Älä stressaa

Meitä ihmisiä tuntuu olevan kahdenlaisia, niitä, jotka osaavat luottaa siihen, että asiat järjestyy ja menee omalla painollaan ja sitten on meitä stressaajia.


Mentaalivalmennukset, keskittyy ne sitten painonpudotukseen tai muuhun elämänhallintaan, niin niissä on usein työkaluina joko kirjoittaa paperille tai puhua lävitse pelkojamme tai toimintamallejamme. Ideana on löytää juurisyy, joka usein on piilossa kaiken takana.


Myös hengellisessä elämässämme voimme hyödyntää tätä tekniikkaa kirjoittamalla vaikkapa post-it- lapuille haasteitamme ja pelkojamme ja ottaa ne aktiivisesti mukaan rukoustaisteluihimme. 


Siinä missä maallinen valmennus keskittyy yksilöä itseään löytämään työkalut selättää löytyvät haasteet, me uskovat, hahmottaessamme mistä oikeastaan kaikki pelkomme ja epävarmuutemme juontaa, saamme hyvillä mielin jättää ne Jeesukselle. Meidän ei tarvitse omien voimiemme varassa yrittää, vaan saamme pyytää Häntä avuksi.


Jeesus kutsuu sanassaan meitä rohkaistumaan ristillä tapahtuneen voittotyönsä täydellisyydestä. Vietä siis aikaa rukouksessa. Tuo kaikki pelot ja huolet Jeesuksen luo ja pyydä, että voisit tuntea Hänen rauhansa.


Jeesus sanoi opetuslapsilleen Minä olen sanonut tämän teille, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa sinulla on ahdistusta, mutta ota rohkeasti. Olen voittanut maailman.

– Johannes 16:33


Saamme kirjoittaa tuon jakeen sydämemme tauluun. Rohkaistua siitä ja ottaa sen käyttöön luottaen, että rauha kyllä tulee, missä vain tarpeemme on kulkea ja olla.


Meidän ei tarvitse ajatella hetkeäkään, ettemme olisi voitettujen puolella. Voimme nostaa päämme, sillä me kuulumme Kuninkaalle, joka on voittanut kuoleman. Hän on voittanut maailman ja lupaa tuoda meidät täydelliseen läsnäoloonsa aina ja ikuisesti. Me olemme Kuninkaan tyttäriä ja poikia.


Jeesus tuli voittamaan. Ja niin Hän teki mennessään ristille, missä Hän riisui aseista vihollisen ja tämän maailman hallitsijat ja auktoriteetit. Jeesus poisti synnin ja kuoleman piston.


Pyhä Henki asuu meissä uskovissa eli  toisinsanoen ylösnoussut Voittaja, Kuningasten Kuningas ja Herrojen Herra asuu meissä Henkensä kautta. 


Joten riippumatta siitä, mitä elämässämme tapahtuu tänään tai mikä tahansa koettelemus tai ahdistus uhkaa meitä juuri nyt, meidän ei tarvitse kävellä pää alaspäin, vaan nostaa päämme. Olla kuin Daavid suuren Goljatin edessä, tietäen oman heikkoutemme, mutta suuruutemme ja ylivoimamme Jeesuksessa.


Kuningas on voittanut ja me kuulumme Hänelle. Hän on ilomme ja rauhamme. Voimme nostaa silmämme ja katsoa Häneen, sillä Hän on pysyvä toivomme. Hän on voittomme ja Hän on se, joka auttaa meitä voittamaan sekä synnin, joka meitä kiusaa, että kaikki ne kamppailut ja koettelemukset joita kohtaamme. Jeesus on kanssamme nyt ja aina.


Kun siis tunnemme olomme ahdistuneiksi, teemme Jeesuksen jollain tapaa voimattomaksi, jos emme luota Häneen. Ja siinä kohtaa, on vihollisella tilaisuus laittaa jalkansa ovenväliin sabotoidakseen elämäämme.


Siksi nöyrtyminen omaan heikkouteen on itseasiassa kantava voimamme. Myönnä itsellesi, kyllä, minä olen riittämätön. Vapauta sisäinen perfektionismi. Kukaan meistä ei ole täydellinen paitsi Jeesus, etkä sinä tai minä ole Hän. Päästä siis irti asioista, jota et voi hallita. Huomenna luovu muutamasta kuormittavasta asiasta lisää. Anna täysi hallintavalta Jeesukselle ja huomaa, että taakkasi harteiltasi kevenee päivä päivältä. Se on kyllä täysin toista mitä maailma opettaa, mutta kuten Raamatusta näemme, se on ainoa tie perille sekä helpompaan uskonelämään.


Emme tässä maailmassa ole koskaan täysin vapaita stressistä, mutta voimme oppia selviytymään siitä ja voittamaan sen, kun hyväksymme olevamme täysin  riippuvaisia olentoja, mutta joilla on voittamaton ja mahtava Luoja. Ja silloin olemme siinä paikassa, jossa Daavid oli Goljatin edessä - olemme paikassa, jossa Jumala voi käyttää meitä. Ja silloin olemme myös paikassa, jossa olemme "luodinkestäviä" vihollisen, vanhan käärmeen edessä, kuin saippuaa sen käsissä.


Me olemme heikkoja ja vajavaisia, mutta Hän, Jeesus itse Jumala on vahva. Ja se riittää tänääkin 🩷

Leppäkertut puolustautuvat muilta hyönteisiltä kovalla kuorellaan. Häirittynä myös leppäkertut erittävät jalkojensa hajurauhasista keltaista nestettä. Sen uskotaan olevan puolustustapa vihollisia vastaan, sillä se haisee pahalle ja on joillakin lajeilla myrkyllistä.

Myös meillä uskovilla on kova kuori uskossamme Jeesukseen. Pyhä Henki sisällemme sekä Jeesuksen ääneen lausuttu nimi sekä ärsyttää vihollista, että pakottaa sen pakenemaan.

Ole siis rohkea, sillä Hän, Jeesus on voittanut maailman ja sinä kuulut Hänelle 🩷


~

Olen pitkään ihmetellyt miksi nettiraamattu aukeaa aina samasta kohdasta. Efesolaiskirje 6. Siinä saattaa olla ollut kirjainmerkki joskus laitettuna, mutta tänään, huomasin, että se on varsin vahvistava kohta avattavaksi joka ikinen aamu:



Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. 

Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. 

Efesolaiskirje 6:10-13


🎧 Bulletproof 🎶🎶

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit