Siunattu armo

Jos termi armo pitäisi jotenkin määritellä, se olisi ehkä Jumalan ansaitsematonta suosiota kelvottomia kohtaan. Ansaitsematon armahdus onkin usein se, mitä ihmismieli ei halua käsittää sen kohdatessa niitä, jotka ovat meitä loukanneet.


Armossaan Jumala on kuitenkin valmis antamaan meille anteeksi ja siunaamaan meitä runsain mitoin siitäkin huolimatta, ettemme ansaitse sitä.


Kylmä totuushan on, ettemme oikeasti ansaitse mitään hyvää Jumalalta. Jumala ei ole syntiin langenneelle kansalleen mitään hyvää velkaa. Se, hyvä mitä koemme, on seurausta Jumalan armosta.


Jumala suosii meitä – Hän osoittaa meille hyväksyntää ja ystävällisyyttä – siunaamalla meitä hyvillä asioilla, joita emme ansaitse emmekä voisi koskaan ansaita. 


Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille.

Matt 5:45


Me ansaitsisimme tuomion, mutta Kristuksessa me saamme armon Jumalalta ja vapaudumme tuomiosta. Jeesuksessa Kristuksessa meillä on täydellisin ilmaus Jumalan armosta ja myötätunnosta. 


Me palvelemme suurta, rakastavaa ja armollista Jumalaa, emmekä Hänen suuren rakkautensa vuoksi ole heitteillä tai eriarvoisia. Jokainen on syntiä tehnyt ja jokainen on oikeutettu tulemaan armon alle. 


Jumala on meidän puolellamme, eikä meitä vastaan. Erityisen kauniisti käännetty kohta armosta, löytyy Valitusvirsistä:


Silti uskallan toivoa kun muistan tämän: Herran uskollinen rakkaus ei lopu koskaan! Hänen armonsa eivät lopu koskaan. Suuri on hänen uskollisuutensa; hänen armonsa alkavat joka aamu uudestaan.

Valitusvirret 3:21-23 NLT



Jumalan armolla meitä kohtaan ei ole viimeistä voimassaolopäivää. Joka aamu on uusi armo ja uusi tilaisuus tehdä parannusta. Jumala ei muutu. Jumalan myötätuntoa vuodatetaan kuin äärettömästä varastosta; Hänen armonsa eivät lopu koskaan, sitä sydämestään pyytävälle ja katuvalle. 



Mikä mahtava syy jälleen ylistää Häntä ja Hänen armoaan. Mikä mahtava syy tulla uskalluksella Hänen kasvojensa tänäänkin!


Siunattua alkavaa viikkoa rakas sisko tai veli. Jeesuksessa Kristuksessa, sinäkin olet armahdettu! Jumalan armo riittää sinulle tänäänkin  💖


Koska Jumala tuomitsee meidät armollisesti, tulee meidänkin tuomita toiset armollisesti. Tai toisin sanoen, olla tuomitsematta.

Koska Jumala jakelee ylitsevuotavasti armoaan, voimme mekin armahtaa kanssatoveriamme.

 Armollisena oleminen lähimmäiselle on teko, joka osoittaa kiitollisuuttamme kaikesta, mitä Jumala on meille tehnyt.

 Ansaitsemattoman armon ja anteeksiannon antaminen lähimmäiselle ei ole ainoastaa hyvä teko, vaan se saattaa olla alku sille toiselle muutokseen, alku uskonaskeleelle. 

Alku jollekin hyvälle molempien sydämessä. 

On tutkittu että ihminen on onnellisimmillaan silloin, kun saa tehdä pyytetöntä hyvää kanssaihmisille.

Ehkä tässä on yksi pienen pieni ajatus yrittää ymmärtää Jumalan ajatusmaailmaa. 

Rakkaus ja onnellisuus ei tule omien oikeuksien ajamisesta ja kiinni pitämisestä, vaan siitä että saa rakastaa muita niin paljon ja niin kauan, että hekin löytävät rakkauden sydämeen.


🎧 Tahtosi tiellä - Anni Kajos 🎶🎶



Kommentit

Suositut tekstit