Älä murehdi!

Huolilla ja murheilla on tapana lamaannuttaa meidät. Ne aiheuttavat stressiä ja saavat meidät pahimmillaan etääntymään Jumalasta. Joskus murheet saattavat olla niin voimallisia, että suorastaan tunnemme jonkun kiskovan päällemme painavaa mustaa peittoa, jonka alta valoa on vaikea nähdä. 



Onko sinullekkin kehittynyt tapa lamaantua vaikeiden asioiden edessä?Jotkut ihmiset ovat herkempiä huoleen kuin toiset ja toiset voivat olla huolissaan terveydestä, taloudesta, kehonkuvasta, läheisistä, maailmantilanteesta tai useista eri aiheista samanaikaisesti. Vaikka ahdistus näyttäisi olevan toisinaan osa identiteettiäsi, sinun ei tarvitse jäädä sen panttivangiksi. Voit oppia tapoja voittaamaan sen.



On luonnollista kokea ahdistusta, kun maailmaasi ravistelee menetys tai joku muu kipeä asia. Tiedät myös varmasti senkin, ettei murehtiminen ole hyväksi sinulle, eikä se varmasti lisää onnellisuuttasi tai itsetuntoasi.  



Kun olet huolissasi, aivosi ovat valmiustilassa riippumatta siitä, onko olemassa todellinen uhka vai ei. Stressin aikana kehosi tuottaa hormoneja, jotka antavat sinulle alkukantaisia tunteita kuten halun paeta tai taistella. Tämä vastausjärjestelmä on Jumalan luomistyötä ja toimii hyvin henkeä uhkaavissa tilanteissa. Mutta jos koemme stressireaktioita päivästä toiseen ja viikosta toiseen, stressihormonit voivat tuhota terveyttämme sekä ennenkaikkea, ajaa kauemmaksi Jumalasta.



Saatat kokea myös unihäiriöitä, ruoansulatuskanavan ongelmia, haitallisia ihosairauksia, ongelmia syömisessä, nopeaa sydämenlyöntiä tai ahdistusta, jos sinulla on kova huolenaihe. Murehtiminen saattaa nostaa myös pinnan alla olevia masennuksen tunteita. Liian usein, me opimme myös lääkitsemään sekä stressiä että kipua aiheuttavia asioita jollakin riippuvaisuutta aiheuttavalla toiminnalla. Elämämme ollessa kaaosta, teemme jostakin meille haitallisesta asiasta itsellemme turvallisuutta ja pysyvyyttä tuovan asian.



Jumala haluaa sinun lopettavan murehtimisen. Jumala tietää jo ajatuksesi. Hän ei halua sinun keskittyvän asioihin, jotka eivät ole sinun hallinnassasi. Jumala haluaa sinun luottavan Häneen sen sijaan, että mietit huolestuttavia asioita koko päivän.



Jumala haluaa sinun lopettavan murehtimisen, jotta voit voittaa ja rakentua Jeesuksessa. Vihollinen rakastaa pitää sinut ahdistuksen, epäilyksen ja pelon tilassa. Jos hän voi vangita sinut huoleen, hän tietää, että silloin et saavuta täyttä potentiaaliasi Kristuksessa ja siinä, mitä Jumala haluaa sinun kauttasi tehdä.



Jumala haluaa auttaa sinua voittamaan murehtimisen ja pelon omalla voimallaan. Sinun ei tarvitse luottaa omaan tahdonvoimaasi. Voit luottaa Häneen joka kerta, kun tunnet kiusauksen murehtia ja levätä sen sijaan Jeesuksessa. Tämä vaatii harjoittelua, mutta ajan myötä voit voittaa ahdistuksen Jumalan avulla.



Ajattele suurinta huoltasi juuri nyt. Jos voisit hallita sitä, niin tekisit sen eikö niin? Tee luettelo kaikesta, mitä voit hallita, ja luettelo kaikesta, jota et voi hallita. Luovuta asiat, joita et voi hallita Jumalalle ja keskity asioihin, joihin voit hallita. Se, mihin keskityt kasvaa, joten varmista, että keskityt oikeisiin asioihin.



Jumala hallitsee kaikkea. Hän on ainoa, joka hallitsee täydellisesti kaikkea elämässäsi. Jumala rakastaa sinua ehdoitta ja sallii kaiken toimia yhdessä sinun parhaaksesi, jopa niiden asioiden, joista olet huolissasi.



Niin monet huolemme juurtuvat tuntemattomaan tulevaisuuteen ja saavat voimansa menneisyyden kipupisteistä. Aika, jonka käytämme murehtimalla tulevaisuutta, on pois tämän päivän ajasta tehdä ja kokea asioita. Jos jäämme jumiin pelottavaan ja tuntemattomaan tulevaisuuteen, tämän päivän ilo on vaarassa hävitä.


Kaikki elämäsi asiat ovat Jumalan käsissä! Miksi yritämme siis tuhlata energiaa asioihin, joihin emme voi juuri vaikuttaa? Jumalan tahto tänään on raottaa tuota huoliesi raskasta peittoa ja kuiskata sen alle lapseni, sinä murehdit liikaa. Mikään ei ole mahdotonta Minulle! 


Opetellaan tämä kesä tuota Jumalan turvassa ja huolenpidossa kellumista. Opetellaan sitä vaikka keskellä järveä soutuveneen pohjalla maaten ja tiedostaen, että veden varassa olemme Jumalan armoilla. Luonnossa Jumalan suuruus tulee käsinkosketeltavaksi, sitä katsellessa oma pienuus konkretisoituu ja Jumalan suuruus korostuu 🩷💕💕



Muistuta itseäsi Jumalan lupauksista, kun huolet uhkaavat turruttaa mielesi. Kirjoita mieleisiä Raamatun rohkaisevia jakeita vaikkapa tarralapuille ja kiinnitä niitä peiliin tai jääkaapin oveen. Näin ne ovat päivittäin muistuttamassa sinua Jumalan lupauksista, kun vihollinen houkuttelee sinua jälleen huolestumaan ja murehtimaan.


Kun huolestumme, me voimme ääneen julistaa totuuden suojelijastamme ja siitä ettemme halua jäädä lannistavan huolipeitteen alle. Jumala on turvamme. Kun kerromme itsellemme totuuden huolistamme, valheet haalistuvat ja uskomme voi vahvistua.


~

Jumala on minun kilpeni ahdistuneita ajatuksia vastaan. Hän auttaa minua torjumaan niitä tänäänkin!


🎧 Olet mun kaikkeni 🎶🎶


Kommentit

Suositut tekstit