Uuden edessä

Teemme usein uudelle vuodelle erilaisia lupauksia. Useimpien kohdalla huomaamme, ettei ne pitäneetkään. Uusi vuosi on monelle myös uusi startti, tarkistetaan suuntaa ja otetaan ehkä ryhtiliike terveyden tai tulevaisuuden suhteen.


Uusi vuosi antaa luvan meille aloittaa puhtaalta pöydältä. Voi kuinka janoammekaan vapautusta omista taakoistamme ja toivomme, että seuraava vuosi toisi odotetun onnen ja paremmuuden.


Liian suuret odotukset kuitenkin tuovat mukanaan usein pettymystä. Ehkä työpaikalla tulee joku odottamaton muutos jo alkuvuodesta ja olemme murheen murtamia.


Jeesus lupaa meille armossaan uuden alun joka päivä. Se on syntiselle armollinen lahja. Hän kutsuu kaikkia maailman näännyttämiä luokseen, pyyhkien kyyneleen heidän poskiltaan. 


Oma minämme sen sijaan pyrkii rajoittamaan Jumalaa epäilyksillämme, emme meinaa uskoa, että Jumala pitää meistä huolen ja varustaa.


Annetaan siis tämän uuden vuoden juurruttaa pois omaa minäämme ja tuoda uutta kasvupohjaa Kristukselle. Lopetetaan etukäteen tapahtuva suunnittelu ja luotetaan, että Jumalan tie kantaa ja että se avautuu meille askel askeleelta kuuliaisuuden myötä. Ja lopetetaan turha murehtiminen huomisesta. 


Jeesus lupaa tehdä myös eteemme uutta, kun seuraamme Häntä, ehkä juuri pitkään kaipaamme ovi aukeaa tänä vuonna tai jokin odottamamme asia ratkeaa. Kun kasaamme odotuksemme ja tulevaisuutemme Kristukseen, olemme osaavissa käsissä. Ne kädet kantavat perille saakka, eivät hylkää, eivätkä torju luotaan.


Jeesus on meille olkapää, joka ei horju, eikä katoa elämästämme. Kaikki taakkamme, murheemme ja tuskamme saamme laskea Hänen ristinsä luo. Meidän on aivan turhaa kantaa niitä itse.


Uuden edessä on totta, että Jumalan suunnitelma ei ole sama kuin omamme, se ei tuo suosiota eikä varallisuutta mukanaan, mutta turvan se tuo.


Kun olemme Jumalan tiellä, Jeesus matkassa, ei haittaa vaikka maailma murenee ympäriltämme. Saamme luottaa, että meitä ohjataan ja meistä pidetään huolta vuoden jokaisena päivänä.


Virittäydytään siis tänä vuonna siihen, että kasvamme yhä lähemmäksi Jeesusta. Annetaan Jeesukselle yhä enemmän sijaa elämässämme ja teoissamme ja uskotaan se, että omana itsenämme emme mitään ole, mutta Jeesuksen kanssa - kaikki on mahdollista.


Ehkäpä huomaamme loppuvuodesta, että kaikki ei mennyt niin kuin halusimme ja että meillä on ollut aikoja, jolloin omat voimamme ovat loppuneet, mutta me emme ole olleet kertaakaan yksin. Meitä on kannettu ja hoivattu. Meitä on rakastettu niinkuin Isä rakastaa ja hoivaa lastaan 🩷


Tuo kaikki hankkeesi Herran eteen, niin suunnitelmasi menestyvät

Sananlaskut 16:3


Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää.

Hebrealaiskirje 13:5


Aurinko on suunnistaessa hyvä maamerkki. Se nousee aina idästä ja laskee länteen. Kompassi osoittaa suunnan pohjoiseen.

Toisinaan hengellinen kompassimme saattaa kaivata tarkastelua. Ehkä Jumalan sijaan sijaan elämäämme on noussutkin joku muu, joka ohjaa elämämme suuntaa.

Kuullaksemme miten Jumala meitä haluaa siunata ja saadaksemme selville, mitä Hän on varannut elämäämme täytyy kompassimme suunta olla kohti Jumalaa. Jeesus on kompassimme neula, ilman Jeesusta, meillä ei ole tietä Jumalan luo.

Kristus kalliolla olemme vakaalla pohjalla. Usein niin vakaalla, ettemme ehkä huomaa jos alamme katsella muualle. Siksipä hyvä uuden vuoden suunnitelma onkin enemmän Kristusta, vähemmän minua.



Kiitos taivaallinen Isä, että Sinä valmistat meitä Sinun valtakuntasi työhön. Kiitos Isä, että annat meille voimia kestää ja kulkea vaikeuksien läpi eteenpäin. 

Kiitos rakas Isä, että Sinä annat meille ymmärryksen lohduttaa ja rohkaista toisia Jeesuksen nimessä. 

Rakas Jeesus, näytä meille tiesi ja auta meitä vaeltamaan Sinun polkujasi. Johdata meitä totuuteesi ja opeta meitä kasvamaan lähemmäksi Sinua.

Aamen

Kommentit

  1. Kiitos Jumala että saan olla Sinun turvaisassa huolenpidossa. 💖🙏

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit