Hyvyyden voimaan

Jumalan rakkaus ympäröi meitä silloinkin, kun elämämme myrskyt uhkaavat kaataa meidät. Mutta joskus koettelemuksemme saavat meidät epäilemään. Ehkä parantumaton sairaus, taloudellinen paine, läheisen menetys tai vastoinkäyminen vastoinkäymisen perään saa meidät epäilemään Jumalan hyvää tarkoitusta meitä kohtaan.


Jos epäilemme Jumalan rakkautta, voimme pyytää Häntä paljastamaan rakkautensa ja tahtonsa. Jumalan tahdon ja läheisyyden janoaminen ei ole merkki huonommuudestamme, vaan se on kantava voima uskonmatkallamme ja juuri sitä mitä Jumala haluaa. Hän antoi meille Jeesuksen luodakseen meille elävän Jumala suhteen.


Kiitos Golgatan ristintyön, me saamme pitää itsemme kiinni Jumalan yhteydessä ja kilvoitella rakkaudessa. Saamme kiittää sekä pelastuksesta, että mahdollisuudesta olla päivittäisessä suhteessa Jumalan kanssa. 


Myös Raamatun kautta löydämme Jumalan rakkauden meitä kohtaan. Kautta linjan, vanhurskas on Jumalan silmäterä ja vapaa Jumalan tuomioista. Uskon kautta tulemme vanhurskaiksi ja siten virheettömiksi Jumalan silmissä. Jumala ei laske syntejämme ja epäonnistumisiamme, vaan näkee Jeesuksen kautta kuuliaisen sydämemme. 


Rakkaus on Jumalan luonto. Jumala loi maailmankaikkeuden ja kaiken siinä olevan vain rakastaakseen sitä. Ja Jumala loi meidät, jotta Hän voisi rakastaa meitä. Itse asiassa Jumala näyttää Jeesuksessa, miltä todellinen rakkaus näyttää. 


Jumalan rakkauden käsittäminen on usein hankalaa. Sillä ei ole vertauskohtaa maallisessa elämässä. Hyvienkin ihmisten rakkaus on usein vajavaista ja harvoin epäitsekästä ja aitoa. Kun Jeesus kuoli puolestamme Hän kuoli, jotta voisi elää jokaisen meidän kanssa. Kun pääsiäisenä muistelemme ristin tapahtumia, tuntuu käsittämättömältä ymmärtää ja kuvitella meidän tähden ruhjotun ja ristillä riippuvan Jumalan pojan sanat - sinä olit kaiken kärsimyksen arvoinen.


Jumala haluaa, että käsitämme Hänen hyvyytensä ja että voimme luottaa täysin Häneen. Se muuttaa meidän uskon- ja rukouselämämme, kun ymmärrämme, että olosuhteista huolimatta Jumala on meidän puolellamme, eikä meitä vastaan. Että Hän on hyvä Jumala ja haluaa meille parasta. Hän haluaa, että omaksumme tahdon luottaa Häneen ja Hänen kykyynsä tehdä ihmeitä ja muuttaa asioita, jotka näyttävät mahdottomilta.


Totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette voisi tehdä vain sitä, mikä tapahtui viikunapuulle, vaan voisitte sanoa jopa tälle vuorelle: ’Nouse ja heittäydy mereen’, ja se tapahtuisi.

Matteus 17:20


Ilmauksen vuori voi edustaa myös mitä tahansa estettä. Kun meillä on tarpeeksi uskoa, voimme voittaa kaikki esteet, voimme siirtyä eteenpäin luottavaisina tietäen, että Jumala on puolellamme. Kun luotamme Jumalan rakkauteen, emme anna haasteiden voittaa meitä, vaan pidämme parhaana asiana saada olla Jumalan lapsena. Voimme aina kääntyä Jumalan puoleen saadaksemme voimaa luottaa, että Hän johdattaa meidät läpi synkimpienkin laaksojen. 


Jeesuksen vertaus on voimakas muistutus uskon tärkeydestä elämässämme. Kun luotamme Jumalan pettämättömään rakkauteen meitä kohtaan, saamme astua ja kulkea hyvyyden voimassa. Pojassaan Hän ottaa meidät avosylin vastaan, näyttääkseen meille hyvyytensä, armonsa ja rakkautensa 🩷


Kuva: Kevin Carden art


Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. 

Johannes 11:25-26



~


Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan

olemme kaikki hiljaa kätketyt.

Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan,

yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.


Jos ahdistuksen tie on edessämme,

myös silloin Kristus meitä kuljettaa.

Annamme Isän käsiin elämämme.

Hän itse meille rauhan valmistaa.

Virrestä 600



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit