Lunastettu

Kun syntinen ihminen uskoo pelastuksen evankeliumin, hänet sinetöidään Pyhällä Hengellä, jonka Isä on luvannut kaikille, jotka uskovat Jeesukseen. Millaista lohtua tämä tuokaan meidän kaikkien Jumalan lasten sydämiin. Olemme sinetöity jollakin konkreettisella asialla ja olemme todellakin turvassa Jeesuksessa. Sillä vaikka olisimme uskottomia, Hän pysyy uskollisena.

Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme. 

2. Korinttolaiskirje 1:21-22

jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata

2. Timoteus 2:13

Isän lupaukset ovat varmoja ja ikuisia. Pyhä Henki on tae perinnöstämme, jonka saamme omaksemme tulevassa ajassa. Meidän, jotka olemme asettaneet uskomme Jeesukseen, ei tarvitse vaeltaa ympäriinsä miettien, ottaako Isä Henkensä pois meiltä. Tai etteikö lupaus tulevasta pelastuksesta koskisi meitä.


Kun Pyhä Henki asuu sisällämme, Hän on takuumme. Se tietenkään tarkoita, että voimme elää miten haluamme. Pyhän Hengen läsnäolo ilmenee katumuksena ja Hengen hedelminä. Henki johtaa meidät elämään Isämme tahdon mukaista elämää. Kun Pyhä Henki saa muuttaa meitä, halumme ja ajatuksemme, tahtomme ja muuttuvat. Alamme kasvaa Jeesuksen kuvan kaltaiseksi. 


Sinetti merkitsee ikäänkuin puumerkkiä, omistajuutta, aitoutta ja tärkeyttä. Uskovina meidät on pesty Jeesuksen verellä. Meidät on ostettu kalliilla hinnalla ja sinetöity lunastuspäiväämme asti. Se on kuin Jumalan tekemä kallis hankinta ja vain todistaakseen siitä, että Hän aikoo toteuttaa ostonsa - Hän on maksanut käsirahan Pyhän Hengen muodossa.


Maallisessa elämässäkin, jos ostamme kalliimman auton, annamme usein käsirahan ennakkomaksuna. Tämä kertoo myyjälle, että lupaamme ostaa sen. Ja sen Isä on tehnyt. Hän on antanut meille jokaiselle lupauksen. Me olemme lunastettuja, eikä Isää kiinnosta mahdollinen aika, joka menee meidän ennallistamiseen, parantumiseen ja korjaamiseen menneisyytemme jäljistä. Tai kompurointimme määrä. Hän hoitaa oireitamme tietäen syyt. 


Ja meistä jokainen on lunastamisen arvoinen - hinnalla millä hyvänsä. Me voimme levätä luottamuksessa, että meitä kantaa kaiken aikaa Ikiaikaiset Kädet, sillä sen, minkä Isä on aloittanut, sen Hän vie päätökseen🩷


Jos annamme synnin saada jalansijaa elämäämme, voimme huomata luisuvamme kauemmas Jumalasta. Meidän täytyy tehdä parannusta ja ajoittain tarkastaa suuntaamme, varsinkin, jos huomaamme Taivaan olevan hiljaa. Syntisinä ihmisinä olemme kuin vanhat autot ja tarvitsemme jatkuvaa huoltoa ja korjausta.

Ja osat todellakin kuluvat uskonmatkallamme. Tunteemme, voimavaramme ja uskomme kuluvat, jollemme pidä niistä huolta. Huomaamme myös hyvin usein jäävämme pientareelle ihmettelemään matkamme pysähtymistä.

Säännöllisen ajan viettäminen Isämme ja Lunastajamme kanssa on tärkeää matkamme turvaamiseksi. Annetaan Jeesuksen olla taivaallinen korjaajamme ja täyttäjämme. Pyhä Henki on myös apunamme, mutta Hän on hiljainen ja nöyrä palvelija. Niin helposti murehdutamme Hänet valitsemalla oman tahdon ja oman tien. 

Otetaan siis arjestamme aikaa Lunastajallemme, täytytään ja uudistutaan. Vietetään aikaa hiljaisuudessa ja rukouksessa. 



🎧 Pietari Savolainen - Milloin viimeksi🎶

Milloin viimeksi sä kädet kohotit kohti taivaaseen.

Milloin viimeksi katseen käänsit vain Jeesukseen.

Milloin viimeksi sanoit, tässä olen työtä tee.

Milloin viimeksi annoit tilaa murtautua sydämeen.

Milloin viimeksi hengähdit ja unohdit kaiken muun.

Milloin viimeksi kuuntelit ja suljit suun.

Milloin viimeksi etsit paikan täysin hiljaisen.

Milloin viimeksi odotit tai kuulit kuiskauksen.

Pietari Savolainen

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit