Vähässä olet ollut uskollinen

Ihmiset rakastavat kuulla kehuja. Se on hyväksynnän merkki hyvin tehdylle työlle. Se antaa itseluottamusta, kun saa onnistumisen kokemuksia. Se myös rohkaisee jatkossa yrittämään parhaasi. Matteuksen 25:23:ssa palvelijalle annetaan kiitos hyvin tehdystä työstä sanoen; olet ollut vähässä uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tervetuloa Herrasi ilojuhlaan.


Olen varma, että voit tuntea innostuksen palvelijan sydämessä kuultuasi hänen arvionsa tulokset. Sinun ja minun tehtävänä on olla Kristuksen valo ja jakaa evankeliumia vaikutuspiirissämme. Meidän tehtävämme on myös auttaa muita uskovia kasvamaan heidän vaelluksessaan. Meidän tehtävämme on tehdä tämä Pyhän Hengen voimalla, joka auttaa meitä. Joillakin meistä on suurempi vaikutuspiiri ja mahdollisuudet, mutta meille kaikille on annettu sama vastuu.


Kaunis osa tässä tarinassa on se, että jokaisen palvelijan vastuu vastasi heidän kykyjään. Toisin sanoen, meillä ei ole tekosyitä. Joillekin ihmisille Jumala antaa kyvyn tavoittaa miljoonia Jeesuksen evankeliumin avulla ja joillekin ihmisille Jumala antaa kyvyn tavoittaa vain muutamia. Molemmat palvelijat saavat kuitenkin saman palkinnon.


Jos haluat olla uskollinen palvelija, ota kaikki, mitä sinulla on, ja tarjoa se uskollisesti Herralle. Kyse ei ole siitä, kuinka paljon kykyjä tai mahdollisuuksia sinulla on, vaan se, mitä teet sillä.


Tarinassa matkoille lähtenyt mies lähti hetkeksi ja tuli sitten takaisin. Myös Jeesus tulee takaisin ja jonain päivänä meidän on annettava tili. Kysymys kuuluu, mitä teit sillä, mitä Hän antoi sinulle? Tämä ei tarkoita, että sinun täytyy olla kokoaikaisessa palveluksessa. Se tarkoittaa, että siinä asemassa mihin Jumala sinut kutsuukin elämässä, sinun on vaikutettava siihen paikkaan evankeliumilla. Olla suolana ja valona ihmisille. 


Vaikka jakeessa luvataankin pääsevämme paljon hallitsijaksi, uskon ja ainakin itseäni ruokkii palkintoa enemmän se tieto, että saan Jeesuksen ylpeäksi itsestäni. Että olen ollut kelvollinen saamaani leiviskää kohtaan. 


Sillä onko elämässä suurempaa iloa kuin se, että olet tuonut onnen Jeesuksen sydämeen, koska olet ollut uskollinen tekemään sen, mitä hän on pyytänyt sinua tekemään? Tämän pitäisi olla meillä kaikilla elämämme liikkeellepaneva voima. Olla luottamuksen arvoisia työntekijöitä omalla paikallamme.


Vielä tulee päivä, että Jeesus sanoo meille, vähässä olet ollut uskollinen, minä panet sinut paljon haltijaksi! Siihen asti, pysytään Kristuksen rakkaudessa kiinni ja tehdään se mitä voimme tehdä ilolla ja pyyteettä, ilman suorittamisen tuskaa. Ole siunattu rakas lukijani, olkoon Jeesuksen rauha kanssasi 🩷💕


Rukous:

 Isä, anna minulle sydän, joka on kuin Jeesuksen sydän.

Sydän, joka on valmis palvelemaan, jakamaan myötätuntoa, auttamaan, sekä näkemään heikot ja sorretut.

Isä auta meitä näkemään ne, jotka tarvitsevat ruokaa, vaatteita ja juomaa, ne, jotka ovat sairauden uuvuttamat

Isä myös kodittomat, vangit, kaltoinkohdellut ja yksinäiset.

Isä ne, jotka tarvitsevat rakkautta.

Auta rakas Jeesus järjestämään aikani niin, että kykenen näkemään apua tarvitsevat.

Anna Jeesus sinun rakastava ystävällisyytesi kyvykseni palvella myötätuntoisesti niitä, jotka tarvitsevat apuani.

 Olkoon Herrani Jeesuksen Kristuksen voima vahva sisälläni ja Hänen rakkautensa valloittakoon henkeni.


 Aamen !







Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit