Suloinen rauha

 Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.

Johannes 14:27


Tällainen rauha on täynnä uskoa ja lepoa, varmuutta ja voimaa. Meillä on ihan käsittämätön voima Jeesuksen antamassa rauhassa. Monesti meidän pitää kulkea vaikeuksien ja tuskien käpi, ennenkuin huomaamme ja saamme kokea tuon rauhan. On valtavan suurta omistaa lepo ja rauha kaikissa olosuhteissa. Kaikenlaisissa oman elämän kriiseissä ja ihmisten edessä. 


Sain viikonloppuna todistaa siitä työstä, mitä Jeesus on minullekkin tehnyt. Jotenkin ihmisenä, joka ei ole oikein rauhaa saanut missään asiassa kokea, entisenä stressaantuneena ja epäsosiaalisena ihmisenä oli valtava ilo huomata suuremmassa tapahtumassa, että olen nykyään kuin eri ihminen. 


Mikä koskettava onnellisuuden tunne tuli huomatessa, ettei tarvinut arastella ihmisiä, sai kulkea vapaasti sressaamatta mistään pohtien vain, että kokeeko muut normaalit ihmiset aina näin?


Ikäänkuin olisin ollut koko ikäni eksyksissä ja nyt yhtenä viikonloppuna sain kokea jotenkin korostettuna sen muutoksen, joka minussa on tapahtunut.


Se on jotain sanoin kuvaamatonta miten me muutumme uskon myötä, jos vain annamme muutokselle luvan tulla. Kun oman minä ajattelun tilalle tuleekin muut ihmiset ja kun et näekään muita ihmisiä enää negatiivisessa valossa, vaan saat katsella heitä Jeesuksen silmin ymmärtäen, että jokainen ihminen on vain oman menneisyytensä tulos. Jokainen on virheellinen ja jokaisella on omia traumoja ja käsittelemättömiä asioita, jotka yritetään peittää useimmiten laihoin tuloksin.


Avioerot, työpaineet, sairaudet, ihmissuhde sotkut. Maailma ei tarjoa kenellekkään rauhaa. Toisinaan voimme kokea rauhallisuutta ollessamme suosittuja tai onnistuessamme eri asioissa, mutta kestävää rauhaa se ei tuo. Rauhaa voi kokea, kun kaikki menee hyvin, kun ihmiset puhuvat sinusta hyvää, kun saat kehuja ja kunniaa – kun toimit oikein, ja kun asiasi useimmilla alueilla ovat hyvin. 


Useat tietävät kokemuksesta, että tämä rauha on erittäin epävakaa, silti lähes kaikki tavoittelevat sitä. Yhdessä hetkessä kaikki on todella hyvin, ja yhtäkkiä tilanne on aivan päinvastainen. Vaivalla kasatut kulissit sortuvat.


Itsekkyys, ylpeys, kärsimättömyys, kiukkuisuus, viha ja anteeksiantamattomuus on usein reaktiomme, kun kohtaamme vaikeuksia. Maailman antama rauha on lyhytaikainen ja epävakaa, koska se on riippuvainen toisista ihmisistä ja siitä, mitä on maan päällä. 


Viikonloppuna vietettyjen keskustelujen myötä ymmärsin, että ei tässä rauhan kokemisen asiassa ole normaaleja ihmisiä. Kun ihmiset arvottavat rauhansa maallisten asioiden ja muiden ihmisten varaan, se kaunein ja menestyneinkin ihminen saattaa sisältä olla todella epävarma ja rauhaton. Jokainen kokee epävarmuutta.


Jeesuksessa meillä on pysyvä rauha. Voit luottaa Häneen, sillä et ole enää omassa voimassasi vaan saat osaksesi Jumalan voimaa ja turvaa. Se on toisenlaatuista rauhaa, joka on vakaata, eikä ole sidoksissa ihmisiin eikä tähän maailmaan. Se on ankkuroituna esiripun sisäpuolelle. Ankkuroitu Jumalaan. 


Jeesus voi muuttaa sinutkin, rakas lukijani, Jeesus antaa sinullekkin pysyvän rauhan; jos vain haluat. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle 💖 


Kumpa kuulisit minun käskyjäni! Silloin sinun onnesi olisi runsas kuin virta, sinulle tuleva siunaus loputon kuin meren aallot.

Jesaja 48:18. 


Muistan päivää autuasta,

jolloin Jeesus löysi mun,

syntein tähden tuomitun,

tilastani kauheasta

nosti minut olalleen,

otti aivan omakseen.


Maistaa Herra mun jo antoi,

kuinka onkaan suloinen

läsnäolo Jeesuksen.

Syntini hän kaikki kantoi,

päästi alta orjuuden

lahjoittaen autuuden.

...

Muistan päivää autuasta

Kommentit

Suositut tekstit