Iloöljyä murheen sijasta

Raamattu sen kertookin jo meille, minkä tiede vahvistaa – iloinen sydän tekee yhtä hyvää kuin lääke! Nauru yhdessä ilon harjoitteiden kanssa korjaa kehoasi! Kuinka mahtavaa!


Oikea evankeliumi vastaa ihmisen todellisiin tarpeisiin. Evankeliumi ei ole vain uskoontulohetkeä varten, vaan se on Jumalan voima uskovan koko elämän ajaksi. Iloitseminen Herrassa ei ole vain henkesi voimaa, se on myös mielesi ja ruumiisi voimaa. Raamattu kehottaa meitä pitämään kaiken ilona kaikissa olosuhteissa oman fyysisen, henkisen ja hengellisen turvamme vuoksi.


Siellä missä suru ja lannistuminen vetävät uskoasi maanrakoon, ilo vahvistaa uskoasi ja saa sen jälleen kukoistamaan.


Tiesitkö, että nauru on tunneparannustekijä? Aina kun alat tuntea olosi surulliseksi, masentuneeksi tai epäonnistuneeksi, niin nauru on hyvä lääke. Kehosi ei tiedä nauratko spontaanisti vai järjestätkö tilaisuuden nauraa. Hyöty on sama kummallakin tavalla!


Jos sinusta tuntuu että jokin on juuttunut rukousvastauksien tielle, niin ryhdy työskentelemään ilon ja ylistyksen parissa. Etsi Raamatusta kirjoitukset ilosta ja lue ne joka päivä. Aloita negatiivisten sanojen ja ajatuksien paasto ja työskentele sisälläsi olevan ilon hedelmän herättämiseksi.


Opeta itseäsi torjumaan negatiiviset ajatukset. Opeta itseäsi päästämään asioista ja ihmisistä irti. Luota, että kaikki on Jumalan käsissä ja siten paljon paremmassa hallinnassa kuin sinun. Älä päästä synkinpänäkään päivänä irti ilostasi ja ensirakkaudestasi Jeesukseen. 


Nauru ja ilo on niitä asioita mitä maailmassa olemme tottuneet nauttimaan silloin, kun meillä menee hyvin, asiamme luistavat ja ihmissuhteet kukoistavat.


Vastoinkäymisten ja epäonnistumisten edessä olemme valmiit istumaan tuhkaan kuten Joona. Masennumme, valitamme ja etsimme ensimmäisenä syytä tai syyllistä tapahtuneelle.


Nauraminen, ilo ja ylistys ei todellakaan tule mieleemme näissä tilanteissa. Ylistys saattaa kyllä muistuttaa olemassa olostaan mielessämme, mutta varsinkin kovan vaikeuden edessä tai mokattuamme itse, yritämme vakuuttaa että nyt ei ole tälle todellakaan sopiva hetki.


Iloitkaa aina Herrassa on kuitenkin toimiva resepti ja lääke. Veikkaanpa, jos Jumala pitäisi konkreettista apteekkia meille uskoville, niin siellä ei olisi montaakaan lääkettä myynnissä. Ne olisivat todennäköisesti anteeksianto, ilo, armo ja luottamus uskossa.


Ja mikä parasta, ilo on täydellinen ase vihollista vastaan. Ilo ja kyky nauraa on Jumalan antamia ominaisuuksia ja iloitseminen vahvistaa henkeäsi!


Nauraminen ja iloitseminen on ilmaista lääkettä, ilman sivuvaikutuksia. Noudata Raamatun neuvoja ja käytä aikaa iloisen sydämen kehittämiseen. Etsi asioita, jotka saavat sinut nauramaan ja iloitsemaan ja sisällytä ne jokapäiväiseen elämääsi. Ja uskalla nauraa myös itsellesi. Etsi ympärillesi niitä ihmisiä, jotka tuovat iloa elämääsi ja ota etäisyyttä niihin, jotka tuntuvat imevän sinusta kaiken antamatta mitään takaisin.


Äläkä ota paineita riittävyydestäsi, Jumalalle riität aina! Evankeliumi takaa sen, että ihmisen ei tarvitse olla mitään, Jeesus on kaikkea puolestasi! Paavali kirjoittaa, että Jumala valitsee aina ne, jotka eivät ole itsessään mitään. Kuinka lohdullista niille, jotka kokevat etteivät taidot ja lahjat riitä.


