Minä kuljetan ja johdan

Tiesitkö, että Jumala suunnitteli sinut tarkoituksella. Jumala rakastaa sinua. Hänellä on sinulle erityinen, ainutlaatuinen ja loistava suunnitelma ja Hän lupaa opastaa sinua.


Jos olet navigaattoria elämäsi aikana käyttänyt, tiedät, että se ohjaa sinnikkäästi kohti asetettua määränpäätä. Mennessämme ohi tarkoitetusta käännöksestä se etsii korvaavan reitin tilalle tai kehottaa u-käännökseen. Se löytää vaihtoehtoiset reitit eri pysähdyspaikoilla sekä osaa varoittaa kameratolpista ja tietöistä. 


Meillä uskovilla Pyhä Henki toimii niin ikään navigaattorin tavoin. Voimme yrittää hiljentää sen ääntä olematta kuuntelematta, tehdä toisin kuin se sanoo tai varoittaa, mutta sitkeä ääni pyrkii meitä silti ohjaamaan kohti määränpäätä, jollemme paaduta itseämme. Pyhä Henki myös ohjaa meitä näkemään ja auttamaan muita.


Joku aika sitten etsin vaistonvaraisesti erästä paikkaa. En tiedä ohjasiko Pyhä Henki, mutta monen mutkan ja käännöksen jälkeen löysin perille.  Paikasta lähdettyäni tajusin, että suorin reitti olisi ollut vain kahden tien pätkän verran. 


Usein uskonmatkallammekin päädymme kulkemaan useamman kiertotien kautta. Selkeästä ja lyhyestä matkasta saattaa tulla paljon suunniteltua pidempi. Teemme virheitä ja jätämme noudattamatta annettuja ohjeita. Teemme u-käännöksiä vaikka Henki meissä kehottaa menemään suoraan.


Virheistään ei pidä lannistua, vaan tyytyä ottamaan opikseen. Jumalan tarkoitus meitä kohtaan on suurempi kuin lukuisat virheemme. On hyvä muistaa, että Jumalan edessä me emme ole mitään. Liian usein suremme heikkouttamme ymmärtämättä, että meidän pitääkin suostua heikoiksi. Olemme itsessämme vain tomua ja tuhkaa. Omalla toiminnalla, me emme saa mitään aikaiseksi. Jeesus tekee meissä tarvittavan työn.


Heikkouden kestäminen on usein hankalaa. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että meillä on paimen joka on uskollinen opas meille kaikessa, olivatpa päätöksemme kuinka virheellisiä tahansa. Hänellä on valtuudet ja kyky  ohjata meidät hämmästyttävän siunattuun elämään epäonnistumisistamme huolimatta. Jeesus pystyy tarjoamaan meille u-käännöksen silloinkin, kun se ei pitäisi olla mahdollista. 


Ja Hän todellakin haluaa ohjata meistä jokaisen perille asti taivaan kotiin. Oman heikkouden ja kyvyttömyyden  myöntäminen sekä kaikkien valtuuksien antaminen Hänelle on itseasiassa varsin vapauttavaa, se on taakan laskemista pois harteiltamme, saadessamme kaiken jättää Jeesuksen jalkojen juureen. Kun me annamme vapaat kädet vaikuttaa meidän elämäämme saamme usein huomata, että Jumala toimii yllättävästi elämämme kriisien kautta kääntäessään askeleitamme ja elämäämme uuteen suuntaan.


Siunattua viikonloppua rakas lukijani, ja muistetaan, että Jeesus haluaa tänäänkin meille kaikille sanoa, tule, Minä kuljetan ja johdan sinua, älä pelkää! 🩷💕




 Kiitos Jumala tiestä, jolla olet johdattanut minua eri asioiden kautta eri aikoina. 

Kiitos Jumala, että olet osoittanut suurta myötätuntoa minua kohtaan. 

Auta rakas Jeesus minua ottamaan sydämeeni kaikki sanat, joita olet puhunut, ja auta tottelemaan niitä huolellisesti. 

Auta Jeesus minua pääsemään määränpäähäni Sinun ohjauksessasi, etten enää kiertelisi omia ylimääräisiä reittejä.


Aamen!


🎧 Kohti sinua - Heidi Simojoki 🎶🎶

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit