Vapauteen minä sinut vapautin

Meidän ei tarvitse huolehtia siitä, mitä tapahtuu, kun emme täytä Jumalan odotuksia. Meidän täytyy vain uskoa ja tehdä parhaamme elääksemme Jumalalle kunniaa tuovaa elämää ja tietää, että parempi huominen odottaa meitä. 


Vapaus kuuluu meille jokaiselle, mutta sitä ei voi ansaita pistämällä pisteen joka i:n päälle ja ylittämällä joka t:n. Se tulee vain luottamalla siihen, mitä Jeesus saavutti puolestamme. Se tulee meille lahjana.


Me emme voi yrittää uskonnollisilla teoilla ansaita pelastusta. Jos lisäämme uskonnollisia tekoja Jeesuksen ristintyöhön, teemme Jeesuksen kelpaamattomaksi syntien sovittajaksi.


Jeesus on kutsunut meidät vapauteen ja sen vastaanottamiseen tarvitaan vain uskoa. Jos uskomme, että Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikista synneistä, saamme olla todella vapaita. Mutta niin usein kun palaamme takaisin vanhan elämämme tapoihin ja synteihin, asetamme synnin ikeen takaisin kaulallemme. Ja se on raskasta kantaa. Se on lohdutonta, armotonta ja antaa meille harvoin taukoa huonosta omastatunnosta.  


Meidän on muistettava, että vapautemme saaminen ei ollut halpaa. Emmekä voi pitää sitä itsestäänselvyytenä. Meidän tulee olla varovaisia ​​ja valppaita, tutkia omaa tilaamme, jottemme luisu takaisin vanhoihin tapoihimme. Vapaus on vapaus pois maailman ja synnin ikeestä ja vapaus tuo mukanaan myös vastuun.


Pyhä Henki auttaa meitä pakenemaan kiusausta ja voittamaan sen Jumalan Sanan avulla. Jumalan voima toimii elämässämme auttaakseen meitä elämään vapaana. Jeesus on sinun kanssasi! Käytä tätä voimaa tänään. Taistele ja rukoile. Vapaus on korvaamaton lahja, josta meidän on pidettävä kiinni. 


Vapaus saa meidät lentämään, se saa meidät tyytyväisimmäksi ja se todellakin kääntää katseet kauneuteemme loistaa uskossa. Jumalan voima näkyy juuri vapautumisissa, muutoksissa ja ilossa. Ilo Herrassa on meidän väkevyytenne ja kuten Nehemian kirjassa sanotaan: heikko, ahdistunut, toivoton tai satutettu saa lohdutuksen ja ilon 💎✨️



Perhosen matka on pitkä munasta perhoseksi. Varsinainen kärsimysnäytelmä. 

Munasta ensin toukaksi jonka jälkeen toukkien täytyy kerätä ravintoa kotelovaihetta ja aikuiseksi kehittymistä varten. Luonnonoloissa talvehtivat toukat ovat alituisessa vaarassa paleltua tai joutua parempiin suihin.

Päästyään koteloksi ja toisin kuin toukkana, kotelo ei pysty liikkumaan eikä vaihtamaan paikkaa parempien olosuhteiden perässä. Kotelo ei myöskään pysty säätelemään kosteus­oloja juomalla. Sen on pärjättävä siinä paikassa, mihin se on jäänyt.

Tämän jälkeen on vielä haastava poistuminen kotelosta, josta aikuinen perhonen muovautuu kuin kulho savenvalajan dreijasta.

Samanlaiseksi voisi kuvata meidän uskovien matkaa kohti taivasruumista. Se vie paikalleen jumittavan synninelämän myötä kohti kipeää ja haastavaa kasvuvaihetta. Kuten toukka kotelossaan me olemme savenvalamme armoilla. 

Perhonen vapaaksi päästyään tuskin haluaisi palata takaisin ahtaaseen ja pimeään koteloonsa tai takaisin lentokyvyttömäksi toukaksi. 

Me ihmiset sen sijaan helposti luisumme tuonne vanhan elämämme koteloon takaisin ja hiljalleen lentokykymme heikkenee ja vapautemme alkaa tuntua kahleelta, vailla näkökykyä savenvalajaamme.


Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.

Galatalaiskirje 5:1


Kommentit

Suositut tekstit