Menkää kaikkialle

Uskovana sinut on valittu menemään kaikkeen maailmaan ja jakamaan evankeliumia. Tämä tarkoittaa sitä, että tavoitat myös ympärilläsi olevat, missä tahansa sitten Jumala on kutsunutkaan sinut elämään elämääsi. 


Kuinka me voimme sitten nykyään suorittaa suuren tehtävän? Joillekin, se saattaa sisältää todellisen menemisen maan ääriin. Toisille se on omalla paikalla olemista, taloudellisen tai konkreettisen tuen antamista. Se voi olla säännöllisen ajan viettämistä esirukouksessa muiden hyväksi. Se voi olla vapaaehtoistyötä. Kuitenkin se on vahvimmillaan ja tärkeimmillään Kristuksen rakkauden jakamista ympärillemme ja se lähtee omasta lähipiiristämme. Naapurista, postinjakajasta, lasten harrastusten vetäjästä, työkavereista.


Se on toisen lähimmäisen auttamista, keskustelua arkipäivän asioista ja suhteen luomista. Joskus karkotamme väärällä evankelioimistyylillä ihmiset ympäriltämme. Siksi niin tärkeää olisi olla herkällä tunnolla ihmisten seurassa, kuunnella Pyhä Henki kehoittaa puhumaan.


Jeesus alkoi usein keskustelemaan arkipäivän asioista häntä kuuntelemaan tulleiden kanssa. Hän luotti vertauksiin, joissa käytettiin tavallista kieltä, tehdäkseen hengelliset totuudet ymmärrettäviksi. Hän oli kiinnostunut ihmisten murheista ja taakoista ja Hän todellakin meni kaikkialle sinne missä uskovia ei ollut. Hänen tyylinsä sopii kaikenikäisille ja kaikenlaisilla kokemustasoilla oleville. Vilpitön kiinnostus ihmisestä itsestään ja lähimmäisen auttaminen.


Ihmisten kanssa tekemisissä ollessa on hyvä pitäytyä itselle luontaisessa tavassa. Meidän ei tarvise yrittää matkia muita parempia puhujia tai yrittää esittää mitään tai saada edes työllämme tulosta. Kyllä, luit oikein. Joskus riittää, että kylvämme siemenen.


Jumala tietää kykymme. Jeesus ei vaadi seuraajiltaan mahdottomia tehtäviä eikä laita meitä sellaisiin tehtäviin, joissa meillä ei todellakaan ole lahjoja.


Joskus lähimmäisen kohtaaminen riittää, omana itsenä. Kun Pyhä Henki kehottaa lähtemään mukavuusalueeltamme, tekemään jotain meidän mielestä merkityksetöntäkin, on hyvä totella. Joskus se on astumista tuntemattomaan tai sinne epämukavuusalueellemme, joskus se on korvana oloa jonkun elämäntarinan edessä. 


Jos koet Pyhän Hengen kehoittamissa tilanteissa olosi kiusaantuneeksi, yritä nähdä vastapuoli Jeesuksen silmin. Muistele minkälainen itse olit ennen uskoontuloa. Yritä tuoda toivoa elämään. Kuuntele heidän huolensa, äläkä yritä väkisin saarnata parannusta, huomauttaa synneistä tai hiillostaa uskonratkaisulla. 


Jeesus ei odottanut, että koko elämänsä Jumalasta kaukana eläneet ihmiset olisivat olleet pyhiä. Hän ei tuominnut eikä moittinut eletystä elämästä tai virheistä. Ihmiset, joiden kanssa Jeesus ystävystyi, olivat juoppoja ja varkaita, valehtelijoita ja avionrikkojia, itserakkaita ja kiristäjiä sekä kaikkea siltä väliltä. Jeesusta kiinnosti heidän auttaminen ja heidän tulevaisuutensa.


Uskoontullessani, Jeesus tiesi mitä sai. Hän näki tilanteeni ja virheeni. Mutta Hän halusi aloittaa ystävyydellä. Tukemalla, rohkaisemalla ja kannustamalla. Ottamalla taakan ja tuskan pois harteilta ja olemalla olkapää arjessa.


Kuten kaivolla olleen naisen ja monet muut, joita Jeesus kohtasi ja paransi, Hän nimenomaan otti heiltä taakan ensin pois. Toi lohdun ja vapautuksen ihmisen elämään.


Meidän on työnnettävä omat asiamme syrjään tutustuaksemme toisten ihmisten elämäntarinoihin silläkin uhalla, että koemme olomme tukalaksi tai synti, joka tulee vastaan on meille liian raskas.


Me saatamme olla jonkun ihmisen elämässä ainoa valonmerkki, joka muistuttaa siitä, että on toivoa. Ainoa ihminen, jonka kautta he kuulevat, että on olemassa Jeesus, joka haluaa olla yhteydessä häneen ja joka haluaa parantaa ja auttaa. Vaikka he sillä hetkellä eivät kestäisikään kuunnella.


Meidän ei tarvitse olla kyvykkäämpiä, älykkäämpiä eikä mitään muutakaan enempää voidaksemme olla Jeesuksen työtovereita. Meidän on vain suostuttava olemaan Hänen käytössään arjessamme. Luotettava, että hän ohjaa oikeat ihmiset eteemme, antaa viisauden ja toimintamallit.


Mikä kunnia meillä onkaan esitellä Jeesuksen työstä kertovaa totuutta muille. Mutta riippumatta siitä, kuinka paljon jaamme Kristuksen armoa ja rakkautta, ainoa asia, joka lävistää paatuneiden ihmisten pystyttämät seinät, on Jeesuksen läsnäolo. Ja se tulee Pyhän Hengen työn kautta. Sitä ei voi teeskennellä.


Emme saa siis sivuuttaa tehtäväämme evankelioinnin kanssa, emmekä saa yrittää käydä mitään lehmänkauppaa Jumalan kanssa tästä tehtävästä. Maailma tarvitsee Jeesusta ja maailma tarvitsee meitä, tavallisia ihmisiä siihen työhön.

Jeesuksen seuraaminen on jokapäiväistä valintaa. Valintaa laitammeko oman itsekkään itsemme etusijalle, vai kuuntelemmeko mikä on Jumalan tahto tänään. 

Jokapäiväisessä elämässämme on lukemattomia hetkiä, jolloin voimme valita käyttäytymismallimme. 

Aina Pyhän Hengen kehoitukset eivät ole evankeliointia. Joskus meidän tehtävämme on kylvää vain siemen ja odottaa, että joku muu korjaa sadon. 

Joskus joudumme tekemään vuosien väsytystyötä olemalla vain kuuntelevana korvana arjen murheissa ja joskus tehtävämme on olla vain lähimmäinen.

Aina kun jaat Jeesuksen rakkautta jonkun kanssa, saat myös itse iloa ja energiaa siitä.



Rukous:

Iänkaikkinen Isä, ohjaa meidät tänäänkin kohtaamaan oikeat ihmiset. 

Puhdista Jeesus meitä itsekkyydestämme ja poista omia mieltymyksiämme ja anna oikeat sanat auttamaan kohtaamiamme ihmisiä. 

Uudista meitä Pyhä Hengen kautta ja tee meistä hedelmällisiä evankelioinnissa ja lähimmäisen rakastamisessa.

Juurruta Isä meitä syvemmälle Poikasi sydämeen, jotta voisimme säteillä enemmän Hänen rakkauttaan ihmisten keskellä.

Kasvata meistä kauas asti loistavia toivonmajakoita, jotka tavoittaisivat ne, jotka ovat Sinusta vielä kaukana.

Toteuta meissä suunnitelmaasi, Sinun Pyhän tahtosi mukaan.


Aamen!


Kommentit

  1. JUMALA ON RAKKAUS; Se Rakkaus tulee näkyä myös meissä 💖👑💖

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit