Voittosaatossa

 Sillä jokainen, joka on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman; ja tämä on voitto - joka on voittanut maailman: meidän uskomme.

1.Johanneksen kirje 5:4


Jokainen, joka uskoo Jeesuksen pelastukseen ja luottaa Hänen sovitustyöhön ristillä ja Hänen ylösnousemukseensa, on osallinen Hänen voitostaan synnistä ja pahuudesta, joka toimii maailmassa. Uskomme on siis avain voittoon. Ja ainoa tapa voittaa maailma on uskoa Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan.


Pelastuessamme, me kristityt olemme ”kätketyt Kristukseen." Se tarkoittaa suojaa ja turvaa elämämme loppuun asti.


Jeesus eli täydellisen elämän ja kuoli uhrikuoleman, ja kaikki, jotka uskovat Häneen, rinnastetaan Hänen voittoonsa. Jeesus myös sanoi, että maailmassa meillä on ahdistus, mutta olkaamme turvallisella mielellä, sillä Hän on voittanut maailman.


Uskomalla Jeesukseen olemme voittaneet jumalattoman maailmanjärjestelmän, joka yrittää vangita meidät kaikki moniin ja erilaisiin kiusauksiinsa ja houkutuksiinsa. Ja Jumala on antanut meille kaiken, mitä tarvitsemme, ei vain voittamaan maailmaa – vaan myös voittaaksemme lihan ja vihollisen.


Voittava henki ei koskaan murru. Pysykäämme siis rohkeana ja pitäkäämme luottamus sydämessämme. ja kohdatkaamme kaikki vaikeutemme voiton hengessä


Olemme usein hyvin herkkiä katsomaan ympärillemme ja vaikeuksiimme. Kristityn elämässä ei myöskään aina tunnu siltä, että olisi voittosaatossa. Lähinnä syvässä vastoinkäymisten putkessa. Usein Jeesus saakin muistuttaa meitä siitä, kuinka paljon olemme jo voittaneet, kun tulimme uskoon.


Kohotetaan siis katseemme ylemmäksi. Muistetaan, että missä Jeesus on, siellä on voitto. Ja se voitto on jo meidän. Pahuuden voimien sisimmässämme ja ulkopuolellamme on paettava, kun Herra on läsnä.


Muistetaan tämä, kun arki ja huolet painavat. Voittajan on aina helppo hymyillä. Ei anneta nykyisten tilanteiden estää kutsumustamme ja läheisyyttämme Jeesuksen kanssa. Hän ja Jumala on aina kanssamme, päivin ja öin. Meillä on lupa tulla vapaasti Heidän eteensä sellaisena kuin olemme. Riippumatta siitä, mitä olemme tehneet, voimme aina olla varmoja, että rakkaus riittää. Ja rakkaus on lääke, jota tarvitsemme jokaiseen päivään. 


Otetaan siis voittajan asenne elämäämme. Ollaan positiivisia, laitetaan tavoitteet korkealle, pidetään motivaatio odottavassa palkinnossamme ja pidetään lannistavat ajatuksemme kurissa. Voittajana on hyvä muistaa, että oli kysessä mikä laji tahansa, olemme kukin itsemme pahin vastus. 


Päämäärän mielessä pitäminen on siis tärkeintä ja jokainen tappio ennen sitä, on vain mauste, joka antaa voittamiselle sen maun. Vaikka olemmekin jo voittaneet maailman, Jeesus kutsuu meitä kilvoitteluun. Me voimme kilpailla hyvän kilpailun. Ja sillä ei ole väliä, monestiko kaadumme, vaan sillä, että nousemme aina ylös. 


Voimme jatkaa tämän maailman ja sielujen voittamista päivittäin vaeltamalla uskossa Jeesukseen ja luottaen Jumalan rakkauteen, joka kantaa meidät kaikkien vaikeuksien ja  vaarojen yli, sekä antaa voimaa.


Ei siis murehdita, Jeesus on jo voittanut kaiken ja me saamme kulkea Hänen jalanjäljissään. Ja kun Jeesus on sydämessämme, niin kaikki tässä maailmassa on voitettu. Kaikki 🩷




Rakas taivaallinen Isä, kiitos Jeesuksesta ja Hänen työstään ristillä. Kiitos, että Hän on voittanut maailman ja että uskomme kautta Häneen, mekin olemme voittajia. Kiitos, että olemme syntyneet Hengestä ja puetut Hänen vanhurskauteensa. Opeta meitä elämään elämämme jokainen päivä kokonaan Sinulle ja elämään joka päivä hengessä ja totuudessa, tuoden kunniaa Sinulle.

Kiitos, että Sinun Poikasi edessä, me olemme voittajia ja opeta meitä Poikasi kautta sisäistämään saavutettu voitto auktoriteetiksi vaikeuksiamme vastaan,

Jeesuksen nimessä, Aamen!


~

Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun! 

2. Kor 2:14


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit