Lupaukset

 Autuas sinä, joka uskoit! Herran sinulle antama lupaus on täyttyvä!

Luukas 1:45


Maria ei hetkeäkään epäillyt Jumalan antamaa ilmoitusta, jonka enkeli hänelle antoi. Hänen konkreettinen kysymys lähinnä oli, miten se on käytännössä toteutuu? 


Tämä jae on muistutus myös meille uskoa Jumalan antamiin lupauksiin riippumatta siitä, kuinka järjettömiä ne ovat tai kuinka pitkä odotusaikamme on.


Me olemme Jumalan lapsina Jumalan kutsumia ja Hän ei kutsumistaan kadu. Paras asia, mitä voimme uskonmatkallamme tehdä on luottaa Hänen lupauksiinsa.


Ja niihin luottaessa ja niitä odottaessa voimme olla varmoja, että vihollinen tekee kaiken sabotoidakseen ne. On sitten kyse pahenevasta sairaudesta, vastoinkäymisistä tai muista esteistä, vihollisen ainoa focus on saada meidät uskomaan, että Jumalan suunnitelmassa on jotain vikaa.


Käärme sai uskomaan Jumalan suunnitelman viallisuuteen niin Aatamin ja Eevan, kuten Sakariaan ja monet muut. Ja saa edelleen tänäkin päivänä. Onko Jumala todella sanonut niin, on ehkä yleisin kysymys, kun väittelemme Raamatun sanan todenperäisyydestä ja siitä, onko se enää validi tässä ajassa. Ikääkuin meillä olisi vanhuuden höperö Jumala, joka ei luodessaan maailman ja kirjoituttaessaan ihmisillä Raamatun olisi muistanut, että sitä luetaan vielä 2000 vuoden päästä.


Kun olemme Jumalan omia, olemme myös Jumalan siunaamia. Jotain kuitenkin jo maailman alussa särkyi, joka sai meidät unohtamaan Jumalan siunaukset. Aatami ja Eeva unohtivat, kuinka siunattuja he todella olivat. He keskittyvät vain yhteen asiaan, siihen mitä heillä ei ole. Ja siitä lähtien me olemme jakaneet heidän syntinsä. Olemme keskittyneet siihen, mitä meillä ei ole, samalla kun unohdamme sen, mitä meillä on ja ylipäätään kuinka siunattuja olemme saadessamme olla Jumalan yhteydessä.


Maria nuoresta iästään huolimatta uskoi sokeasti enkelin lupaukset itselleen ja Elisabetille. Hän takuulla tiesi mikä polemiikki raskaudesta seuraisi sen aikaisessa yhteiskunnassa. Hän takuulla tiesi, että se ei tule olemaan helppoa. Mutta jotain hän oli jo oppinut nuoresta iästään huolimatta, joka auttoi häntä uskomaan ja se oli luottaminen Jumalaan. 


Usko ja luottaminen Jumalan lupauksiin palkitaan aina. Näytti asiat miltä näytti, haluankin kannustaa luottamaan Jumalaan. Älä luovuta, vaikka odotusaikasi tuntuu pitkältä. Älä luovuta vaikka tilanne näyttää siltä, ettei mikään voi muuttua. Älä anna periksi, vaikka vaikeuksia satelee elämään. Luottaminen Jumalan lupauksiin vaatii suuren annoksen uskoa, mutta se aina palkitaan.


Ja kun uskallamme uskoa ja luottaa, olemme siunattuja, kuten tämä jae kertoo Marian ja Elisabetinkin olevan. Jumala ei koskaan riko lupauksiaan ja Raamatussa annetut lupaukset ovat meitä kaikkia varten. Lupaukset on tarkoitettu avuksi voittaa vaikeita olosuhteita tai ongelmia.


Jumalan tarkoittama ja kutsuma ihmeellinen elämä, riippuu tässä ajassa henkilökohtaisesta suhteestamme Jeesukseen. Mitä enemmän vietämme aikaa Jeesuksen kanssa, sitä enemmän meistä alkaa kasvaa Hänen kaltaisiaan. Tulemme kärsivällisemmiksi ja rauhallisemmiksi ja lempeimmiksi. Sekä lähemmäksi Jumalan lupauksia. Kykenemme myös luottamaan eri tavalla Jumalaan vaikeidenkin olosuhteiden keskellä sekä uskomaan, että suurin siunaus saada olla Jumalaa lähellä, on jo meille annettu 💎


Jumala puhuu usein asioita, jotka näyttävät hulluilta. Hän käski Nooaa rakentamaan arkin, vaikka he eivät olleet koskaan ennen nähneet sadetta. Hän kertoi Saaralle, että hän saa lapsen, vaikka hän oli jo liian vanha. Kerta toisensa jälkeen näemme Jumalan antavan jollekin lupauksen, joka näyttää mahdottomalta. Suorastaan vitsiltä ja kuitenkin, keskellä mahdottomuutta, Jumala tulee ja toteuttaa lupauksen.

Maria uskoi, vaikka siinä ei ollut mitään järkeä. Maria asetti luottamuksensa Jumalaan sen sijaan, mitä hän saattoi nähdä tai ymmärtää.

Sama koskee meitä. Saatamme tuntea olevamme mahdottomassa tilanteessa. Totuus on kuitenkin se, että Jumala on puhunut meillekkin lupauksia sanassaan. Ja meidän tehtäväksi jää uskoa nuo lupaukset. 

Jumalan kutsu on erilainen meille, kun se oli Marialle tai vaikkapa Aabrahamille. Jumala ei koskaan jätä eikä hylkää meitä. Ja meidän tehtäväksi jää luottaa Häneen.





Kun Herra ohjaa askeleita, ihminen kulkee oikeaa tietä. Jos hän horjahtaakin, ei hän suistu maahan, sillä Herra pitää häntä kädestä

Psalmi 37:23-24


Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo

Markus 9:23

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit