Myrskyssä nukkuminen

Kertomus Jeesuksesta, joka nukkui myrskyssä, löytyy Matteuksen evankeliumista. Se on lyhyt kappale, mutta se on tarina, josta voi poimia monia opetuksia.


Opetuslapset veneessä eivät osanneet odottaa äkillistä säänmuutosta. He luottivat, ettei mikään satu heihin. Vaarallinen myrsky kuitenkin nousi järvelle ja kokeneet, kalastajanakin olleet opetuslapset pelkäsivät. 


Jeesus kuitenkin tyynnytti myrskyn ja turhautui opetuslasten uskon puutteeseen. Opetuslapset olivat jättäneet jo kaiken seuratakseen Jeesusta ja Hän oli heidän ainoa toivonsa, eivätkä he kykeneet ymmärtämään, miksi Mestari jätti heidät nukkumalla pahimmalla hetkellä.


Meilläkin on joka päivä valinnan mahdollisuus pitää katseemme Jeesuksessa tai ympärillä olevissamme myrkyissä. Jeesus kutsuu meitä seuraamaan häntä ja olemaan Hänen kaltaisiaan. Jeesuksella on avaimet tuonelaan ja taivaaseen ja Hänellä on valta myös myrkyyn ja taivaankappaleisiin, kaikkeen, mikä meitä kohtaa.


Tarinasta näemme myös, että elämän vaikeudet ja odottamattomat taistelut ovat väistämättömiä. Jopa me Jeesuksen uskovina ja seuraajina kohtaamme ongelmia. Me joudumme kestämään vastustusta, vaikeuksia ja teemme paljon virheitä. Joskus meillä on myös houkutus ajatella, että kun käymme läpi vaikeita tilanteita, Jumalan täytyy rangaista meitä.


Elämän vaikeudet kuitenkin tulevat, koska elämme langenneessa, särkyneessä maailmassa Jeesuksen paluuseen asti. Vaikka joutumisemme lukuisiin myrskyihin on väistämätöntä, oli ne sitten perhekriisejä, pahenevia sairauksia, vainoa, työn ja varallisuuden menettämisiä - voimme panna toivomme Herraan, aivan kuten opetuslapset tekivät, kun he vihdoin huusivat Häntä avuksi myrskyssä.


Vaikka kohtaamme taatusti toivottomilta ja tuskallisilta tuntuvia tilanteita elämässässä, tämä tarina opettaa meille, että Jumala on kanssamme. Jeesus ei noussut veneestä ja hylännyt opetuslapsiaan, Hän oli heidän kanssaan koko ajan. 


Jeesus on myös meidän elämässämme, meidän keikkuvissa veneissämme mukana. Hän saattaa olla hiljaa ja luullaksemme nukkua, kun eniten kaipaisimme Hänen apuaan ja vastauksiaan, mutta tässä tarinassa nukkumalla, Hän haluaa myös opettaa meille, että meillä ei ole mitään hätää. Hän on kanssamme ja ei ole merkitystä, kuinka julma ympärillä oleva myrskymme on - Hän, jolla on valta siihen, on kanssamme! Ja jos Hän, jolla on valta, uskaltaa nukkua, meidän ei pitäisi panikoida.


Kun käymme läpi olosuhteita, jotka vaikuttavat toivottomilta tai emme tiedä, miten voisimme edetä, voimme huutaa Jeesusta avuksi. Voimme myös panikoitumisen sijaan päättää luottaa Hänen hyvyyteensä ja nukkua, olla siis luottavaisia, vaikka tilanne kuinka kiristyisi. Voimme pyytää apua, antautua ja luottaa. 


Emme välttämättä aina ymmärrä tarkalleen miten Jumala käyttää voimaansa kussakin tilanteessa, mutta voimme levätä luottavaisin mielin tietäen, että Jumala hallitsee elämäämme ja tätä maailmaa. Me emme ole pahan armoilla, vaan meillä on Jumala puolellamme ja taistelemassa taisteluissamme.


Vaatii uskoa, jotta voimme luottaa Jumalaan pelon sijaan, mutta juuri sitä Isämme haluaa myrskyissä opettaa. Voimme aina kriiseissä luottaa Jumalaan ja tietää, että Hän on puolellamme ja Jeesus on apunamme. 


Meidän ei tarvitse pelätä, tai luulla Hänen hyljänneet meidät keskellä elämämme myrskyä 💕



Majakat rakennettiin aikanaan merenkulun turvaksi. Ohjaamaan ja varoittamaan karikoista. Majakan tornissa syttyy pimeällä valo, joka kiertää väsymättä merialuetta. Pimein paikka oli ainoastaan majakan juuressa. Ennen automaatiota niissä myös tarvittiin henkilökuntaa vartiovuoroon.


Meidän Jumalamme ei kuitenkaan ole siirtynyt automaatio aikaan. Jeesus on majakan tavoin aina kanssamme ja voimme kuvasta havainnollistaa itsellemme, että ennen hetkeä, jolla myrsky saapuu elämäämme, Hän sytyttää majakassa valon ja vartioitsee yhä tiukemmin ja väsymättä. 

Majakan tehtävä ei kuitenkaan ole estää myrskyä saapumasta, vaan varoittaa olosuhteista ja olla apuna. 

Ja aivan kuten majakan juurella, seistessämme ristin juurella, kiinni Jeesuksessa saatamme olla majakan tavoin pimeässä katvealueessa.

 Olemme niin lähellä valontuojaa, että emme välttämättä näe valoa ympärillämme, vaikka voimme tuntea itse majakan läsnäolon ihan vierellämme.


Raamattu muistuttaa meitä kerta toisensa jälkeen, että myös Jumala on aina kanssamme. 

Hän ei jätä meitä eikä hylkää meitä. Voimme luottaa Häneen, koska Jumala on uskollinen eikä riko lupauksiaan 🩷



Kommentit

  1. Kiitos, rohkaiseva teksti! Siunausta päivääsi. 🙏😊 Itsekin jutustelen uskonasioista, jos kiinnostaa joskus kuunnella: https://youtube.com/@HennaKelloniemi?si=NZbeq0KpJulYCTle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siunausta sinullekin sisko 🩷
      Ja kiitos linkistäsi, mahtavaa löytää uusia seurattavia 🙏

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit