Tule lapseni luokseni

Raamatussa olevien opetusten lukeminen ja noudattaminen auttaa meitä tietämään, millainen Jumala on ja oppimaan siitä, kuinka Hän haluaa meidän elävän.


Raamatussa mainittu Jumalan Pyhyys on usein vaikeimmin ymmärretty Jumalan ominaisuus. Jumalan Pyhyys erottaa hänet ihmisistä. Siinä on kyse enemmästä kuin täydellisestä puhtaudesta. Toisin kuin Hänen luomansa olennot, Jumala on ikuinen, ylivoimainen, kaikkivoipa, kaikkitietävä ja kaikkialla läsnä oleva. Hän on iätön, väsymätön ja virheetön. Hän on meidän inhimillisen ymmärryksen ulkopuolella. 


Kielestämme puuttunee superlatiivit, jotka olisit tarpeellisia Hänen oikeudenmukaiseen kuvaamiseen. Hän on Jumala, Isä, jonka luona mikään ei muutu. Jumalan Pyhyys on iänkaikkinen, Hän on sama eilen, tänään ja iänkaikkisesti. Jumalalle tuhat vuotta on kuin yksi päivä. Jumalalla ei ole kiire minnekkään ja hänen armossaan on jokaiselle kylliksi.


Hänen olemuksestaan määräytyy se, mikä on täydellistä, oikeaa ja puhdasta. Hänen tahtonsa on ihmiskunnan laki. Tahto on ilmoitettu Raamatussa ja se pysyy muuttumattomana sukupolvesta toiseen. Kulttuurit ja maailma voivat ympäriltämme muuttua, mutta ei Jumalan sana ja tahto.


Paratiisissa ollessamme jouduimme eroon Jumalan läheisyydestä vain yhden hedelmän takia. Tuo ei kuitenkaan ollut mikä tahansa hedelmä, vaan symboli synnille. Käärme houkutteli syntiin ja ihminen ei halunnut totella Jumalan tahtoa.


Tuo synti, olla tottelematta Pyhää Jumalaa on jatkunut vuosisatoja. Kuten paratiisissa, Jumala tarjoaa omaa Kaikkivaltiaan turvaa tälle elämän ajalle ja tiluksiaan ikuisuudessa ilmaiseksi, mutta silti me haluamme tuon yhden pienen hedelmän, haluamme olla tottelematta.


Pahinta onkin, mitä ihmiselle voi tapahtua, on jäädä Jumalan hylkäämäksi omiin synteihinsä. Silloin Jumala antaa meidän jatkaa tiellämme puuttumatta elämäämme mitenkään. On kuin kulkisimme kohti omaa loppuamme kenenkään varoittamatta. 


Jumalan puhtauden edessä näkyy ihmisen sisimmän likaisuus. Oma synti ja tehdyt teot. Jumalan Pyhyys on kuin peili, jonka edessä emme voi mitään selitellä tai peitellä.   


Jumalan Pyhyyden vaikeimmin ymmärrettävä kohta onkin Golgatan ristillä. Koska Jumala haluaa, että jokainen ihminen pelastuu -  tarvitaan joku, joka ottaa synnin ja syyn omille harteilleen. Ilmestyessään Pojassa ja tuomitsemalla oman Poikansa ihmisten syntien takia ristillä, Jumala antaa vapaalipun luokseen jokaiselle, joka Poikaan uskoo. Jumalan Pojan kautta me jokainen olemme sovitettuja ja siksi kelvollisia Pyhän Jumalan edessä.


Jumala on Pyhä. Hänessä ei ole pienintäkään jälkeä pahasta. Hän on moitteettoman puhdas ja tinkimättömän oikeudenmukainen. Jumala ei voi valehdella, eikä tehdä vääriä päätöksiä. Hän on moitteeton, ajaton ja synnitön. 


Ilman Jeesuksen evankeliumia Jumalan pyhyys olisi ihmiskunnan suurin pelko, sillä yksikään syntinen ei voi seisoa Hänen sokaisevan kirkkautensa edessä. 


Jumalan pyhyyden tulisi herättää sydämemme ylistykseen ja palvontaan. Me iloitsemme Hänestä, sillä hänessä on meidän perimmäinen tarkoituksemme ja olemassaolon syymme. Kukaan, joka elää erillään Jumalasta, ei ole todella ehjä. 


Vaikka Jumala on korkeimman kunnioituksemme ja kunnioittavan pelkomme arvoinen, Hänen ei tulisi olla kenellekään etäinen eikä syrjäinen. Hän haluaa läheisyyttä kanssamme. 


Huolimatta tekemistämme synneistä, ajattelumme toistuvasta järjettömyydestä, luonteemme tahraavista ylpeyden kohtauksista ja uskomme häpeällisistä katoamisista, Jumala toivottaa meidät tervetulleeksi luokseen Poikansa Jeesuksen lunastustyön kautta. 


Jumalan tahto läheisyyteen kanssamme on asia, jota ei kannata jättää huomiotta. Ne, jotka uskovat Jeesukseen Hänen Poikanaan, Hän ottaa rakkaudella vastaan, omiksi pojiksi ja tyttäriksi. Mikä ilo meille!


Meitä kehoitetaan pyrkimään pyhyyteen ja heijastamaan Jumalan tahratonta puhtautta elämässämme. Meidät on luotu Jumalan kuvaksi, ja vaikka voimmekin jakaa jossain määrin monia Hänen ominaisuuksiaan rakkauden, armon ja uskollisuuden asioissa, niin pyhyys on jotain, mitä meillä ei tule olemaan luontaisena ominaisuutena. Meistä tulee pyhiä vain suhteessa Jeesukseen. Vain Jeesuksessa meistä tulee "Jumalan vanhurskaus".  Vain Jeesuksessa olemme kelvollisia Isälle, mutta samalla korvamerkittyjä kuuluviksi rakastavalle Pyhälle Isälle, joka tänäänkin sinulle haluaa sanoa: 

Tule lapseni luokseni. Kirkasta nimeni itsessäsi 💖



Rukouksessa saamme lähestyä Pyhää Jumalaa. Rukous ei ole kahden tasavertaisen kumppanin keskustelua, vaan pienen ihmisen nöyrtymistä suuren ja Pyhän Jumalan edessä.

Koska Jumala on Pyhä, myös hänen nimensä on Pyhä. Jumalan nimen pyhittäminen merkitsee sitä, että kunnioitamme kaikessa Jumalaa ja otamme kiitollisina vastaan kaiken, minkä Hän on tehnyt hyväksemme.

Jumalan pyhyys sitoo meidät Hänen sanansa mukaiseen uskoon ja elämään. Elämään, joka tulisi olla Jumalan kunniaksi elettyä. Elämään, joka ei sido meitä kahlein vaan, jossa saamme sanoa Isä, Abba, kiitos hyvyydestäsi tänäänkin, tapahtukoon Sinun tahtosi, sillä sinä Isä tiedät, mikä minulle on parasta.


Kommentit

Suositut tekstit