Kätköpaikka

Minut on ristiinnaulittu Kristuksen kanssa, enkä enää elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota nyt elän ruumiissani, elän uskossa Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi itsensä puolestani. 

Galatalaiskirje 2:20


Ollaksemme rehellisiä, me olemme elossa ja vanhalla minällämme on usein muistoja, huonoa persoonallisuutta ja pinttyneitä tapoja tehdä ja reagoida ​​asioihin. Vaikka uskomme Jeesukseen, emmekä mistään hinnasta haluaisi palata vanhaan elämäämme, saatamme tunnea ajoittain pelkoa siitä, kestääkö tämä uusi parempi minä loppuun asti? Onko vanha minämme sittenkään kuollut?


Kuten Paavalikin kirjoitti, minä teen asioita mitä en halua ja asioita mitä haluan, en tee; eli mikä meissä sitten kuolee?


Kun päästämme Jeesuksen elämäämme ja alamme nöyrtyä Jumalan rakastavan ja muuttavan käden alle, alamme ymmärtää että vanha versio itsestämme oli lähinnä huono maanantaikappale. 


Muutos on jokaisen kohdalla eripituinen prosessi. Emme myöskään usein aina ymmärrä Jumalamme rakkautta meitä kohtaan. Saatamme kokea riittämättömyyttä tai tuntea pelkoa maallisten asioiden kanssa. Saatamme kokea ettemme ansaise kaikkea. Vanhan elämämme teot saattavat painaa ja nykyinen hengellisesti hauras minämme ei tahdo uskoa, että voisimme todella olla Jumalan kutsumuksen arvoisia.


Herra iloitsee ja riemuitsee sinusta. Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta 

Sefanja 3:17


Jumala rakastaa meitä ja pitää omistaan huolta, eikä kutsumistaan koskaan kadu. Hän on meille jokaiselle suunnitellut omat tehtävämme ja on meidät jo ennalta valmistellut niihin tavalla tai toisella. Meillä ei ole Kristuksessa syytä pelkoon. Meidän ei tarvitse surra menneisyyttämme ja kun uskaltaudumme antautua yksin Jumalan armon varaan ja luottaa Hänen suunnitelmaansa, saamme hämmästyä tuloksista. 


Tehän olette kuolleet, ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätkettynä Jumalassa

Kolossalaiskirje 3:3


Kun uskoimme evankeliumiin, samaistuimme Jeesukseen kaikessa. Naulaamme vanhan ihmisemme ristille ja aloitamme matkamme kohti uutta luomusta, ja juuri tässä uudessa elämässämme olemme kätkettyinä Kristukseen Jumalassa. Olemme siis universumin turvallisimmassa paikassa. 


Ja koska olemme piilossa Jeesuksessa, mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Kun tiedämme tämän, meidän ei pitäisi pelätä, vaipua epätoivoon, eikä kauhistua vihollisestamme. Olemme todella turvassa.


Mahdollisuus olla kätkettynä Jeesuksessa on ihmeellistä ja hämmentävää. Meidät on kutsuttu uuteen, parempaan elämään. Se ei ole vain kutsu tuonpuoleiseen elämään, vaan se on kutsu tässä elämässä olemaan Jumalan käytössä, tarjoten samalla turvapaikan ja suojelun.


Henki meissä on taivaskelpoinen, mutta meillä on kamppailu lihamme kanssa loppuun asti. Kätkettynä Kristukseen, Kaikkivaltiaan ikiaikaisten käsien suojassa, meillä on kuitenkin turvallinen kasvupaikka itsemme kanssa 🩷




Kristus kuoli, jotta me eläisimme ja Hänen haavojensa kautta me olemme parantuneet. Siksi meidän kulkiessamme tätä polkua fyysisessä maailmassa on katsova alati Kristukseen ja luotettava, että meillä on Hänessä verraton turvapaikka kasvaa ja välillä epäonnistua. 

Sillä katsoessamme itseemme, alkaa uskonpolkumme muuttua kovin vaivalloiseksi ja tuhoon vieväksi.



Rukous

Kiitos rakas Taivaallinen Isä elämästämme, joka on piilotettuna Poikaasi.

Kiitos armostasi ja kiitos, että saamme jatkuvasti kasvaa ja yrittää muuttua Poikasi kaltaisiksi. 

Auta meitä poistamaan elämässämme jäljellä olevat vialliset asiat ja asenteet päivä kerrallaan. Auta meitä kieltämään vanha viallinen itsemme ja pukeutumaan joka päivä uuteen luomukseen, Poikasi hyvyyteen.

Auta saamaan aikaan muutos ystävyyssuhteissamme, perheissämme, avioliitoissamme ja tekemisissämme ihmisten kanssa työpaikoilla ja vaikutuspiireissämme.

Ja auta Isä meitä olemaan kutsumuksemme arvoisia siten, että haluaisimme kaikessa tehdä Isä Sinun tahtosi ja tuoda Sinun Poikasi hyvyyttä ja nimeä tunnetuksi kaikkialla, missä liikumme. 

Auta meitä myös ymmärtämään, että kätkettynä Kristukseen, olemme jo Sinun luonasi ja tämä maailma himoineen ja haluineen ei enää kuulu meille. 

Ja auta meitä pysymään nöyrinä ja auta meitä ymmärtämään, että olemme todella kätketyt Sinun turvaasi ja suojelukseesi jossa Sinä sallit meidän välillä kompastua. 

Kallisarvoisen ja ihmeellisen Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen nimessä, 


Aamen.









Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit