Rukouksen voima

Tiedätkö mikä on tärkeintä mitä voit uskonelämässäsi tehdä? Se on rukoilu ja hiljentyminen Herramme edessä. Hiljaisuudessa vietetty aika ja Hänen kasvojensa etsiminen antaa meille katoamatonta leipää sanan luvun ohella.


Saatamme ajatella, että Jumalan palveleminen edellyttää vain suurten tekojen tekemistä Hänelle, ilman henkilökohtaista rakentumista. Tärkein palvelumme kuitenkin Jumalalle on rukouksemme ja läsnäolomme.


Jumalamme on Kaikkivaltias ja voi tehdä mitä mitä tahansa, mutta Hän asetti meidät rukousyhteistyöhön itsensä kanssa. Kun rukoilemme ja hiljenemme rukouksessa, Jumala voi tehdä mitä haluaa, mutta ellemme rukoile tai edes kuuntele, Jumala on rajoitettu ja viivästynyt siinä, mitä Hän haluaa tehdä.


Viivy vielä hetki on yksi Mikko Alatalon kappaleista. Viivy vielä hetki saattaa olla Herrammekin kaino tahto, kun niin nopeasti hektisen arkemme keskellä suoritamme rukoukset. Viivy vielä hetki, pari sanaa on sanomatta, yksi malja on tyhjentämättä. Viivy vielä hetki, kun sut pitkästä aikaa näin. 


Niin usein me rukoilemme, mutta harvoin maltamme jäädä kuuntelemaan ja rauhoittumaan läsnäoloon. Tuo hiljaisuudessa vietetty aika on kuitenkin parasta lääkettä arkemme keskelle. Herramme kanssa vietetty aikaa antaa voimaa ja rauhaa, joka säteilee kasvoistamme samoin kuin Mooseksella laskeutuessaan Siinain vuorelta kohdatessaan Jumalan.


Meidät on kutsuttu seuraamaan Jeesusta ja rukoilemaan Hänen nimissään. Mutta kuinka voisimme seurata, jollemme kuuntele ohjeita ja vietä aikaa edes tutustaksemme? Sehän olisi kuin käyttäisimme navigaattoria päästäksemme perille, mutta ajasimme silti omin päin.


Meidän tulee olla Jumalan ystäviä, niitä, joilla on todellinen läheisyys Jeesuksen kanssa ja jotka viettävät paljon aikaa rukouksessa keskustellaakseen, rakentuakseen ja täyttyäkseen.


Rukouksessa viipyminen ei tapahdu noin vain. Se vaatii usein puhelimen laittoa sivuun ja äänettömälle, se vaatii myös rauhaisaa tilaa, jossa perhe ei häiritse. Se vaatii keskittymistä ja malttamista. Ei lakihenkisenä harjoituksena, vaan aitona haluna olla kokonaan läsnä. Hiljentyminen Hänen edessään opettaa kaipaamaan sitä aikaa ja huomaamaan, että tarvitsemme sitä enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa.


Ja kun saavutamme tuon keskittymiskyvyn ja järjestämme häiriötöntä aikaa Hänelle, huomaamme onnistuvamme siinä yhä useammin ja ymmärrämme, kuinka tärkeä osa se onkaan elämää.


Jumala löytyy kaikkialta, milloin tahansa, missä tahansa tilassa, jokaisessa hiljaisuuden hetkessä, musiikissa, luonnossa, kaikessa mitä kuulemme ja minkä silmämme voivat nähdä. Ja hyvin usein, Jumala puhuu meille maallisten asioiden ja ihmisten kautta. Ja joskus, Hän ilmestyy valojuovaksi sohvalle vain kertoakseen, olevansa läsnä 🩷



Katsele taivasta aurinko loistaa,

Katsele pilviä, ne taivaalla soutaa.

Usko valkeuteen, usko kirkkauteen.

Ystävä on sinulle parhain, uskollinen

hän on ja aito.


Rikkautta on omistaa hänet,

hän ei koskaan petä.

Rikas hän on antaja,

rikkain kaikista maallisista.


Ei hän sinulle vieras ole,

tuttu hän on ja tunnettu.

Hän sua opettaa, hän sua

lohduttaa ja sua hän rakastaa.

Ei ole vertaa hänen,

hän on juuri sinun.


Uusi ja uudistava elvyttää

särjetyn, ottaa luokseen murretun.

Hän on sinut valinnut, sinä vain

otit vastaan.


Kolkutit ja hän kuuli, ole siinä

ja tunnusta virheet omat

ja hän hiljalleen parantaa.

Ei hän sinua muserra,

vaan ohjaa oikeaan.


Ei hän sinua komenna,

vaan tahtoo lohduttaa.

Sanat, jotka on lohtuna,

hän sua rakastaa.


Hän antaa sulle toivon tulevaan.

Hän pyytää sulta vain,

tahtos taivuta tahtoon hänen.

Jokos tunnistit hänet?


Ei hän ole ihminen, vaan

syntyi hän lihan muotoon kerran.

Nythän tunnistit sä Herran.

Jeesus veljesi nyt puhuu:


Käy eteen hänen ja lausu kiitos,

että voisit nähdä hänet,

taivaan kartanoissa kerran.

Valvo itseäs ja katso liha

heikko on, mutta Henki vahvistuu,

kun Sanan kautta rukoilet ja kiität.

Runo täältä

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit