Onko sinulla tänään aikaa?

 Jumala haluaa sinultakin kysyä kun hiljenet tai epäonnistut, että missä olet? Tule lähelleni, haluan nähdä kasvosi!


Usein kun koemme olevamme heikkoja ja virheellisiä tai olemme mokanneet tai jättäneet tekemättä jotain, yritämme usein piiloutua tai vältellä rukousta ja läsnäoloa, samoin kuin Adam ja Eva paratiisissa.


Ikäänkuin kaikkivaltias Jumala ei näkisi kaikkialle, rukoustakin välttelevään sydämeenkin.


Kristinusko ei ole pelkkää suorittamista, tai velvollisuutta ja siinä onnistumista tai epäonnistumista, se on elävä suhde Jumalaan ja erityisesti Jeesukseen. Meidän ei tarvitse piiloutua virheidemme kanssa, Jeesuksessa meillä on ristillä saatu armo. Jokapäiväinen armo, joka kantaa jokaisen katuvan kotiin. 


Usko on päivittäistä kanssakäymistä. Rukousta ja neuvon kysymistä. Jumala näkee, kun istuudumme tai nousemme, juomme kahvia tai menemme makuulle.


Isä näkee sinut kaiken aikaa, Hän ei halua että piiloudut. Usko on vahvistumista tuossa suhteessa. 


Harvat etäsuhteet maailmassakaan kantavat. Hyvä parisuhde perustuu kunnioitukseen, rakkauteen luottamukseen ja yhdessä vietettyyn ja rakennettuun aikaan. Sitä Isä ja Jeesuskin kanssasi haluaa. Aitoa, läheistä ja toista kunnioittavaa suhdetta.  


Suhteessa molemmilla osapuolilla on velvollisuus osallistua ja hoitaa suhdetta. Ja voit olla varma että Isä hoitaa oman osansa. Silloinkin kun luulet Hänen etääntyneen ja olevan hiljaa, Hän on läsnä, Hän vain odottaa, että huomaat sen.


Jeesus myös kunnioittaa sinua. Hän on todellinen herrasmies, joka koputtaa ovella ja kysyy saako tänään tulla, onko sinulla tänään aikaa minulle? 


Ja jos ei ole, Hän lupaa tulla toisena päivänä. Jeesuksen kautta meillä on tie Isän luo. Mutta ei Jeesus ole pelkkä työmies meidän ja Isän välillä. Jeesus on paras ystävämme ja luottohenkilömme. 


Hän on se, joka tulee sanomaan Isälle sinusta, että sinä olet taivaskelpoinen. Varsin merkittävä suhde siis ikuisen elämän haluavalle. Yhtälailla Jeesus kaipaa suhdetta kansamme. Hän on luvannut olla kanssamme maailman loppuun asti. Hän tulee olemaan paras tukihenkilösi, kun annat Hänelle siihen luvan, kun lähdet seuraaman Häntä. Luotat ja otat Hänet arkeesikin mukaan.


Kun Jumala kyseli Adamin perään paratiisissa käärme episodin jälkeen, Hän ei suinkaan huudellut Adamille mitä olet mennyt tekemään, vaan missä olet? Ehkäpä ajatellen, missä olet lapseni, tule esiin ja selvitetään tämä.


Usko on vapaaehtoista ja suhde Isään ja Poikaan on vapaaehtoista. Rakkaus on myös vapaaehtoista, se on kärsivällinen, ja lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. 


Ei piilouduta Adamin lailla, vaan tullaan tänäänkin Isän eteen ja sen totuuden eteen, että olemme rakastettuja. Isä rakastaa meitä 💖


Ja vastataan kyllä siihen nöyrään rakkauden kutsuun, onko sinulla Minulle tänään vähän aikaa? En vaadi paljoa. Kaipaan ääntäsi, tule lähelleni lapseni! 💖



Minua ovat virret ensimmäistä kertaa puhutelleet tavalla, jota en ole osannut ennakoida. Ne ovat lääkinneet jotakin sydämen aukkoja ja haavoja, joita en tiennyt olevankaan. Ne ovat myös puhututtaneet tavalla, jota olen tarvinnut, kuin Raamatun tekstit, tulleet suoraan iholle häpeilemättä ja hoivaavasti.

Tässä niistä yksi, teosto vapaa; Ei mikään voi niin virvoittaa:


Ei mikään niin voi virvoittaa,

en muusta iloani saa,

ei autuutta saa suurempaa

kuin minkä Jeesus lahjoittaa.


En lepoa mä löytänyt,

en muusta mistään tyyntynyt,

ennen kuin löysin aartehen,

ystävän, Herran Jeesuksen.


Muu vaivoissa ei lohduta,

ei auta kuolon tuskissa,

ei päästä alta murheitten

kuin läsnäolo Jeesuksen.


Valmisti kuuliaisuuden,

aukaisi oven autuuden

Jumala meille Pojassaan,

kun antoi hänet kuolemaan.


Ainoa anteeksantamus,

ainoa synnin sovitus

ja ainoa tie armohon

Jeesuksen risti yksin on.


On ainut neuvo huonolle,

on ainut turva heikolle

ja ainut meillä puolustus

Jeesuksen esirukous.


Maailman viettelyksistä,

kiusauksista, synneistä

ainoa ompi pelastus

Jeesuksen suuri rakkaus.


Ainoa tosi viisaus

ja ainoa vanhurskaus,

ainoa puhdas pyhitys

on Vapahtajan yhteys.


Muut kuollessa ei rauhaa saa,

ei kestä Herran kunniaa,

ei pysy eessä Jumalan

kuin seuraajat vain Karitsan.

~




Kommentit

Suositut tekstit