Minä pidän sinusta huolen

Jeesus haluaa, että hakeudumme Hänen luokseen, kun olemme musertuneita ja pettyneitä. Hän on halukas lohduttamaan meitä. Hän ei koskaan unohda meitä, varsinkaan silloin, kun elämässämme tulee vaikeita kausia, joissa meidän on helppo tuntea itsemme epäonnistuneeksi tai hylätyksi. 


Kun meistä alkaa tuntua siltä, että haluamme antaa periksi, on syytä ottaa aikaa rukoillaksemme johdatusta ja voimaa. 


Koettelevina aikoina voi olla rauhoittavaa tietää, että Jumala todella välittää meistä ja pitää meistä aina huolta. Jumala on rakastava Isä ja Hänen tahtonsa on meitä kohtaan hyvä. Hänen rakkauttaan ei useinkaan opita elämän hienoissa hetkissä, vaan usein paikoissa, joissa ensi silmäyksellä Jumalan hyvällä tahdolla ei näytä olevan mitään merkitystä. Juuri vaikeuksissa ja haasteissa.

 

Ja Jumala ei ainoastaan välitä meistä, vaan Jumala rakastaa meitä syvästi ja Hän on kykenevä auttamaan meitä tavoilla, jotka ovat ymmärryksemme ulkopuolella. Hän on aina kanssamme, eikä Hän koskaan halua jättää eikä hyljätä meitä.


Anna tiesi Herran haltuun,

turvaa häneen.

Hän pitää sinusta huolen! 

Psalmi 37:5


Löydämme usein helposti Raamatusta Jeesuksen rakkauden ja huolenpidon. Uskomme Hänen olevan hyvä paimen joka huolehtii lampaistaan. Vanhan Testamentin Jumala kuva saattaa jäädä meille etäiseksi tai ankaraksi, mutta Vanha Testamentti kuitenkin lupaa, että kun päätämme olla riippuvaisia ​​Jumalasta, voimme luottaa, että Hän pitää meistä huolta.


Usein emme kuitenkaan uskalla päästää elämän langoistamme irti. Jos Jumala kuvamme on vääränlainen, emme ehkä uskalla jättäytyä täysin Hänen apuunsa tai pelkäämme, että se johtaa johonkin, jota emme halua ottaa vastaan.


Jumala on täydellinen ja hyvä ja kaikki mitä Hän tekee, on aina meidän parhaaksemme. Jumala ei vietä aikaansa löytääkseen tapoja tuottaa meille pettymystä tai vahinkoa. 


Hän todella rakastaa meitä ja haluaa meidän onnistumistamme eikä tuhoamme. Hän kutsuu meitä luottamaan Häneen. Jeesuksessa voimme siirtää tänäänkin taakan harteiltamme ja turvata päätökseen, että annamme Jumalan huolehtia meistä kaikilla elämämme osa-alueilla.


Hänellä on hyvä suunnitelma meitä jokaista varten, Hän tuntee meidät läpikotaisin ja Hän tietää jo ennalta tulevaisuuden. Kun annamme Hänelle mahdollisuuden pitää meistä huolta, niin näemme, kuinka hyvä Hän voikaan olla.


Minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra, ja pelastan sinut

Jeremia 1:19



Jumalan syvän rakkauden sisäistäminen muuttaa kaiken. Kun alamme tuntea olomme turvalliseksi Jumalan rakkaudessa ja kun annamme Jeesuksen tehdä työtä meissä, se muuttaa identiteettiämme ja tapaamme rakastaa muita. 

Kun alamme elää jatkuvasti tietoisena siitä, että Jumala rakastaa meitä syvästi, ja aikoo pitää meistä huolta, alamme haluta myös sitä, mitä Jumala haluaa. 

Mikään asia tässä maailmassa ei ikinä tule muuttamaan meitä yhtä radikaalisti, kuin Jumalan rakkauden ymmärtäminen! 

Olemme rakastettuja ja arvostettuja ja ei ole mitään syytä, miksi Jumala ei auttaisi meitä asioidemme kanssa.

Toimii Hän sitten itsensä kautta tai Jeesuksessa, niin Hän voi ja haluaa pitää meistä huolta 🩷


Kommentit

Suositut tekstit