Minä en tuloani viivyttele

Jeesuksen toinen tuleminen on seurakunnan suurin odotus. Ja läpi vuosisatojen, uskovat ovat odottaneet Hänen paluutaan. Kun Jeesus sanoi tulevansa pian, oikea suomennos äkisti, seurakunta odotti haikeasti Hänen tulevan lähes heti, Hänen noustua taivaaseen.


Kirjoituksista kuitenkin näemme, että vasta nyt olemme Ilmestyskirjan aatossa, eikä paluuseen voi mennä enää pitkää aikaa. Kukaan ei tiedä tarkkaa aikaa, jolloin Jeesus palaa, mutta Raamattu lupaa, etteivät uskovat eivät ole pimeydessä, se päivä ei tule yllättämään. Raamatun kehoitus onkin olla valmis.


Jumala on ajan ulkopuolella ja tämä tarkoittaa, että Jumalan suhde ja näkemys ajasta on valtavasti erilainen kuin omamme. Jumalaa eivät sido aikamerkintöjen rajoitukset kuten menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus. Jumalan ei myöskään tarvitse kilpailla ajan kanssa. Kaikki mitä tapahtuu, se tapahtuu juuri silloin, kun Jumala on suunnittellut sen tapahtuvan. Hänellä on todellakin eri aikataulu kuin meillä. Jumalalle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. 


Saatamme ajatella, mikä Hänen tulossaan kestää? Miksi meitä ei haeta jo pois? Jumala on kuitenkin aikataulussa. Jumala ei halua, että yksikään meistä, Hänen valituistaan, hukkuu, vaan että kaikki pelastuisivat.


Vielä kadoksissa olevien sielujen täytyy kääntyä synnin tieltä ja vastaanottaa Jeesus elämäänsä. Herätystä tapahtuukin Aasiassa ja Afrikassa tällä hetkellä paljon. Ja kun pakanoiden luku on täysi, pelastus koittaa niille, jotka Jeesuksessa ovat. 


Jumala haluaa, että lapsesi voisivat pelastua, sekä naapurisi, työtoverisi, isovanhempasi tai ystäväsi. Jumala odottaa kärsivällisesti, jotta seurakunta tekee työnsä, kertoo ihmisille siitä, mitä Herra Jeesus Kristus on tehnyt.


Jeesuksen tulo tapahtuu silloin, kun ihmiset sitä vähiten odottavat ja ovat vähiten valmistautuneet siihen, vaikka heille on annettu runsaasti todisteita, että se tapahtuu. Ihmiset ovat yleensä tietämättöminä valmistautumattomia. Ja väärät opettajat horjuttavat uskoa Jumalan lupaukseen siitä, että Hän olisi tulossa. Mutta Jumala pitää lupauksensa ja Jeesus tulee takaisin ja se on juuri oikealla hetkellä, koska Jumalan ajoitus on aina oikea. Ja sillä hetkellä seurakunnan on oltava valmiina tai he jäävät kyydistä. 


Jeesus ei tuloaan viivyttele, ja kun näemme, että päivä on lähellä, me saamme nostaa päämme 🩷



Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. 

Ilmestyskirja 3:10


Kun nimemme on elämänkirjaan kirjoitettuna, saamme iloita tänäänkin. Emme olisi koskaan ansainneet omilla töillämme pelastusta. Ja juuri siitä ilo tulee, mikä siunattu tila olla pelastettu ja valittu.


 

Rukous

Kiitos rakas Isä kärsivällisyydestäsi. Kiitos, Isä, että et ole kuin me. Kiitos Isä, että Sinun kärsivällisyytesi odottaa niitä, jotka vielä tulevat pelastukseen. Herätä Isä meitä palaviksi sinulle joka päivä, opeta meitä kantamaan pelastuksemme hedelmää, tietäen, että olemme valittuja, tietäen, että nimemme on kirjoitettu elämänkirjaan. 

Opeta rakas Jeesus meitä palvomaan sinua paremmin ja vilpittömämmin. Opeta Jeesus meitä myös seuraamaan sinua paremmin ja tekemään sen vilpittömällä sydämellä, joka haluaa vastaanottaa sanaasi ja todella Anna Jeesus meidän olla vastaanottavaisia ​​sille kaikelle mitä sinä annat ja kehoitat.

Aamen.



Kommentit

  1. "oikea suomennos äkisti" - mihin Raamatun jakeeseen viittaat? Johanneksen ilmestys 22:7 / 22:20 vai jokin muu jae?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmestyskirja juu.

      Nopeasti.
      ταχύ (tachy)
      Adverbi
      Strong's 5035: Nopeasti. Tachuksen neutraali yksikkö; pian, eli viipymättä, pian, äkkiä tai helposti.

      Tapahtumahan voi tapahtua nopeasti/äkisti, vaikka sitä edeltäisikin pitkä viive.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta.
      Omassa mielessäni yhdistin sanat äkisti ja äkkiarvaamatta

      ταχυς / εξαπινα

      ἐξάπινα
      Markuksen evankeliumi 9:8

      STRONGS G1819:
      ἐξάπινα adverb, suddenly: .

      ταχυς
      5 Moos 9:12:
      Ja Herra sanoi minulle: 'Nouse ja astu nopeasti täältä alas, sillä sinun kansasi, jonka sinä veit pois Egyptistä, on turmion tehnyt. Pian he poikkesivat siltä tieltä, jota minä käskin heidän vaeltaa; he tekivät itselleen valetun kuvan.'

      εξαπινα
      4 Moos 6:9:
      Jos joku odottamatta, äkkiarvaamatta kuolee hänen läheisyydessään ja hän niin saastuttaa vihityn päänsä, niin hän ajattakoon hiuksensa puhdistuspäivänään, seitsemäntenä päivänä hän ajattakoon ne.

      https://www.blueletterbible.org/lexicon/g1819/kjv/tr/0-1/#lexResults
      https://www.blueletterbible.org/lexicon/g5035/kjv/lxx/0-1/#lexResults

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit