Tulkaa ja juokaa

Jeesus sanoo sanassaan, joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.  Johannes 4:14 


Vesi, jota tarvitsemme elääksemme on arvokasta jo sellaisenaan. Veden arvon ymmärrämme usein vasta, kun helle kuivattaa kehomme tai kun matkaamme ulkomaille ja puhdas juomavesi ei olekaan hanatavaraa, vaan ostettavissa oleva ylellisyys. 


Mutta kallisarvoisinta on se vesi, jota Jeesus meille jakaa. Jumalan sana ja evankeliumi. Sitkeinkin ateisti voi taistella sitä vastaan, mutta ainoa asia, josta ihminen saa pysyvän lohdun ja rauhan itselleen on Jumalan sana ja läheisyys Jeesuksessa.


Se on jotakin sellaista, jota ihminen kaikkein syvimmillään tarvitsee, ainoa joka tyydyttää ihmisen sisäisen janon ja kaipuun. Se vesi ei ole ainoastaan uskosta osattomia varten, vaan meille kaikille. 


Jeesuksen vertauksen mukaisesti tänäkin päivänä ja jokaiselle meistä, jotka kuuntelemme Hänen sanaansa, on tuo elävä vesi on saatavilla.


Elävä vesi kuvaa myös virtaavaa vettä. Jos vesi ei virtaa luonnossa, se pilaantuu nopeasti. Myös uskova tarvitsee elävää vettä voidakseen hyvin ja pysyäkseen lähellä Jumalaa. Ilman elävää vettä ja yhteyttä me näännymme. Rukous, seurakuntayhteys ja Raamatun luku ovat todella tärkeitä työkaluja. 


Myös Raamatun teksti on itsessään virtaavaa vettä. Vuosienkin jälkeen se puhuttelee erilailla, avaa uusia kohtia, lääkitsee sekä lohduttaa meitä jokaista henkilökohtaisesti.


Elävän veden nauttiminen kuvaa myös sitä voimakasta tunnetta, että on täynnä elämää, iloa ja rauhaa. Lähellä Jeesusta ja Jumalaa. Huomaan itsestäni jo parissa päivässä, jos en saa tuota elävää vettä, hengellistä ravintoa edes jossakin muodossa, niin ajelehdin kauemmaksi siitä rauhasta ja varmuudesta, jonka Jeesus on minulle antanut.

 

Todellinen Jumalan antama elävä vesi voitelee ja ravitsee meitä kaikkia Jeesuksen lupauksen mukaisesti, jotta me olisimme ja pysyisimme Hänessä kiinni. Tarvitsemme sitä itseasiassa kipeämmin kuin luonnollista vettä.


Tuosta elävästä vedestä sain myös sanoman viikonloppuna ja se on meille jokaiselle:


Tulkaa ja juokaa!



Kuinka paljon saammekaan kiittää Jumalaa päivittäisestä vedestä. Meidän tulee kunnioittaa ja arvostaa tuota ylellisyyttä. 


Tuota Jeesuksen lahjoittamaa elävää vettä saamme riemuiten rukoilla. Hänen tahdossaan ja miten Hän kullekin päivälle haluaa antaa. 


Elävää vettä, Jumalan Hengen kastetta saamme rukoilla myös ympärillä oleville. Hellästi kastellen ja virvoittaen.


Rukoilen rakas lukijani sinullekkin elävää vettä tälle päivälle. 


Hiljenny rukouksessa kiittämään ja lepäämään Jeesuksen edessä. Luota, että Hänen parantavasta lähteestä riittää sinullekkin tänään virvoittavaa vettä. 


Ja elävää vettä odotellessa toivotan sinulle siunattua alkanutta viikkoa. Hilja Aaltosen sanoin: johda meidät jälleen ristin luo, missä virtaa lähde tuo joka janon sammuttaa. 


🎧  Anna sade, Jumala - Anne- Maria Knuutinen 🎶🎶
















Kommentit

Suositut tekstit