Herrassa vahva

Huolimatta siitä, kuinka heikoiksi tai huonosti varustelluiksi tunnemme itsemme, saamme luottaa Jumalan voimaan. Hän pystyy tekemään mittaamattoman paljon enemmän kuin mitä osaamme kuvitella.


Usein luottaessamme omaan voimaamme elää kristillistä elämää epäonnistumme. Vasta kun olemme tietoisia heikkouksistamme, kyvyttömyydestämme ja tehottomuudestamme Jeesus saa tilaa kasvaa ja vaikuttaa yhä enemmän meissä. Tämä tahtojen taistelu vaatii usein taivaallista voimaa ylhäältä, voimaa, joka on inhimillisten kykyjemme ulkopuolella.


Pysy minussa, niin kuin minäkin pysyn teissä. Mikään oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään; sen täytyy jäädä viinipuuhun. Ette myöskään voi kantaa hedelmää, ellet pysy minussa. minä olen viiniköynnös; olette oksat. Jos pysyt minussa ja minä sinussa, niin sinä kannat paljon hedelmää; ilman minua te ette voi tehdä mitään

Joh. 15:4-5 


Jeesuksessa meillä on käytettävissämme kaikki Hänen voimansa. Hän vahvistaa meitä kaikella, mitä tarvitsemme mihin tahansa elämämme asiaan.


Jumalan voima tulee täydelliseksi heikkoudessa. Korinttilaiskirjeestä saamme lukea opetuslasten murehtivan kuinka ruokkia 5000 päinen ihmisjoukko. Vasta kun he toivat oman itsensä ja vähäiset eväänsä nöyrinä Jeesuksen eteen, tehtävä saavutettiin.  


Vahvana Herrassa oleminen ei edellytä siis oman voimamme rakentamista, vaan meidän on opittava luottamasta omiin heikkoihin ponnisteluisiimme ja luovuttamaan voimavaramme Hänelle, joka voi tehdä kaiken.


Oman heikkoutemme vastakohtana Jumalan voima on ikuinen ja horjumaton. Olipa tiellämme millaisia ​​koettelemuksia tahansa, meille tuo lohtua tietää, että Jumala on voimallinen ja voi voittaa kaikki vastoinkäymiset. Hänen viisautensa ylittää kaikki tietomme ja Hänen ratkaisukykynsä sisältää loputtoman määrän ennalta nähtyä dataa.


Jeesuksen sanat armosta, joka tulee vahvaksi heikkoudessa, saattaa tuntua kovalta elämämme kriiseissä, mutta laittaessamme oman itsemme ja ylpeytemme sivuun, voimme nähdä sen kaiken hyvän, jota Jumala antaa. Todellinen kristillinen voima tulee siitä, että tunnustamme täydellisen riippuvuutemme Jumalasta. 

 

Vain ristin juurella voimme kokea sekä heikkouden että yliluonnollisen voiman. Risti on kuvaus Jumalan uskollisesta rakkaudesta meitä kohtaan ja se on jatkuvaa ja horjumatonta rakkautta, joka ei koskaan petä. Se on rakkautta, joka kestää kaikissa olosuhteissa ja pysyy vankkumattomana silloinkin, kun olemme uskottomia. Se on rakkautta, joka on ymmärryksemme ulkopuolella ja joka on kuitenkin meille uskon kautta saatavilla. 


Jumalan uskollisen rakkauden kokeminen antaa meille turvallisuuden, toivon ja rauhan tunteen, joka voi tukea meitä läpi elämämme haasteiden. Herrassa vahva oleminen antaa meille tilaisuuden ja luvan olla siipirikkoja lintuja keskellä mahdottomuuksien aallokkoa. 


Saamme luottaa päivittäin siihen, että meitä ruokitaan, ohjataan ja kannetaan. Toisin kuin yhteiskunta, meiltä ei vaadita meriittejä, osaamista tai yleisön suosiota. Saamme olla omia itsejämme, juuri niin loppuunpalaneita, särkyneitä tai viallisia, kun kussakin elämäntilanteessa olemme. 


Jumala asetti meille levähdyspaikaksi ja kallioksi Jeesuksen. Ja kalliolla saamme kaikessa rauhassa odottaa voimiemme palautumista Isämme hellien käsien suojassa. Hän varustaa ja Hän auttaa. Kuin lokinpoikasen, Hän turvaa ja varjelee meistä jokaisen. Ja kuten linnuille, jotka eivät voi varastoida, Hän antaa meillekin kaiken tarvitsemamme  mutta päivä kerrallaan. Älä siis murehdi, Hän on sinun kanssasi 🩷


Jotain ihmeellistä tapahtuu uskonvaelluksessamme, kun tajuamme, ettei kyse ole meistä, meidän voimastamme tai taidoistamme. Kyse on Herrasta ja Hänen työstään. Kutsuessaan työhönsä ja yhteyteensä, Hän lupaa varustaa meidät.

Jumala, rakastavana Isänä näkee meidät lapsinaan, ja kuten kuka tahansa kunnon isä, Hän ei jätä meitä pärjäämään omillaan. Vanhuutemme päivinäkin, Hän on sama. Huolehtii ja kantaa.

Jos siis itse koet juuri nyt olevasi nurkassa, neuvoton tai voimaton, pyydä Herraa nostamaan sinut kaiken ahdistavan yläpuolelle, edes hetkeksi. Hänen kätensä ole liian lyhyt auttamaan sinua. Hänellä on taivaallinen näkökulma ja hyvä tahto kaikkiin elämäsi asioihin. Hän on tullut sinua varten 🩷



Sinun edessäsi painamme päämme,

tuomme elämämme eteesi sun.

Sinun rakkautesi varaan nyt jäämme,

olet armahtanut kadotetun.

Sinun ihmeellisen ristisi juureen

tuomme sydämemme sirpaleetkin.

Saamme turvautua syliisi suureen,

siinä levätä saa syntisinkin


Meitä kuljeta tahtosi tiellä,

vaikka outo on joskus se tie.

Loista armosi valoa siellä,

minne täältä se ikinä vie.


🎧 Tahtosi tiellä 🎶



~

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

Jesaja 41:10


Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti!

Efesolaiskirje 3:20-21




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit