Kulje Minun teitäni

Kateuteen asti Hän halajaa henkeämme. Siitä hetkestä alkaen, kun ihminen paratiisissa käänsi Jumalalleen selän selän, on synti erottanut ihmistä Jumalasta. Jumalan tahto on elää kansansa keskellä, rakastamiensa lastensa läheisyydessä. Tähän yhteyteen myös Jeesus pyytää meitä kutsullaan seurata häntä.


Ja se seuraaminen usein vaatii meiltä paljon. Omatuntoamme lepytelläksemme saatamme pitää rahan antamista Herran työhön sopivana ja uskoa sen yksin riittävän, ilman hankalaa seuraamista. Kuten Jeesus, saatamme pyytää jotakin muuta juomaan maljamme, pyytää jotakin muuta hoitamaan meille uskotun tehtävän.


Yli kaiken Isä kuitenkin haluaa meistä todellista ja lämmintä, lapsenomaista rakkautta, luottavaista rakkautta kohdistettuna Häneen, Poikaansa ja kaikkiin maailman ihmisiin. 


Kun innokkaasti uskoontullessamme tarjoamme Jeesukselle elämämme jokaista päivää, emme vielä käsitä, mitä se todellisuudessa vaatii meiltä. Edessä on pitkä eikä suinkaan helppo tie, jolla joudumme oppimaan mitä merkitsee kuuliaisuus.


Olemmeko valmiit luopumaan jostakin vähäisestäkin asiasta, jota suunnittelimme? Palvelemmeko ilolla myös pienissä asioissa? Olemmeko valmiit laittamaan toisen onnen oman onnemme edelle? 


Meidän elämme on yhtä Jeesuksen elämän kanssa. Hänen luontonsa tulisi virrata meissä. Hän on rakkaumme, ilomme, rauhamme, voimamme, terveytemme, nöyryytemme ja kärsivällisyytemme. 


Emme voi kuitenkaan tehdä itseämme rakastavaksi, vahvaksi, kärsivälliseksi ja nöyräksi. Vain kasvamalla Jeesuksen seurassa, antamalla Hänen muuttaa meitä, alamme kasvaa Hänen kaltaisikseen.


Katse kiinnitettynä Jeesukseen, lakkaamme ajattelemasta rajoittuneesti. Tie on kyllä pitkä ja vaivalloinen, mutta sillä kulkeminen on kaiken vaivan arvoista. Se tie antaa enemmän kuin ottaa.


Ja maailma on niin väsynyt! Ihmiset voivat pahoin, eivätkä tiedä paremmasta. Jeesuksen seuraajina meidän täytyy osallistua tämän maailman ihmisten uupumukseen. Työtä tekevät ja raskautetut tarvitsevat saman levon, minkä me olemme jo löytäneet. 


Uskalla siis vähän kärsiä, uskalla voittaa, uskalla jakaa evankeliumia, uskalla täyttyä Hengellä ja toimia. Uskalla auttaa. Uskalla rakastaa vailla kiitosta.


Jeesukseen turvaava ei nojaa omaan voimaansa, ei luota maailman turvaan eikä ajaudu sen mukana. Jeesus lupaa meille turvan ja Jeesuksen osoittama tie ohjaa meidät kulkemaan vastavirtaan. Toimimaan eri arvopohjasta kuin maailma. Näyttämään värimme ja kertomaan pelastuksesta leiviskän piilottamisen sijaan.


Kuten kalatkaan eivät lentäneet suoraan opetuslasten verkkoihin, tarvittiin ensin toiminta Jeesuksen kehoituksen jälkeen. Siunaus saapui perästä. Me niin usein haluamme nähdä ensin siunauksen ja sitten miettiä kiinnostaako toiminta. 


Tämä ei kuitenkaan ole Isän tahto. Jeesus lupaa johdattaa meitä. Me saamme käydä pelkäämättä eteenpäin. Hän on rinnallamme. Meidän täytyy kuunnella Hänen ääntään. Hänen kätensä ohjaa kaikkea. Me saamme seurata Hänen johdatustaan. Kuin pienet lapset meidän täytyy pelätä omia seikkailuja omin neuvoin ja olla siirtymättä Hänen viereltään. Epäillä omaa viisauttamme ja luottaa Herran viisauteen. 


Emme voi odottaa Jeesuksen seuraajina, että saamme elää maailmassa, jossa kaikki on sopusoinnussa. Emme saa olettaa, että saamme elää olosuhteissa, jossa kaikki muut ovat kanssamme samaa mieltä. 


Maailma on langennut, mutta meillä on Jeesuksen rauha. Saamme pyytää Häntä avuksi kaikkeen, saamme jättää huolet Hänen kannettavikseen ja saamme kulkea luottavaisesti eteenpäin. Hänen rauhansa on meidän väkevyytemme.

 

Meidän ei tarvitse pelätä olosuhteita ja vaikeuksia. Maailma näkee vaikeudet uhkana, me voimme nähdä ne mahdollisuutena. Kun maailma toimii kriisin kohdalla miettimättä, meidän on hyvä hiljentyä ja kysellä Herran viisautta ja toimia Hänen opastuksensa mukaan. 


Ystävyyttä on niin vähän maailmassa ja vaikkei meitä ole kutsuttu maailman ystäviksi, meidät on kutsuttu ihmisten ystäviksi. Maailma tarvitsee auttajia, olkapäitä ja tukihenkilöitä. Maailma tarvitsee ihmisiä, joilla on aikaa kuunnella ja olla läsnä. Maailma tarvitsee Jeesusta ja Hänen rauhaansa.


Ei ole suurempaa iloa kuin rauha Jeesuksen haavojen kautta. Emme saa antaa kenellekkään mahdollisuutta yrittää riistää tuota rauhaa. Rukouksessa saamme pyytää täyttyä uudelleen.


Jeesuksen seuraajina saamme käydä kohtaamaan jokaista päivää Hänen huomassaan. Meillä on päivittäinen syy rakastaa ja riemuita. Käydä Hänen kanssaan vastavirtaan, Hänen rakastavien käsiensä suojassa 💕


Kameleontit ovat yksineläjiä, jotka stressaantuvat muista ja jopa omasta peilikuvastaan. He tarvitsevat jatkuvan valonlähteen ja vasta tuntiessaan olonsa turvalliseksi he ovat valmiita liikkumaan.

Usein mekin stressaannumme, kun joudumme olemaan tässä maailmassa. Ja erityisesti, kun erehdymme katsomaan omiin puutteisiimme ja heikkouksiimme. Kuten kameleontit, mekin tarvitsemme jatkuvaa valoa, Jeesusta. Katsoessamme Häneen, emme kiinnitä huomiota vaikeuksiin ja uhkiin. Katsoessamme Häneen, olemme valmiit menemään kaikkialle maailmaan.


Todellinen voitto on niillä, jotka myrskyissäkin voivat kokea rauhaa. Se ei kuitenkaan tule tyhjästä. Se vaatii kesyyntymistä Herramme kädessä. Kesyyntymistä ja luottamuskoulua. Sillä niin herkästi me päädymme katsomaan olosuhteisiin ja itseemme, emmekä Jeesukseen.


llo, rauha ja rakkaus on kolme suurta Jeesuksen meille lahjoittamaa lahjaa. Meillä ei ole mitään hätää, vaikka mitä tapahtuisi. 



~

Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle.

Matteus 10:38

Vaan kulkekaa vakaasti sitä tietä, jota Herra, teidän Jumalanne, on käskenyt teidän kulkea. Silloin menestytte ja saatte elää kauan siinä maassa, jonka otatte omaksenne.

5. Mooseksen kirja 5:33

Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.

5. Mooseksen kirja 31:8


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit