Kuuliaisuudessa kulkeminen

Päästäksemme läheiseen suhteeseen Jumalan kanssa, meidän on kuljettava lähellä Jeesusta ja Hänen tahtoaan. Se on ainoa tie siunauksiin ja reitti Jumalan valmistamalle tielle.


Uskovina meillä on kyky seurata ja kuulla johdatusta - elää näkemättömän varassa. Tämä on etuoikeus, johon saamme astua Pyhän Hengen vastaanotettuamme. 


Onnistuaksemme kuuliaisuuden tiellä meidän on hylättävä omat vanhat ajattelutavat ja laitettava Jumalan tahto etusijalle. Kun etsimme ensin Hänen valtakuntaansa, kaikki muukin meille annetaan. 


Jumala on antanut meille ohjeensa ja sanansa Raamatussa. Meillä on vastuu lukea sitä ja antaa sen muokata ajatteluamme. Sen tottelevaisuus itseasissa jopa vaatii meiltä, jotta oppisimme tuntemaan Hänet ja Hänen Poikansa. Jumala ei milloinkaan johdata meitä sanansa vastaisesti. Siksi on myös meidän oman etumme ja kasvumme mukaista, että tunnemme Raamatun sanan.


Tottelevaisuudessa kulkeminen tarkoittaa yleensä myös itsensä ja halujensa siirtämistä sivuun. Kuuliaisuudessa, emme yritä enää hallita itse elämäämme ja ympärillämme olevia tilanteita omilla vajavaisilla voimillamme, vaan sallimme Hänen opastaa tiensä ja tahtonsa meille.


Kuten Psalmi 51 kertoo, uhri, jonka Jumala haluaa, on nöyrä henki. Jumala, ei käännä pois ketään, joka tulee nöyrällä sydämellä.


Ja nöyryys ei suinkaan tarkoita nöyristelyä vailla arvostusta. Nöyrä henki on se, jota voi ohjailla ja joka haluaa ottaa vastaan ja jakaa muille. Nöyrä henki ei aseta itseään ja tarpeitaan korkeimmalle jalustalle, vaan on valmis etsimään myös yhteistä hyvää.


Kun meillä on nöyryyttä, voimme saada Jumalalta suuremman kyvyn välittää ja rakastaa muita. Etsi siis Jumalan tahtoa joka aamu elämääsi, Hän haluaa varustaa meidät välittämään, kun menemme nöyrästi Hänen perässään, valppaina ja valmiina kuuntelemaan, mitä Hän haluaa meidän tekevän. 


Kuuliaisuus ja nöyryys itseasiassa kulkee lähellä toisiaan, kumpaakaan ei voi olla ilman toista. Lyhyesti sanottuna, nöyryys ja kuuliaisuus sallii meidän omaksua Jumalan suunnitelman, tekee Jumalan ja Jeesuksen seuraamisesta houkuttelevampaa ja helpompaa sekä luo enemmän kykyä rakastaa muita, jota me niin usein kipeästi tarvitsemme.


Nöyryys ja kuuliaisuus avaa oven Jumalan suunnitelmalle, joka usein on niin paljon parempi, kuin omamme tai osaamme edes kohdallemme kuvitella.


Alistumalla Jumalan tahdolle, astumme samalla myös Hänen voimaansa, joka mahdollistaa sen, että voimme tehdä kaiken sen, mitä Hän on kutsunut meidät tekemään. 


Pyydä siis Jumalan tahtoa tapahtuvaksi elämässäsi jokaisen päivän kohdalla. Turvaudu Jeesukseen ja kysy mihin Hän haluaa tänään johdattaa. Jeesus rakastaa sinua ja haluaa sinutkin työhönsä mukaan. Hän lupaa johdattaa sinua, kun kuljet rukoillen.


Pyhä Henki myös opastaa ja auttaa meitä, kun elämme kuuliaisesti Raamatun sanoja kohtaan. Jumalan henkilökohtainen tahto on aina sopusoinnussa Hänen Raamatussa ilmoittamien ohjeiden kanssa. Hän ei voi riitautua itsensä kanssa. Hänen kanssaan kulkiessasi voit olla varma, että Hänen tahtonsa on sinua kohtaan aina hyvä. Hän on pitkämielinen ja arvostaa palvelijoitaan, eikä jätä ketään palkitsematta. Hän myös kasvattaa ja opastaa kuten kunnon isän kuuluu. Hän iloitsee sinusta ja turvanasi kaikilla teilläsi 💝



Meitä ihmisiä ei häiritse useinkaan ne Raamatun asiat, joita emme ymmärrä, vaan ne asiat, jotka ymmärrämme.

Ne velvoittavat meitä jotakin kohti jota emme halua tai jota pelkäämme. Ne myös tuomitsevat meitä jättäessämme tekemättä ne asiat minkä olemme juuri kuulleet tai lukeneet. 

Tottelevaisuus usein viekin meidät sinne, mihin me emme haluaisi mennä. Epämukavuusalueelle. Se saattaa viedä meidät sellaisten ihmisten luo, joita emme haluaisi nähdä sekä sanomaan asioita, joita emme haluaisi sanoa. 

Jumalan johdattamissa asioissa on kuitenkin aina viisaus. Ne johtavat aina johonkin hyvään. Se voi vaatia meiltä kolhuja ylpeyteemme, mutta se samalla kasvattaa meitä lähemmäksi Jumalaa ja Hänen loppumatonta rakkauttaan.

Ja yksin et kuuliaisuuteen pysty, eikä sinun tarvitsekkaan. Sinulla on Jeesus ja Pyhä Henki apunasi. 

Jeesus auttaa sinua ja lupaa viedä perille asti. Hän ei anna askeleesi horjua Hänen luotaan. Hänen kanssaan sinä olet turvallisissa käsissä 🩷


Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

Sefanja 3:17


Kommentit

Suositut tekstit