Aletaan kulkemaan täydessä ilon sotavarustuksessa Jeesuksen edessä. Syödään Jumalan sanaa Raamatusta ja juodaan Kristus kalliosta elämänvettä. Täytytään rukouksessa Pyhällä Hengellä, päivittäin ja hetkittäin. Pysytään kiinni Kristuksen virtapiirissä jatkuvasti. Näin kauttamme jylläävät taivaalliset voimat, jotka murtavat kovimmankin murheen kallion.


Nauru ja iloitseminen parantaa myös verenkiertoasi, mikä puolestaan vähentää stressihormoneja, alentaa verenpainettasi ja aktivoi immuunijärjestelmääsi. Ei ollenkaan turhaan Jumala sano sananlaskujen kirjassa, että iloinen sydän tekee hyvää, kuten lääke.


Tutkimukset myös osoittavat, että stressihormonit, kuten adrenaliini ja adrenaliini, putoavat 70 % pelkän hyvän naurun vuoksi, kun taas mielialaa kohottavat hormonit, endorfiinit, saavat lisäpotkua.


Jumala loi myös dopamiinin lievittämään kipua. Voimme nostaa dopamiinitasoamme sekä liikunnalla, että naurulla ja vähentää kipua luonnollisesti. Jos siis haluat elää jumalallisessa terveydessä, laita kehosi liikkumaan, iloitse, naura ja ylistä.


Tämä voi olla täysin päinvastaista kuin, miltä sinusta tuntuu juuri nyt, kun sinulla on kipua tai vaikeuksia. Iloitseminen voi tuntua veitsen kääntämiseltä haavassa, mutta jos keskityt päivittäiseen iloitsemiseen ja ylistämiseen Herran edessä vaikeuksissakin, saat apua hallitsemattomilta tuntuvien tilanteiden ylittämiseen ja niissä jaksamiseen. 


Ja ennenkaikkea, iloitessasi Herrassa kiinnität huomiosi Kristukseen ja Hänen voimassa kulkemiseen. Ilo kantaa, se on sydämen lääkettä, joka parantaa! 🩷💕


Nauru ehkäisee myös tehokkaasti sairauksia ja vähentää stressiä, joka on yksi syyllinen sairauksien synnyssä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että emotionaalinen terveys liittyy vahvasti fyysiseen terveyteen, koska, emotionaaliset ongelmat vaikuttavat siihen, miten näemme maailman - mikä puolestaan vaikuttaa kehoomme ja tunteisiimme. Suru ja murhe sairastuttaa, niimpä naurun ja iloitsemisen terveyshyödyt ovat liian suuria sivuutettavaksi!

Nauramisesta ja ilosta on myös valtava hengellinen hyöty. Kun naurat, uhmaat paholaisen kykyä tuoda surua, pelkoa tai epätoivoa elämääsi. Paras naurun ja ilon lähde on aito ylitsevuotava ilo, joka tulee läheisestä suhteesta Jeesukseen Kristukseen.

Koettelemuksia tulee elämässä, mutta yksi uskovana olemisen siunauksista on se, että meillä on ilo ja rauha olosuhteistamme riippumatta, tehdasasetuksena meissä.

Iloitseminen Herrassa, on valtava voimavara ja mahdollisuus. Se ei tarkoita väkinäistä ja teennäistä iloitsemista, se tulee hengestäsi. Se on aina siellä. Et ole koskaan ilman sitä!

Vaikka ilo ja nauru ja ylistäminen ei poistaisikaan ongelmiasi, ne tekevät huomisestasi helpomman. Ilo on paras ase vihollista vastaan. Se pitää meidät kiinni Lunastajassamme.

Uskovina meidän tulee elää jatkuvassa Herran ilon virrassa! Pysyä kiinni tuossa loppumattomassa virtalähteessä, ja loppujen lopuksi, mehän olemme jo lunastetut. Pahinta mitä voi sattua on kuolema ja sekin on, Paavalia lainaten, voitto!

Ihanaa alkavaa juhannusviikkoa, Herra siunatkoon tulevan viikkosi ja antakoon iloöljyä ylitsevuotavasti 💖💕


🎧 Iloitkaa aina Herrassa – Petri Kosonen band 🎶🎶

Varsin oiva ylistyslaulu. Tanssiessa tulee endorfiinit kaupan päälle ja muista Jumala ei katso tanssi- tai laulutaitoasi 😘

Kommentit

  1. Amen! Iloitaan ja puhutaan elämän Sanoja! Ei puhuta kuoleman sanoja, ei anneta sille tilaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit