Lepää Minussa

En lakkaa hämmästelemästä sitä, kuinka paljon lapset meille opettavat. Seuratessani päivän verran taaperoikäisen leikkejä, sain oppia jälleen kerran jotain Jeesuksesta. 


Tuo suuri pehmeä lelunalle kulki taaperolla kaikkialla mukana ja sitä käytiin aina välillä halaamassa, jonka jälkeen jatkettiin taas leikkejä. Leikin tuoksinnassa aina välillä unohtui, missä nalle on, mutta jälleennäkemisen riemu oli aina sama.


Jeesus haluaa olla meille kaikille kuin tuo pehmeä lelunalle, Hän haluaa että tankkaamme päivittäin Hänen läsnäoloa ja rauhaansa. Että tulemme samalla riemulla Hänen tykönsä, oli tarpeemme mikä tahansa. Hänen sylinsä ja kätensä ei petä meitä. 


Hän haluaa, että iloitsemme ja lepäämme Hänessä. Hän on auttajamme ja Hänen ikiaikaisten käsivarsiensa suojassa olemme turvassa. Hänen käsivarsillaan saamme levätä, kuin pieni väsynyt taapero.


Vaikka elämässämme olisi mitä myrskyä tahansa, saamme päivittäin kiittää Hänen läsnäolostaan ja Isän hyvyydestä antaessaan Poikansa meille.


Aivan kuin pieni lapsi saa virtaa lelunallesta, me saamme uutta voimaa Kristuksesta. Saamme opetella viipymään Hänen lähellään ja hengittämään voimaa Hänen olemuksestaan ja läsnäolostaan.


Hän haluaa lohduttaa niitä, joilla tänäänkin on horjuvat polvet ja pelokas sydän, ettemme pelkäisi. Hän on meidän kanssamme.


Psalmin 46 jakeet 10 ja 11 kertoo meille ikiaikaisen Jumalan olemuksen, joka meillä on osanamme, kun turvaamme Hänen Poikaansa.


Be still and know (recognize, understand) that I am God.

The Lord of hosts is with us;

The God of Jacob is our stronghold 

[our refuge, our high tower].

(AMP) 

Ole hiljaa ja tiedä [tunnista ja ymmärrä], että minä olen Jumala:

 Herra Sebaot on meidän kanssamme;

 Jaakobin Jumala on linnoituksemme. [turvapaikkamme]

 (suomennos)


Aina kun tunnemme, että asiat ympärillämme tuovat pelkoa ja vaivumme ikäänkuin paineen alla, luottakaamme, että Jumalan tahto on sillä hetkellä muistuttaa meitä olemaan hetki hiljaa ja muistamaan, että Hän on meidän kanssamme. 


Miksi siis yritämme edes lietsoa paniikkia ja sallia vaipumistamme synkkyyteen? Kirkkoraamattu kääntää kyseisen jakeen herätkää/lakatkaa huolehtimasta. Meidän on välillä hyvä havahtua hereille ja muistuttaa itseämme siitä, ettemme ole yksin ja turha huolehtiminen ja pelkääminen on Jumalan arvovallaan asettamista kyseenalaiseksi, koska Hän on luvannut pitää meistä huolta!


Ole siunattu ystäväni, pysy Jeesuksessa, viivy hänen kasvojensa edessä. Ajattele sitä, että ikiaikaiset käsivarret on ympärilläsi, eivätkä ne edes aio päästää irti sinusta 🩷



Sillä hän on itse sanonut: En minä sinua hylkää enkä sinua jätä. 
Siksi me sanomme turvallisin mielin: Herra on minun auttajani, en minä pelkää.

Hebrealaiskirje 13:5-6 RK


Sillä Hän on sanonut: En koskaan hylkää sinua [missään olosuhteissa], tai petä sinua tai päästä otteestani irti.
[En luovu sinusta, enkä jätä sinua ilman tukea, enkä missään määrin jätä sinua avuttomaksi]

Niinpä me lohdutamme ja rohkaisemme ja sanomme luottavaisesti:

Herra on minun auttajani;
 Minä en aio olla peloissani.

Hebrealaiskirje 13:5-6 AMP


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit