Päivä kerrallaan

Jumala opettaa meitä elämään päivä kerrallaan. Ei viis veisaten velvollisuuksista, vaan luottaen jokaisen päivän hyvyyteen. Joka aamu on uusi armo. Ja tämä on hieno uutinen. Huolemme voivat karista ropisten, kun opimme sisäistämään tämän ajatusmallin. Voimme nojata tänäänkin Jumalan antamaan armoon ja viisauteen sekä aloittaa ​​huomenna uudestaan tietäen, että Hän on tukenamme.


Päivä kerrallaan eläminen ei ole kuitenkaan aina helppoa. Mutta niin Jumala on käskenyt meidän tehdä. Se on osa Hänen huolenpitoonsa luottamista. Jumala haluaa meidän kokevan todella Hänen läsnäolonsa päivittäin. 


Niin helposti masennumme ja jäämme sänkyyn murehtimaan asioitamme. Hyvin päivien energia on tiessään ja vihollinen saa vapaan leikkikentän mielemme kanssa, kun emme ole riittävän voimakkaita puolustautumaan.


Me voimme ja meidän kannattaa kiinnittää huomiomme siihen, mitä Jeesus tekee juuri nyt, tänään eikä  mietiä, mitä voi tapahtua huomenna tai ylihuomenna. Jeesus auttaa meitä selviytymään kaikista vaikeista asioista, kun niiden aika tulee.


Me usein saamme kokea myös Jeesuksen myötätuntoa surullisina aikoina. Hän näkee sielumme loukkaantumiset, pettymykset ja surut ja tulee luoksemme säälillä ja armolla. Hän haluaa noissa hetkissä sanoa meille, lepää Minun suojassani


Päivä kerrallaan eläminen auttaa myös sen totuuden kestämisessä, että meille ei ole luvattu opetuslapseutta ilman kärsimystä ja surua. Jumala käyttää ensisijaisesti kärsimystä, muokatakseen meitä kärsivän Poikansa kuvaksi. Jeesus ei ole ainoa, jonka täytyy kantaa ristiä. Meidätkin on kutsuttu kantamaan oma ristimme.


Isä meidän rukouksen lauseessa, anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme, Jeesus haluaa opettaa meille viisautta meille elää päivä kerrallaan. Meitä ei ole tehty kantamaan harteillamme kaikkia huomisen huolia. Ihminen on itseasiassa luotu sellaiseksi, että jaksamme kantaa 24 tunnin ajan painoa, emme enempää. Kun punnitsemme menneiden vuosien asioita ja edessä olevia uhkaavia päiviä, meidän selkämme murtuu. 


Jeesus on luvannut meille auttaa kantamaan tämän päivän kuorman. Menneet Hän on ottanut jo meiltä pois ja tulevia Hän varoittaa kantamasta. 


Omassa tilanteessani vaikeuksien keskellä, huomaan suojamuurieni rapistuvan hetkessä alas ja masennuksen saavan vallan, jos alan murehtia asioita, joihin en voi vaikuttaa. Vihollinen nostaa myös päänsä nopeasti ja lyö lauseilla, jotka kasaavat lisää huolta ja taakkaa. 


Kuten Mooseksen kirjasta näemme Jumala tarjosi mannaa päivä kerrallaan. Voimme olla varmoja, että Hän varustaa joka päivä meidät uudella armolla, viisaudella ja voimalla, joita tarvitsemme jokaiseen päivään. 


Jeesus tietää, mitä huominen tuo tullessaan, mutta Hän haluaa meidän ottavan ja omistavan Hänen voimansa vain tälle päivälle. Kaikessa, mitä kohtaamme tällä hetkellä, meidän taakkamme on kevyempi jos emme yritä elää jo huomispäivää. Kun lakkaamme murehtimasta tulevia ja menneitä asioita, voimme olla Herramme käytössä juuri tänään. Saamme enemmän aikaan ja voimavaramme on paljon suuremmat ilman murehtimista.  


En tarkoita, että meidän ei pitäisi olla tietoisia velvollisuuksista, joita meillä on huomenna, mutta jos taakoitamme ja väsytämme itsemme tulevasta se vie meidän kykymme kokea tässä hetkessä  armoa, viisautta ja voimaa, joka Jumalalla on meille varattuna.


Jos katsomme marssilla olevaa sotilasasuista miestä, emmekö säälisi häntä, jos näkisimme hänen kantavan jo aiempien marssien ylimääräisiä varusteita sekä valtavaa varuste taakkaa tulevia päiviä varten. Huomaisimme hänen nääntyvän taakkansa alle ja varmasti kehoittaisimme jättämään ylimääräisen kuorman pois. Me ihmiset kuitenkin sorrumme toistuvasti kantamaan ylimääräisiä taakkoja elämässämme. Ei ole ihme, että uuvumme ja taakoitumme.


Opettele siis jättämään taakkasi ristinjuurelle joka aamu. Luota, että sinua autetaan Jumalan katsomalla otollisella ajalla. Hengitä sisimpääsi joka päivä uuden päivän siunakset ja unohda kaikki se, mihin et voi vaikuttaa. Kristuksen veren suojassa, sinä olet turvassa joka ikinen päivä 🩷💕


Rakas sisko tai veli, me tarvitsemme Jeesuksen lahjoittamaa voimaa joka ikinen päivä, meidän on luotettava siihen, että Hän antaa meille juuri sen, mitä tarvitsemme tänään. 



Rukous

Rakas Jeesus, anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa asiat, jotka voin muuttaa ja viisautta erottaa ne toisistaan. 

Opeta minua elämään päivä kerrallaan ja hyväksymään vaikeudet tielläni rauhaan. Luotaen siihen rakas Jeesus, että Sinä saat kaiken kuntoon, kun antaudun Sinun tahtosi alle. 

Opeta minua muistamaan, että Sinä olet luvannut sanassasi turvata minut edestä ja takaa. Vain turvaamalla Sinuun, saan käyttööni kaiken energiani, eikä sitä kulu turhaan murehtimiseen.  

Aamen!

Kommentit

  1. Amen. Tämä on aihe joka on ollut viime päivät sydämellä. Jumala ei elä ajassa,vaan on ajaton, tässä hetkessä, Nyt hetkessä! Ja tuota meidän tulisi opetella kun elämme Hänessä tässä ja nyt. Rukous myös tässä hetkessä sillä niin se on myös henkimaailmassa. Emme rukoile eilistä emmekä huomista vaan tätä hetkeä. Jumala on tässä ja nyt. Emme löydä Häntä eilisestä emmekä huomisesta vaan NYT hetkessä. Tätä olen sulatellut sydämeeni
    🙏✝️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit