Sinä riität!

Sinä riität ja olet täydellinen juuri noin. On lause, jonka Jeesus varmasti haluaisi kertoa korvaamme joka kerta, kun tunnemme epäonnistumista elämässämme. Kun koemme ettemme tee tarpeeksi, kun emme onnistu tavoitteistamme tai peilistä ei heijastu iloa hehkuva uskova vaan lähinnä parhaat päivänsä nähnyt onnenkerjäläinen. 


Jeesus ei ole kuitenkaan asettanut meille ehtoja sen enempää kuin Jumalakaan. Pyyntö on uskoa Jeesukseen ja jakaa evankeliumia, kääntyä pois synnin tieltä. Ei muuta. 


Monesti lapsuuden kokemukset jättävät meihin syvät jäljet, vanhempien osaamattomuus näyttää rakkauttaan, kiusaaminen tarhassa tai koulussa, puhumattakaan kaverittomuudesta. Me muodostamme huomaamattamme rautahaarniskan omaksi turvaksemme joka on koostettu omasta särkyneisyytemme muodostamasta kylmyydestä päästää ketään lähellemme sekä ulkopuolisten kommenteista, joiden olemme antaneet määrittää itsemme. Usein nämä rikkoutumiset johtavat mielenterveyshäiriöihin, syömishäiriöihin, alkoholismiin tai johonkin muuhun pakonomaiseen tarpeeseen olla käsittelemättä kipeitä tunteita. Tai pahimmillaan vihan ja rikoksien kierteeseen.


Vuosikymmenien jälkeekin ihminen saattaa pitää totena niitä asioita itsestään joilla koulussa tai kotona on haukuttu. Jeesuksella on kuitenkin taito särkeä tuo kyhäämämme haarniska, yhdellä ainoalla lauseella. Minä rakastan sinua. Juuri sinä, elämän särkemä, juuri nyt Jeesus haluaa sinulle sanoa, että hän rakastaa sinua! 


Vielä aikuisiällä saadessamme perheenjäseniltä kommentteja viostamme ja yrittäessämme ymmärtää etteivät he tajua sanojensa rikkovaisuutta on hyvä muistaa että Jeesus ei tuomitse eikä arvostele meitä itseämme. Jeesusta ei kiinnosta mahdolliset kesäkilomme, ihonvärimme tai taustamme. 


Oikeastaan vasta uskoontultuaan alkaa nähdä toisissa ihmisissä ne kipupisteet, traumat ja menneisyyden painolastit joiden kanssa ihmiset painivat. Kuin verho joka vetäistäisiin silmien edestä ja yhtäkkiä et vain näe ärsyttäviä ja hankalia ihmisiä, ainoastaan rikkinäisiä ja rikottuja ihmisiä.


Ihmisiä, joista jokaisen haluaisi pelastaa ja parantaa. Jakaa Jeesuksen antamaa rakkautta ja rutistaa ihmisiä sanoen, etkö ymmärrä, sinä riität! Jumala rakastaa sinua! Päästä irti menneestä! Jeesus on tullut kutsumaan sinua luokseen, Hän haluaa rakastaa sinut päästä varpaisiin ehjäksi! Hän ei ole tullut viemään sinulta mitään! Ainoastaan tullut antamaan tulevaisuuden ja toivon!


On Jumalalta suorastaan nerokasta saalistaa meitä särjettyjä ja rikottuja ihmisiä, joille Jeesuksen rakkaus kelpaa. Saadessamme kokea itsemme rakastetuksi, kykenemme myös rakastamaan ja auttamaan muita.


Rakkauden kaksoiskäsky muistuttaa rakastamaan sekä Jumalaa että muita ihmisiä mutta myös itseämme. Itsensä rakastaminen terveellä tavalla on tärkeää, se on pohja josta pystymme rakastamaan muita.


Meidän kehomme on Jumalan temppeli, se on arvokas ja meidän on myös muistettava arvostaa sitä. Kaikista kokemistasi puutteista ja virheistä huolimatta, sinä olet Jumalan luoma rakas ja ihana ihminen. Rakkaudella tehty ja valmistettu. Sinä riität ja olet Jumalalle juuri täydellinen noin! 🩷💕



Me olemme arvokkaita Jumalalle. Otettuamme Jeesuksen vastaan elämäämme, me olemme jo taivaskelpoisia. Meidän on lopetettava itsemme arvottaminen ulkoisten ominaisuuksiemme tai tekemisiemme perusteella ja uskottava se oleellinen, että me olemme Jumalalle rakkaita juuri tälläisinä, siipirikkoina ja elämän murjomina.



Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Psalmi 139:13-14


Miten tulla uskoon?

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit