Ihana, kamala paastonaika

Tästä päivästä on 40 päivää pääsiäiseen. On siis paastonaika. Paasto ja rukous eivät ainoastaan ​​auta meitä keskittymään Jumalaan, vaan tuo meidät lähemmäksi Häntä ja muuttaa sydäntämme ja avaa piilossa olevia salaisuuksia.


Kun paastoamme ja rukoilemme, otamme aikaa pois aterioilta ja niiden valmistamiselta, jotta voimme omistautua koko kehollamme Jumalalle. Luovumme syömisestä - perustarpeestamme ja nälän vaatiessa äänekkäästi huomiotamme, laitamme Jumalan etusijalle. Paastolla usein huomaammekin, että olemme herkempiä Jumalan äänelle ja pystymme paremmin kuulemaan, mitä Hänellä on meille sanottavaa.


Raamattu tarkoittaa paastolla ruoasta kieltäytymistä. Se on lihan kurittamista ja Jumalaan katsomista. Sen lisäksi, että se on valtavan hyödyllistä terveydellemme, se opettaa itsekuria ja on näyttää Jumalalle sen, kuinka tosissamme olemme.


Voit kuitenkin huokaista helpotuksesta. En aio painostaa tällä postauksella ketään yli kuukauden syömättömyyteen.


Kaikilla ei myöskään terveydelliset syyt mahdollista totaalista ruoasta kieltäytymistä. Toteutamme siis paastomme kuinka pitkänä tai millä tyylillä tahansa, kannustan jokaista antautumaan Jumalan käyttöön täksi paaston ajaksi.


Mitäpä jos keskittyisimme tänä vuonna Jumala suhteeseemme ja kysyisimme, miten Hän haluaa paastomme toteutettavan? Mitä rukousaiheita Pyhä Henki haluaa antaa meille? Mitkä ovat niitä asioita, joiden ajankäyttöä voisimme miettiä ja onko jotakin, mitä Jeesus haluaisi meidän jättävän taakse ja sivuun? Otettaisiin paasto ikäänkuin hengellisen elämän puhdistamisena.


Paasto ja rukous eivät ainoastaan ​​auta meitä keskittymään Jumalaan, vaan tuona aikana se tuo meidät lähemmäksi Häntä ja muuttaa sydäntämme. Siksipä paaston aika on hyvä tilaisuus työskennellä niiden asioiden kitkemiseksi, minkä tiedämme haittaavan uskonelämäämme ja kasvuamme. Sekä antamaan Jumalalle mahdollisuus näyttää ne asiat, joista emme ole tietoisia.


Ja juuri tuo sydämen muutos motivoi kannustamaan tänä vuonna meitä kaikkia siihen, että antaisimme omalle minällemme mahdollisuuden vähentyä.


Että emme vaatisi, kyselisi ja pyytäisi kokoajan Jumalalta jotakin, vaan hiljentyisimme tämän pääsiäisen paaston ajan siihen, mitä Hän haluaa sanoa ja tehdä?


Paasto ja rukous auttaa meitä kuulemaan paremmin Jumalaa. Se voi auttaa paljastamaan piilossa olevat syntimme ja se voi vahvistaa uskoamme sekä opettaa meitä rukoilemaan paremmin.


Otetaan siis tämä paastonaika täydellä ilolla vastaan. Keskitytään ensisijaisesti raivaamaan rukoukselle ja Jumalan edessä hiljentymiselle enemmän aikaa sekä kuuntelemaan vihdoin mitä Jumala haluaakaan sanoa? Annetaan myös Jeesukselle enemmän sijaa elämässämme ja vaikutusmahdollisuuksia arjessamme.


Laitetaan siis täksi paastonajaksi omat asiamme, tarpeemme ja halumme sivuun ja ollaan sydän nöyränä Herramme edessä. Annetaan Hänelle täysi vaikutusmahdollisuus ja toteutetaan paastomme muilta osin siten, kun Hän siihen kehottaa ja/tai fysiikkamme kestää. Ilman lakihenkistä suorituspakkoa, rakkaudesta käsin Häntä kohtaan.


Rukoillaan myös voimaa siihen, että uskallamme antaa Jeesukselle ihan jokaisen asian elämästämme ja uskallamme antaa Hänelle luvan tulla sydämeemme ja laittamaan sen lamppu päälle. Lamppu, joka paljastaa pimeisiin nurkkiin kätketyt asiat. Lamppu, joka näyttää sydämemme siivoamistarpeet. 


Mutta tehdään se vain Jeesuksen kanssa - jonka hellä käsi on lampun katkaisijassa sanoen älä pelkää, tehdään tämä yhdessä, Minä autan, otetaan vain yksi nurkka kerrallaan 🩷


Aina on aikaa teelle ja rukoukselle. Siinä missä kevät paljastaa pölyn verhoamat huonekalut, kirjapinot muistuttaa lukemattomuudestaan sekä ikkunat niiden takana odottavista pihatöistä, ehkä voisimme vain hetkeksi ummistaa silmämme ja laskea itsellemme höyryävän kupillisen kuumaa juotavaa ja istua rauhassa lempipaikkaamme ja antautuen Herramme eteen. 

Luvata tämä paaston aika, vain lyhyt hetki elämästämme keskittyäksemme hengellisen elämämme vahvistamiseen ja yhteytemme parantamiseen Jumalaamme kohtaan. Sillä onhan Hän ensin antanut meille elämän, tulevaisuuden ja toivon.



Minä opetan sinua, sanoo Herra, minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.
Psalmi 32:8











Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit