Sinut on nähty

Haagar puhuttaa Jumalaa Mooseksen ensimmäisessä kirjassa Jumalana, joka näkee. Haagar, joka oli pakotettu pakenemaan kotoaan, toki osaltaan omasta käytöksestään, oli aivan yksin ja toivoton. Jumalan enkeli kuitenkin tuli hänen luokseen ja puhutteli häntä nimellä ja kutsuen Saaran palvelijaksi.  


Kohtaus on valtava kontekstinsa myötä. Pakoon lähtenyt, sijaissynnyttäjäksi buukattu naisorja, joka ennen häätöään herjasi emäntäänsä, saakin kohdata Jumalan armon ja avun.


Jumala näkee meistä jokaisen. Hän ei katso menneisyyttämme tai virheitämme. Suuressa surussa tai itseaiheutetuissa ongelmissa Jumala katsoo meistä jokaisen olevan Hänen läsnäolonsa ja apunsa arvoinen. 


Jumala on Isämme, joka voi laskea päämme hiukset ja jokaisen vuodatetun kyyneleen. Hän tietää olosuhteidemme jokaisen yksityiskohdan. Hän näkee vaikeutemme sekä kuulee puheet selkämme takana. Kun rukoilemme Jumalaa, rukoilemme Jumalaa, joka tietää aivan kaiken meistä. Taivaallinen Isämme ei koskaan sulje silmiään meiltä. Häneltä ei koskaan jää huomaamatta yksikään yksityiskohta siitä, mitä tapahtuu.


Kuinka siis me niin usein haasteissa ja vaikeuksissamme katsomme ympärillä olevaa myrskyämme? Miksi meidän on niin vaikeaa luottaa Jumalaan? Kuinka paljon aikaa ja energiaa käytämmekään pelkäämiseen, stressaamiseen ja omilla voimilla yrittämiseen? 


Jeesus tuli etsimään sitä, mikä kadonnut on. Siis jokaista meitä. Hän lupaa auttaa ja tukea meistä jokaista. Liian usein kuitenkin lamaannumme katsoessamme elämämme myrskyjä ja unohdamme katsoa Häneen.


Seuratessamme Jeesusta, palvelemme Jumalaa, joka todella näkee meidät. Voimme levätä tietäen, että Jumala ei ole koskaan tietämätön siitä, mitä käymme läpi. Kun Jumala näki Hagarin, Hän ei luvannut nopeaa ratkaisua kaikkiin hänen ongelmiinsa, mutta Hän sanoi nähneensä Hagarin tilanteen ja antavan avun.


Monesti arjessa tunnemme itsemme näkymättömiksi. Mietimme näkeekö kukaan, kuinka paljon yritämme ja kestämme? Ja ollaksemme rehellisiä, on myös hetkiä, jolloin epäilemme, näkeekö Jumalakaan? Me emme kuitenkaan ole näkymättömiä. Jumala näkee, tuntee, rakastaa ja ajattelee meitä jatkuvasti. Hän loi meidät ja toi meidät tähän pisteeseen, eikä todellakaan ole valmis lyömään hanskojaan tiskiin kanssamme. 


Ja jos Jumala näki Hagarin, voimme olla varmoja, että Hän näkee meidät. Jeesuksessa me olemme Jumalan lapsia. Ja kuka täydellinen vanhempi sulkisi silmiä lapsiltaan? Siksipä, kun elämä näyttää meille haasteelliset kautemme, eikä asiat mene haluamallamme tavalla, meidän tehtävämme ei ole selvittää miksi niin tapahtuu tai harata vastaan, vaan luottaa siihen, että Jumalalla on kaikki hallinnassa.


Jeesus rukoilee alati puolestamme. Hän on ystävämme, veljemme, olkapäämme ja auttajamme. Hän on aina valmis antamaan tukensa niille, jotka luottavat Häneen. Hän tuli palauttamaan yhteytemme Isään ja varmistamaan tukensa meidän elämän jokaiselle päivälle. 


Ja vaikka rukousvastauksemme saattavat viipyä, voimme olla varmoja, että Hän on kanssamme. Jeesus kutsuu meitä luottamaan Häneen ja kulkemaan Hänen tahdossaan. Ja kun teemme sen, voimme olla varmoja, että Hän huolehtii kaikista asioistamme. Ja aivan kuin Hagarille, Hän haluaa meillekin tänään sanoa Herra on kuullut sinun hätäsi 🩷


Vaikka meillä onkin usein peiliin katsomisen paikka omien tekojemme ja sanojemme vuoksi, toisinaan Jumala haluaisi meidän katsovan peiliin ja ymmärtävän, kuinka Hän näkee meidät.

Jumala rakastaa meitä ja yksi Hänen suurimmista toiveistaan ​​on, että me oppisimme rakastamaan itseämme terveellä tavalla. Hän haluaisi kylvettää meitä itseluottamuksessa ja antaa rohkeutta sekä poistaa pelkojamme, jotta voisimme olla Hänen käytössään.

Erityisesti vaikeuksien keskellä Raamatun lupausten tankkaaminen on vahvistavaa. Myös hengelliset laulut voivat nostaa meitä silloin, kun voimamme ovat vähissä.



Mä ripustin tähdet nuo taivaalle, ne valoksi loin sulle matkalle.

Niin pimeää ei ole milloinkaan, etten sinua enää saapuisi varjelemaan.

Jos näkisit kaiken mun silmilläni, eri katseella katsoisit itseäsi.

Et pelkäisi kohdata rakkauttani, vaan antaisit koskettaa sydäntäsi.

Vuodet muuttaneet ei ole rakkauttani, yhä lapsi sä oot mun mielessäni.

Tiedän tieltä sun pois joskus harhailleen, mut voit takaisin tulla taas uudelleen.

Ei voi mikään sua erottaa rakkaudestain, et jää mitään velkaa kaikki lahjaa on vain.


🎧 Station sound - Mun silmilläni 🎶



~

En minä sinua hylkää, enkä jätä

Hebrealaiskirje 13:5

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit