Jumala ennallistaa

Jumala on ihmeellinen, hyvä ja runsaskätinen antaja. Hän on kaiken palauttaja. Hän haluaa antaa rauhan, ilon, terveyden, huolenpidon ja menettämämme vuodet takaisin. Hän ei vain ainoastaan tee uusia asioita, vaan Hän tekee asioista parempia ja vahvempia.


Minä palautan ne vuodet, jotka heinäsirkka on syönyt

Joel 2:25


Tämän lupauksen merkitys on selvä. Jumalan kansa oli kärsinyt satonsa täydellisestä tuhosta heinäsirkkaparvien takia. Tämä ihmeellinen lupaus ihmisille tarkoitti runsaan sadon vuosia heinäsirkkojen aiheuttamien tuhovuosien tilalle.


Jumala on antanut myös meille tänään tämän lupauksen. Raamattu on ihmeellinen ja valtava kirja siinä, että se puhuu jokaiselle ihmiselle, jokaisena aikakautena ajankohtaista ja aina paikkansapitävää asiaa.


Jumala voi tuoda takaisin kaiken toivon ja ilon, joka puuttui elämästämme ennen kuin loimme suhteen Häneen. Herrassa iloitseminen tekee Hänestä voimamme ja saa meidät kävelemään luottavaisina läpi myrskyjen. Jumalalla on hyvä suunnitelma jokaisen meistä varalle.


Jumalalla on kaikki valta palauttaa ja ennallistaa elämässämme olleet asiat, huolimatta kaikesta siitä, mitä olemme tehneet. Hän haluaa antaa meille mahdollisuuden jatkaa elämää Hänen kanssaan ja uudistaa elämäämme johonkin kauniiseen ja iloa tuovaan.


Jumala ei uudista elämäämme ainoastaan rakkaudestaan meitä kohtaan ja antaakseen meille iloa, rauhaa ja toivoa, vaan myös kirkastaakseen Itseään, sillä tuodessamme Jumalan hyvyyttä ja hyviä tekoja ympärillämme julki, se tuo Hänelle kunniaa, sekä väilillisesti herättää ihmisten kiinnostuksen Jumalan valtakuntaa kohtaan. 


Varas ei tule muuta kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut tuomaan elämän ja yltäkylläisyyden.

Johannes 10:10


Menetetyt vuodet ovat usein olleet tuskallisia vuosia, kärsimystä, kipua ja vääriä valintoja. Meillä oli ehkä suunnitelmia tulevaisuutta varten, mutta asiat menivät täysin erilailla, kuin olimme suunnitelleet.


Usein oma syntimme ja tottelemattomuutemme ovat saattaneet saada meidät menettämään juuri ne asiat, joita Jumala ei koskaan tarkoittanut meidän menettävän. Kuitenkin, koska Jumala rakastaa meitä riippumatta siitä, mitä olemme tehneet, Hän on valmis palauttamaan kaiken, mitä olemme menettäneet. 

 

Jumala haluaa rakastaa meidät ehjiksi ja Jumala voi palauttaa omanarvontuntomme sekä parantaa henkiset tuskamme ja haavamme. Me olemme kelvollisia ja valittuja Jumalan edessä. Jumala ei koskaan tarkoittanut meitä elämään tylsää ja ankeaa elämää, vaan elämään täysillä ja Herralle voitokasta elämää. 


Ennallistaminen voi tulla kuitenkin vain Jeesuksen kautta elämäämme. Jeesuksessa olemme sovitetut Isän yhteyteen ja ollessamme Jeesuksen omia, vihollinen ei voi enää varastaa sitä, mitä Jumala haluaa meille antaa.


Sorrumme usein suremaan, kuinka paljon kärsimystä ja tuskaa olisimme välttäneetkään tullessamme jo nuorena uskoon? Kuinka paljon hyvää olisimmekaan voineet tehdä elämämme aikana? Saatamme myös luulla, ettei Jumalan lupaukset koske meitä, vaan niitä, jotka eivät elämässään ole rypeneet. Usein saattaa vaatia vuosien työn Jumalalta, että me todella uskomme olevamme rakastettuja ja hyväksyttyjä omana itsenämme.


Näiden ajatusten tullessa pinnalle, meidän on hyvä muistaa, että Jumala rakasti meitä jo silloin, kun olimme Hänestä kaukana. Voimme aina kääntää murheemme kiitollisuuteen menetyistä vuosista, sillä ilman heinäsirkkojen tuhoamia vuosia, emme ehkä osaisi olla kiitollisia siitä hyvyydestä jota saamme Jumalalta 🩷


Herra palauttaa perheelleni ja minulle kaksinkertaisesti sen, minkä vihollinen on varastanut 

Joel 2:25, Sakarja 9:12


 Ylistys, kunnia ja kiitos kuuluu Jeesukselle Kristukselle, koska Hänen voimansa suojeli ja varjeli meitä elämämme vaikeimpina vuosina. Ollessamme vielä tuomittuja, Hän lunasti meidät vapaaksi.

Jeesus haluaa antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Hän ei ole viemässä meiltä mitään ja Hänessä Jumalan kaikki hyvät lupaukset on saatavilla. Hän on ainoa tie, totuus ja elämä.

Olipa kyse sydämestämme, taloudestamme, ihmissuhteistamme tai muista asioista, jotka kaipaavat korjausta, Jumalalla on aina suunnitelma parantaa ja ennallistaa. Vaikka emme tiedä Jumalan tarkkoja suunnitelmia tulevaisuudellemme, tiedämme, että Hän on hyvä, ja meidän asiamme on aina Hänen tehtävälistallaan.


~


Sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra . Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.

Jeremia 29:11


Kaikki tarpeeni täyttyvät Jumalan kirkkauden mukaan Kristuksen Jeesuksen kautta 

Filippiläisille 4:19


Mutta minun kansani, jota kutsutaan minun nimelläni, nöyrtyy ja rukoilee ja etsii minun kasvojani ja kääntyy pahoilta teiltään, niin minä kuulen taivaassa, annan anteeksi sen synnit ja teen sen maan jälleen terveeksi.

2.Aikakirja 7:14


Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät.

1. Pietari 5:10



Kommentit

Suositut tekstit