Katso, Minä luon uutta!

Uusi on hienoa. Uusi kuulostaa aina mahdollisuudelta, paitsi jos ajattelenme sitä liikaa. Silloin se alkaa kuulostaa muutokselta ja tuntemattomalta. Uudesta harvoin tiedetään mitään ennalta. Isäkin yleensä kehoittaa meitä lempeästi menemään ja sitten vasta antaa lisätietoja. Koska Isä luo kaiken hyvän ja täydellisen, voimme luottaa siihen, että uusikin on hyvää. Se ei toki aina vähennä pelkoamme.


Uskovina saamme levätä lupauksessa, että Jeesus tulee jonakin päivänä takaisin luoksemme ja tekee uudet taivaat ja maat. Mutta jo tässäkin ajassa, Hän tekee uutta. Uusia asioita omaksi kunniakseen ja kansansa parhaaksi. 


Rakastan niin paljon Isän kykyä muuttaa meitä. Rakastan sitä, että Hän kasvattaa ja koulii. Rakastan, että Hän pyrkii tekemään meistä jälleen niitä pieniä poikia ja tyttöjä ajalta, ennenkuin maailma turmeli meidät. Rakastan, että Hänen tahtonsa on tehdä meistä palavia. Ja mikä parasta, Hän lunastaa menneisyytemme omakseen, korjaamalla ja parantamalla. Köyhät ja alaspainetut Hän nostaa ja asettaa tarkoituksiinsa.


Kuten Uudesta Testamentista näemme, kyky palauttaa on myös Pojalla. Sokeat saavat näön, rammat kyvyn kävellä, kuurot kuulevat ja sairaat saavat terveyden. Jeesus ei myöskään vain paranna reaaliaikaista tilaamme, Hän palauttaa elämän, turvallisuuden ja toivon särkyneille ja toivonsa menettäneille ihmisille.


Nimillä oli Raamatussa suuri merkitys. Ihmiset esitellään meille nimen ja nimensä merkityksen perusteella. Kun Jumala antoi jollekin uuden nimen, se oli aina merkki uudesta tarkoituksesta ja lunastetusta elämästä. Jumala muutti Abramin nimen Abrahamiksi, jotta hänessä täyttyisi lupaus tulla monien isäksi. Simon ja Saul saivat uuden nimen ja identiteetin Kristuksessa, kun he hylkäsivät elämän lihassa.


Vaikka me emme ehkä saakkaan tässä ajassa uusia nimiä tullessamme Kristuksen seuraajiksi, saamme varmasti uusia identiteettejä. Jeesuksen ristintyön tähden, olemme pestyjä valkoiseksi kuin puhdas lumi. Saamme herätä ja pukea päällemme joka päivä Jeesuksen vanhurskauden, ikään kuin se olisi omaamme.


Joten kun katsomme uuteen, voimme itseasiassa katsoa Kristukseen. Omista ansioistamme ja epäonnistumisistamme huolimatta, Jumalan armo on uusi joka aamu. Hän on tekee meistä nimiemne arvoisia ja kutsunut meidät omikseen Jeesuksessa.


Joten, jos olet Jeesuksessa, sinulle on jo annettu uusi identiteetti. Ja Jumala tekee kuolleetkin asiat jälleen eläviksi. Kirjaimellisesti. Jeesuksen kautta, meissä uskovissa asuu sama ylösnousemus voima. Se herättää kuolleista ja saa kuivankin maan versoamaan 🩷


Ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.

Jesaja 40:31

Voimme lannistua niin helposti, kun ajattelemme kaikkia asioita, joissa olemme epäonnistuneet ja antaneet periksi. Mutta meidän ei pidä katsoa itseemme. Jumala herättää meitä tänäkin päivänä henkiin uudella elämällä ja uudella armolla.


Tiesitkö, että krookukset symboloivat pelastusta ja taivaallista siunausta? Eräästä krookus lajikkeesta saatava sahrami on maailman kallein mauste. 

Maailman kallein mauste on myös meistä lähtevä evankeliumi, eikä se saa menettää makuaan. Ja voi kuinka Jeesus kaipaakaan sekä hellällä kasvatustaidollaan odottaa, että mekin nousemme roudan kovettamasta maasta puhjeten kukkaan ja pölyttämään ympärillemme.








Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit