Kutsuttu rakastamaan

Ehkä helpoin ja ainoa käsky Uudessa Testamentissa on käsky rakastaa lähimmäisiä. Todellisuudessa kuitenkin, kun Jumala alkaa puhua meille, että lähimmäinen itseasiassa tarkoittaa ihan jokaista ihmisistä, niitäkin, jotka ovat meitä loukanneet ja niitä keitä inhoamme, alkaakin rakkaus muuttua vaikeaksi.


Kristus vapautti meidät vapauteen, muttei työttömyyteen. Hän kutsui meidät seuraamaan Häntä. Sana kutsu tarkoittaa kutsua toimintaan. Meidät on kutsuttu rakastamaan toisiamme, jotta vaellamme rakkauden uudessa laissa ja Jumalan valtakunnan aarteet voisivat levitä.


Ei ole ainuttakaan ihmistä, jota Jeesus ei rakastaisi ja jota ei olisi tullut pelastamaan. Kristillinen rakkaus on enemmän kuin vain mukava, sydäntä lämmittävä tunne. Se on itseasiassa päätöksiä ja valintaa asettaa toinen ihminen arvokkaaksi. 


Uskoon tullessamme Jumalan rakkaus muuttaa meidät. Ilman Jumalan ja Jeesuksen tekemää muutostyötä meissä, emme edes kykenisi vilpittömään rakkauteen. 


Suuri usko tai lukuisat palvelutehtävät seurakunnan hyväksi eivät ole Jumalan mielestä mitään, ilman sydämessä vaikuttavaa rakkautta. Rakkaus lähimmäiseen pitää sisällään epäitsekkään toisten palvelemisen ja osoittaa Jumalalle sekä ihmisille, että välitämme. Kaikkia meistä ei ole tehty saarnaajiksi tai suuriksi evankelistoiksi. Mutta me kaikki voimme rakastaa ja todistaa omalla käytöksellämme Jumalan valtakunnan totuuksia ja auttaa sen leviämisessä. Eikä Jumala arvota meitä työtehtäviemme perusteella. Jumalan valtakunnassa vähäpätöisin on aina suurin.


Antakaamme siis päivittäisen rukouksemme olla halu olla Jumalan käytössä. Voimme pyytää, että Jeesuksen rakkaus ja rauha saisi näkyä meistä, sillä ollaksemme rehellisiä, se harvoin näkyy meidän omassa lihassamme. Voimme pyytää rukouksessa rohkeutta ja alkaa huomaamaan, että kohdallemme alkaa tulla eri tilaisuuksia, joissa kykenemme toimimaan kentien erilailla kuin ennen. Voimme luottaa, että Pyhä Henki antaa jokaisen ihmisen kohdalle oikeat ja tarvittavat sanat.


Kun ymmärrämme, kuinka Jumala rakastaa meitä ehdoitta, alamme osoittaa sitä samaa rakkautta muille. Kun ymmärrämme, kuinka paljon Hän on antanut meille anteeksi, annamme vapaasti anteeksi niille, jotka ovat satuttaneet meitä. Kun ymmärrämme, että kaikki, mitä meillä on, tulee itseasiassa ja ainoastaan Häneltä, alamme jakaa avokätisesti apua muille. Ja kun suhteemme Jeesukseen kasvaa ja näemme Hänen jatkuvan hyvyyden meitä kohtaan, alamme yhä suurenevalla intohimolla kertoa myös evankeliumin muuttavasta voimasta.


Kristityinä rakkautemme toisia kohtaan on heijastus siitä, kuka Jumala on. Rakkaudessa vaeltaminen on vihollisten, lähimmäisten, siis jokaisen ihmisen rakastamista. Niidenkin, jotka omasta mielestämme eivät sitä todellakaan ansaitsisi.


Raamattu profetoi oikein, että pahuuden ja synnin lisääntymisen vuoksi useimpien rakkaus kylmenee. Ja kun maailmassa rakkauden puute vallitsee, meidän kauttamme vuotava Jumalan rakkaus loistaa yhä kirkkaammin, tuoden toivoa toivonsa menettäneille.


Ala kulkemaan siis ystäväni rukoillen. Ala näkemään vastaantulevien kivusta ja huolesta vääristyneet kasvot, ala näkemään epävarmat nuoret ja rikotut sydämet niiden takana. Menetetyt lapsuudet ja yhteiskunnan lannistavat vaatimukset.


