Uskallanko rukoilla?

Me häpeilemme liian paljon tullaksemme Jumalan eteen virheinemme kanssa. Meille on ehkä opetettu, että Jumala on ankara ja tuomitseva. Luulemme, että emme ole kelvollisia tai että uskonelämä pakottaa johonkin kamalaan riistoon ja kurjuuteen.


Jumalan, Isän suurin tahto on kuitenkin saada meistä jokainen iankaikkiseen kotiin. Sitä ennen, Hän kuitenkin haluaa Pojassaan antaa meille turvan tämän maailman ajaksi.


Hän ei katso menneisyytemme virheitä, vaan Hän haluaa, että tulemme Hänen luokseen. Hän haluaa meidän jokaisen ymmärtävän, että olemme Hänelle rakkaita lapsia.


Matteuksen kirje kuvaa valloittavalla tavalla yhden Jeesuksen rukouksista. 


Ei minun tahtoni vaan Isä sinun!

Matt 26:39


Merkittävää rukouksessa ei ole ainoastaan se, että Jeesus osoittaa olevan meille parasta rukoilla Isän tarkoittamaa tahtoa, vaan Hänen murtumisensa rukouksessa. Hän tiesi suunnitelmansa ja tehtävänsä, mutta Hän murtui ja pyysi apua. 


Kun siis me rukoilemme, rukoilkaamme rehellisesti. Isä ymmärtää heikkoutemme ja inhimilliset kamppailumme. Voimme huutaa kaikella tuskalla sielustamme, jos tarve on, aivan kuten Jeesus teki. Meidän ei tarvitse esittää Isän edessä yhtään sen parempaa kuin olemme.


Isä arvostaa enemmän sitä, laitamme virheellisen omavoimaisuutemme sivuun. Meidän ei tule mennä Hänen eteensä vain vaivoin pystyssä pysyen ajatellen, että tämä on sitä nöyryyttä, en valita. Tai salaten piilossa olevat asiamme, ikäänkuin Isä ei sitä kestäisi.


Se on ystäväni nöyristelyä. Uskalla särkyä, uskalla kertoa tuskasi ja kaikki tunteesi. Uskalla raahautua pelkkänä sirpaleiden kasana. Isäsi kyllä kokoaa sinut kasaan.


Kukaan ei ole liian syntinen tai virheitä tehnyt saadakseen rukoilla tai tulla taivastielle. Isä ei kaipaa meistä kenestäkään kiiltokuva pintaa. Hän haluaa jokaisen meidän elämän muuttaa paremmaksi ja kun uskallamme luottaa Häneen, voin taata, että Hänen suunnitelmansa ja apunsa on sata kertaa parempi kuin sinun tai minun yhteensä.


Isä ei myöskään meitä jätä eikä hylkää. Hän ei odota meiltä täydellisyyttä, Hän odottaa meiltä uskollista sydäntä.


Uskollinen sydän ja tie Isän luo tulee Jeesuksen kautta. Kun otamme Hänet vastaan elämäämme, niin Hän on valmiina parantamaan haavamme ja kokoamaan elämämme sirpaleet ja sanomaan:

Tule, jatketaan tästä yhdessä. Sinä ja Minä 🩷



Tämä maailmaa odottaa meiltä kaikessa täydellisyyttä, virheettömyyttä ja menestymistä. Sosiaalinen media täyttyy yhä epärealistisemmasta kuvauksesta ihmisten arjesta.

Jatkuva pärjäämisen oravanpyörässä juokseminen kuluttaa sekä mielemme, että hermostomme.

Siksi niin lohdullista on, että Jeesus tarjotessaan meille parempaa elämää, ei vaadi kuin sydämemme. 

Hän, kuten Isäkään ei katso menneisyyttämme eikä vaadi täydellistä suoritusta tulevaisuudessakaan. Meillä on joka päivä mahdollisuus polvistua ristin juurelle ja aloittaa alusta.

Jeesuksessa, Sinä riität tänäänkin Jumalalle. Tule Hänen luokseen ja anna Hänen poistaa taakat harteiltasi,

Sinä olet Hänelle rakas 🩷



Herra, teidän Jumalanne, on anteeksiantava ja laupias eikä käännä pois kasvojaan, jos palaatte hänen luokseen

2. Aikakirja 30:9

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit