Kutsuttu vapauteen

On asioita, joista Jeesus on vapauttanut meidät ja on asioita, joihin Jeesus on vapauttanut meidät. Jotta jokin voi vapautua, se on ensin vangittava. Juuri vankeja me yleensä olemme ennen uskoontuloa. Olemme sidottuja syntiin, eikä meillä ole voimaa voittaa synnin vaikutusta. 


Vastaanotettuamme Jeesuksen armon, Jumala haluaa antaa meille uuden luonteen, täyttää Pyhällä Hengellään, jottemme olisi enää syntisen luontomme hallinnassa. Kun Pyhä Henki asuu meissä, olemme vapaita, vaikka houkutuksia olisi.


Jeesus ei koskaan ota esille menneisyytemme virheitä syyttelymielessä, eikä myöskään meidän itsemmekään pitäisi. Annettu anteeksianto ei ole vain syntiemme unohtamista, vaan se koskee myös meidän häpeäämme. Jeesus vapauttaa meidät myös menneisyytemme häpeästä ja syyllisyydestä. Hän ottaa meiltä pois asiat, joka ovat rajoittaneet kykyämme elää ja kehittyä.


Olemme anteeksiannettuja ja todella vapaita. Ja kun ymmärrämme, mistä Jeesus on vapauttanut meidät, se antaa meille mahdollisuuden elää siinä, mihin Jeesus on meidät vapauttanut.


Kuitenkin vihollisemme yksi suurimmista aseista on kääntää katseemme menneisyymme virheisiin. Tämä voi riistää lopulta ilomme, rauhamme sekä viedä elinvoimamme.


Siksi on niin tärkeää ymmärtää, mistä Jeesus on vapauttanut meidät, koska se antaa meille mahdollisuuden elää vapaampaa elämää. On tärkeää ymmärtää, että olemme vapaat synnin orjuudesta, rangaistuksesta ja syyllisyydestä. Ikuisesta tuomiosta. Jeesuksen kautta meille annetetaan kyky rakastaa, iloita, kokea rauhaa ja nauttia elämästä.


Jeesus haluaa myös lisätä kykyämme olla yhteydessä taivaalliseen Isäämme. Meillä ei voi olla elinvoimaista, elävää tai rakastavaa suhdetta Jumalan kanssa, jos pidämme kiinni menneisyydestämme tai jostakin muusta raastavasta taakasta.


Vapauden kautta meidät kutsutaan myös pois vääristä ajattelutavoista ja pois turvattomuudesta. Otetaan pois mittailun ja kilpailun tarve. Annetaan vapaus epätoivosta, toivottomuudesta, yksinäisyydestä ja eristäytymisestä. Vapautus riippuvuuksista ja epäterveistä asioista.  


Vapaudessa meidän ei tarvitse enää piiloutua. Voimme nauttia terveestä suhteesta taivaallisen Isämme kanssa, ja Hän todella rohkaisee siihen. Tämä on sen ydin, mihin Kristus on vapauttanut meidät. Jumala haluaa läheisen yhteyden kanssamme. Voimme astua Jumalan eteen luottavaisin mielin, koska tiedämme, että Hän haluaa meidät sinne ja kaikki esteet on poistettu edestämme. 


Me olemme Jumalan käsityötä, luotuja Kristuksessa tekemään hyviä tekoja, joihin Jumala on meitä etukäteen valmistanut. Hänellä on meillä töitä tehtäväksi. Hänellä on suunnitelma meidän jokaisen elämälle.  


Kun olemme vapaat kaikista kahleista, Jumala haluaa toteuttaa suunnitelmansa elämässämme. Meidän kelpaavuutemme tähän ei tule sen vuoksi, mitä teemme, vaan sen vuoksi, mitä Jeesus on jo tehnyt. Kun ymmärrämme tämän, olemme vapaita alkamaan toteuttaa suunnitelmaa, johon Jumala on meidät kutsunut, ilman taka-ajatuksia, epäluuloa ja paineita riittävyydestä. Motiivina ainoastaan rakkaus Häntä kohtaan. 


Jumala itse on kutsunut meidät kokemaan vapautta lähtökohdistamme huolimatta. Vapaus Kristuksessa ei ole oikeutta tehdä mitä haluamme, vaan kykyä tehdä mitä meidän tulee.


Meidät on kutsuttu vapauteen. Vapauteen päästä irti oman itsekkään elämän ajatusmalleista. Vapauteen päästä rakastamaan muita ja kiinnittämään huomiota muiden ihmisten tarpeisiin. Vapauteen saada elämäämme uudenlaista merkityksellisyyttä ja rakkautta.


Nautitaan vapaudestamme, aletaan elää ja etsiä sitä elämää, johon Jeesus on meidät vapauttanut 💕


Todellinen vapaus löytyy Jeesuksesta ja siitä, kun me seuraamme Häntä. Vapaus löytyy, kun elämme siinä tahdossa, johon Jumala on meidät kutsunut.

Usko, joka vanhurskauttaa meidät Jumalan edessä on aktiivinen usko eikä laiska usko - se on elävä eikä kuollut usko. Ja se on Hengen voimalla varustettu usko eikä itse kasattu usko. 

Ja tämä rakkaus muita kohtaan on vapautta, ei taakkaa. Kristuksessa meidät on vapautettu rakastamaan.  

Olemme vapaita käyttämään lahjojamme, auttamaan muita, kohottamaan heitä ja rohkaisemaan heitä. 

Olemme vapaita kutsumaan ihmisiä Jeesuksen luo, vapaita ojentamaan käden ja pyyhkimään kyyneleet poskilta ja maailman taakan harteilta tuomalla heidät pimeydestä valoon, Jeesuksen luo.

Kommentit

Suositut tekstit