Voimme kulkea päivittäin etsien mahdollisuuksia olla Jumalan käytössä. Alkaa katsoa Kristuksen silmin ihmisiä. Kun kuljemme rukoillen, alamme pikkuhiljaa rohkaistua myös toimimaan. Antamaan rohkaisua tuntemattomille, auttamaan ja välittämään.


Sinä olet rakas ystävä Jumalan työtoveri. Sinä et ole orja etkä pakotettu palkollinen. Ja Jumala tarvitsee arvokkaita työtovereitaan. Jumala tarvitsee meitä levittämään rakkauttaan tähän maailmaan.


Mutta meidän ei tarvitse murehtia, jos huomaamme, ettei sydämessämme oleva rakkaus ole suoraansanoen kovinkaan kummoista tai riitä edes lähipiirillemme. Me rakastamme ainoastaan, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. Ja Hän varustaa omansa. Hän antaa sen mitä meiltä puuttuu ja mitä pyydämme. Omassa voimassa emme juuri mihinkään pysty ja siksi on niin lohdullista viipyä päivittäin ristin juurella ja ymmärtää, että olemme Jumalan työtovereina vain välikappaleita. 


Älkäämme siis taakoittako itseämme liialla tekemisellä tai omin voimin yrittämisellä. Meidän asiamme ei ole päättää missä toimimme ja mistä löydämme voiman siihen, vaan varustus annetaan aina meille ylhäältä. Jeesus on luvannut olla kanssamme joka päivä, maailman loppuun asti. Voimme kulkea rohkeasti päivittäin Hänen viitoittamallaan tiellä luottaen, että meidät on jo ennalta varustettu 🩷


Taivaallinen Isä, kiitos, että pelastukseni ei riipu siitä, mitä minä teen, vaan siitä, mitä Jeesus Kristus teki puolestani ristillä. 

Auta minua olemaan lisäämättä laillisia vaatimuksia tai tekoja kristilliseen elämääni, tietäen, etteivät lihan teot voi ikinä pitää minua pelastettuna, vaan että olen pelastettu ikuisesti ja ainoastaan Jumalan armosta, uskoni kautta Jeesukseen Kristukseen. Anna rakkauteni sinuun vaikuttaa tekemiseeni, jotta se olisi puhtaasti kiitollisuudesta kumpuavaa.


Sinun rakkaan Poikasi nimessä

Aamen!



Te olette kuulleet sanottavan: ’Rakasta lähimmäistäsi’ ja ’Vihaa vihamiestäsi.’ Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka vainoavat teitä, että olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin pahoille kuin hyvillekin ja antaa sataa niin vanhurskaille kuin väärintekijöillekin. Jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, minkä palkan te siitä saatte? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Jos te tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.”

Matteus 5:43-48



Kommentit

  1. Tärkeä ja kaunis kirjoitus

    VastaaPoista
  2. Tähän kirjoitukseen on varmasti hyvä palata, ja siksi kopioin sen ( yksityiseen tiedostoon.) Tänään oli mielessä vuohet ja lampaat. Onko vuohien ja lampaiden yksi ero siinä, että vuohi ei halua auttaa heikkoutta ja ehkä ei halua nähdä sitä, kuulla siitä? Jeesus Kristus oli heikkona niin vahva, että voitti kuoleman vallan kuolemallaan. Ja Jeesus sanoo, kaiken mitä olette tehneet yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette tehneet minulle. Kiitos Jeesus, että voit tehdä meistä mahdollisimman monesta lampaitasi. Johannes 10:27
    "Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin jostain, että ulkopuolinen ei välttämättä erota vuohia lammaslaumasta, sillä ne sulautuvat joukkoon niin hyvin.

      Toisin kuin lammas, vuohi ei meinaa taipua paimenen ohjaukseen ja on taipuvainen toimimaan ja tekemään itse.

      Itsekkyyteen taipuvaisena vuohi on hyvinkin tuon oloinen mitä kirjoitit, se ei halua toimia yhteisön parhaaksi.

      Kiitos tästä lammas/vuohi nostosta, tästä saisi varmaan tekstiaiheenkin aikaiseksi. Jäin tutkimaan vuohen piirteitä ja kyllä riipaisi, kuinka vuohimaisesti sortuu toisinaan itsekin ajattelemaan ja toimimaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit