Hyvä Paimen

Ennen taivaaseen nousemistaan Jeesus käski seuraajiaan menemään ja tekemään kaikista kansoista opetuslapsia ja ohjeisti noudattamaan kaikkea, mitä Hän opetti ja sitten lausui lohdullisen lauseen, joka kantaa meitä tänäkin päivänä:

Ja katso, minä olen teidän kanssanne aina, maailman loppuun asti

Matteus 28:20 


Hän lupasi pysyä opetuslastensa kanssa taivaaseen nousemisenkin jälkeen ja Hän lupaa pysyä meidän jokaisen seuraajansa kanssa. Ja Hänen kallisarvoinen lupauksensa ulottuu yli vuosisatojen ajan, koskettaen jokaista Hänen omaansa, aikakautemme loppuun asti. 


Jeesus on hyvä paimenemme, joka on sanonut, ettei Hän koskaan jätä meitä eikä hylkää meitä riippumatta siitä, missä tilanteessa olemme tai millaisia ​​vaikeita elämänolosuhteita kohtaamme. Hän on luvannut olla kanssamme riippumatta siitä, mitkä taakat tai henkilökohtaiset vaikeudet meitä painavat.  


Ja mikä tärkeintä, Hän lupaa olla kanssamme siitäkin huolimatta, että Hän tietää meidän usein epäonnistuvan ja tekevän virheitä.


Jeesus käyttää vertauksissaan lampaita, jotka kuvaavatkin meitä ihmisiä hyvin. Olemme usein hukassa kuin lampaat, emme monestikkaan osaa kyseenalaista asioita, eksymme helposti ja jos kaadumme, tarvitsemme usein jonkun nostamaan meidät ylös.


Lampaat ovat myös hyvin tunteellisia eivätkä osaa puolustaa itseään kovin hyvin. Me ihmisetkin toisinaan tunnemme turhankin paljon ja usein olisikin viisaampaa jättää sanomatta ja näyttämättä vähintäänkin puolet.


Lampaat kuitenkin, olivat ne kuinka hukassa tahansa, tunnistavat paimenensa äänen. Voimme oppia paljon näistä lampaista. Sen, mikä heiltä puuttuu suunnantajusta, he korvaavat uskollisuudella, ystävyydellä ja paimenen äänen tunnistamisella.


Lammasvertauksessaan Jeesus lupaa etsiä sen yhdenkin kadonneen vaikka maan ääristä. Jokaiselle paimenen luo tulevalle luvataan taivaassa järjestää juhlat. 


Meidän kuuluisi pyrkiä muuttumaan Paimenemme kaltaiseksi ja aika usein se on pitkä oppimismatka, joka ei pääty koskaan. Huomaamme usein, että emme ole niin uskollisia ja lähimmäisen rakkaita elämässämme, kuin voisimme olla ja meillä on toisinaan vaikeuksia tunnistaa myöskin Paimenemme ääntä. 


Siksi lammasvertaukset on niin lohdullisia meille. Meistä kukaan ei mene taivaaseen omilla ansioillaan, harva meistä edes löytäisi porttiakaan, jos Jumala ei auttaisi asiassa. Mutta Hän, hyvä Paimen on luvannut kaitsea meitä maailman loppuun saakka ja kantaa ne viimeisetkin harhautuneet olkapäillään kotiin. 


Ja se luo turvaa meille tänäkin päivänä. Ja Paimenen ääntäkin opimme kuuntelemaan, kun maltamme pysähtyä ja hiljentyä. Ja kun hiljennymme rukoukseen, saattaa olkapäämme takaa kuulua hiljainen ja lempeä ääni älä pelkää, Minä olen kanssasi 🩷



Minun lampaani kuulevat minun ääneni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua 

Johannes 10:27


🎧 Exit - Keskeneräinen 🎶


🎧 Yksi nimi 🎶



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit