Luota!

Meitä kehotetaan uskomaan ja luottamaan Jumalaan. Joissakin tilanteissa se on helpommin sanottu kuin tehty. On kiusaus ajatella, että asiat helpottuvat ja nopeutuvat, jos otamme asiat omiin käsiimme.


Jumala kuitenkin tietää kaiken, mitä käymme läpi ja mitä tulevaisuudessa on tulossa. Hänen viitoittaman tien seuraaminen ja luottaminen siihen, että Hän tietää parhaiten on aina helpoin tie meille.


Mutta voidaksemme oppia luottamaan Jumalaan, meidän täytyy ensin oppia tuntemaan Hänen hyvyytensä. Jumala tuntee sydämemme toiveet ja haaveet. Jos luotamme Häneen ja annamme asioiden hallinnan hänelle, Hän huolehtii lopusta. Hän tietää, mikä on parasta elämällemme.


Jumalaan luottaminen on tietoinen valinta uskoa siihen, mitä Hän sanassaan sanoo, vaikka tunteemme tai olosuhteemme muuta väittäisivät. Raamatusta voimme löytää lupaukset israelilaisille ja Hänen pitkämielisyyteensä heitä kohtaan. Epäilyksille ei kannata antaa sijaa. Jumala myös haluaa meidän tietävän, että Hän näkee tunteemme ja ne ovat sallittuja. Ja koska tunteemme muuttuvat alati ja tiedämme, kuinka helposti voimme taakoittua niiden alle, meidän on hyvä oppia tuomaan kaikki tunteet rehellisesti rukouksessa esille ja jättämään ne ristin juurelle. 


Voimme siis rohkeasti tunnustaa Jumalalle, jos tunteemme tai luulomme eivät ole linjassa Hänen totuutensa kanssa. Voimme pyytää Häntä auttamaan meitä uskomaan sen, mitä Hän Raamatussa lupaa. Hän kuulee kyllä pyyntömme ja vastaa niihin. Hän haluaa auttaa meitä kasvattamaan uskoamme.


Kun emme tiedä mitä tehdä tai mitä seuraavaksi tapahtuu, voimme luottaa siihen, että Hän tietää. Kun olemme kuuliaisia, Hän hoitaa loput. Jumala rakastaa meitä jokaista. Jumala ei koskaan petä meitä tai tee virheitä, eikä Hän ei ole unohtanut suunnitelmiansa meitä varten.


Jumala on sama eilen, tänään ja huomenna, ja siksi hän on luottamuksemme arvoinen. Hän on Jumala, joka jo ennen maailman luomista valitsi meidät, eikä koskaan hylkää meitä. Hän ei kävele pois luotamme. Hän työskentelee aina meissä. Hän menee edellämme avaamaan kaikki ovet, jotka on avattava, poistamaan ne esteet, jotka on poistettava, Hän suojelee meitä kaikilta väijytyksiltä ja elämämme kriiseissä, Hän on mukana. Pojassaan ja Poikansa kautta Hän tarjoaa kaiken, mikä on välttämätöntä elämässämme 🩷



Jeesus on hyvä paimen. Hän tietää myös aina, mikä meille on parasta. Usein me luotamme ja uskommekin Jeesuksen hyvyyteen helpommin kuin Jumalan.

Jumala saattaa Vanhan Testamentin kautta näyttäytyä meille ankarana tai meidän omat lapsuuden kokemuksemme saattava haitata ymmärrystämme Häntä kohtaan. Jumalan tahto onkin, että opimme tuntemaan Hänet suhteemme kautta Jeesukseen. Jumalan rakkaus meitä ihmisiä kohtaan on maailman suurin rakkaustarina ja Jumala työskentelee aina niiden puolesta, jotka rakastavat Häntä.

Kun siis viemme huolestuneen sydämemme Jumalan puoleen rukouksessa, Hän tarjoaa meille rauhan. Hänen läsnäolonsa on rauhaa. Hän ei aina anna haluamaamme, mutta lupaa rauhan varjelemaan sydämemme ja mielemme. Meidän ei tarvitse murehtia huomisesta.

Älkää olko huolissanne mistään, vaan esitäkää pyyntönne Jumalalle kaikissa tilanteissa rukoilemalla ja anomalla kiittäen. Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

Filippiläiskirje 4:6-7

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit