Rinnallakulkija

Tule lähelle Jumalaa, niin Hän tulee lähelle sinua. Liian usein luulemme, että Jumala on etäinen, kaukana tai että ainakaan Hänellä ei ole aikaa tai kiinnostusta ongelmillemme. 


Raamattu on täynnä rohkaisua. Minne tahansa menemmekin, emme voi astua Jumalan rakkauden ja huolenpidon ulkopuolelle. Meillä on yhteys Isään Hänen Poikansa kautta, missä tahansa olemmekin.


Ristinkuoleman jälkeen Jeesus käveli opetuslapsien rinnalla Emmauksen tiellä, mutta he olivat niin täynnä tuskaa ja murhetta, etteivät tunnistaneet Häntä. Usein mekin olemme täynnä surua ja epätoivoa ettemme tunnista, että Jeesus on kanssamme. 


Raamatussa meitä muistutetaan kuitenkin siitä, että Jeesus sekä kulki kärsimyksen tien, että kulkee kärsivien rinnalla. Kysymys usein onkin, kävelemmekö Hänen kanssaan? Kuten Emmauksen tiellä, meilläkin on usein kysymyksiä joihin emme löydä vastauksia maailmasta. Miksi pahaa tapahtuu? Miksi minä en parane? Miksi vastoinkäymiset seuraa toistaan? Toivoimme usein itsemme ja lapsemme menestyvän. Odotamme pitkää yhteistä elämää.  Emme ehkä hyväksy ihmisille annettua vapaata tahtoa ja sitä, jos kerran Jumala rakastaa meitä ja Hänellä on valta lopettaa kärsimys, miksi Hän ei tee mitään?


Kävellessään Emmauksen tiellä opetuslapset kuuntelivat Jeesusta, kun Hän avasi kirjoituksia siitä, kuinka luvattu Messias kärsisi ja nousisi kuolleista. Jeesus kärsi ja seuratessamme Häntä, me kaikki tulemme kärsimään jossain muodossa elämämme aikana. 


Meistä saattaa tuntua taakkamme alla, että Jumala on pettänyt meidät. Samoin saattoi opetuslapset tuntea ristiinnaulitsemisen jälkeen. Heidän mielessään unelma oli ohi. Tai siltä se näytti, koska he eivät kyenneet vielä ymmärtämään kaikkea. 


He olivat oppineet tuntemaan Jeesuksen ja sitten kaikki päättyi yllättäen. He luultavasti olivat toivoneet viimehetken ihmettä, mutta sellaista ei ollut. Oli vain tyhjyys ja verinen risti muistuttamassa tapahtuneesta.


Jeesus avasi heidän sydämeensä uuden toivon muistuttamalla heitä kirjoituksista. Raamattu ei ole koskaan vanhentunut. Se ei ole koskaan ollut merkityksetöntä tekstiä ja siinä on aina jotain sanottavaa meille. Tiellä Emmaukseen Jeesus vei heidät takaisin Jumalan sanan lupauksiin.


Näiden opetuslapsien tavoin meistä monet ovat nykyään menettäneet toivonsa. Me tarvitsemme muistutusta, että Jumala on kanssamme. Että Jeesus kävelee vierellämme. Ja hän kävelee kanssamme tulisten pätkien läpi, kuten Hän teki Sadrakin, Mesakin ja Abednegon kanssa. Hän kävelee kanssamme laaksojemme läpi, kuten Hän kulki Daavidin kanssa. Ja Hän kävelee kanssamme toivottomuuden tiellä, kuten Hän kulki näiden opetuslapsien kanssa. 


Vaikka uskonelämä ei olekaan pelkkää vastoinkäymistä ja murhetta, usein juuri vastoinkäymisissä me helposti unohdamme Jeesuksen meille antaman rauhan ja lupauksen olla meidän kanssamme, missä tahansa olemmekin. Hän on rinnallakulkijamme ja Hän on se, joka sanoo älä pelkää, Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun 🩷



Herra, sinun Jumalasi, käy itse sinun kanssasi; hän ei koskaan jätä eikä hylkää sinua.

5. Moos 31:6 NIV


 

🎧 Löydä mut uudestaan 🎶🎶


🎧 Niin kuin silloin 🎶🎶


🎧 Mun silmilläni 🎶🎶




Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

1. Korinttilaiskirje 10:13



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit