Aina saa palata

Psalmi 78. Tämän Herra kehoitti minut lukemaan pari päivää sitten, rämmittyäni jälleen melankolian aallokossa siitä, etten tätä matkaani taivalla vaaditulla tavalla. Miksi en pysty virheettömyyteen? Voiko perfektionistista tulla edes uskossaan pysyvää uskovaa?


Itse psalmin kimppuun. Me emme aina muista, että me ihmiset olemme vain ihmisiä. Ihmisiä, jotka ovat taipuvaisia ​​unohtamaan. Meidän on tehtävä lujasti töitä muistaaksemme hyvät asiat. Tarve muistaa onkin sanoma, joka kulkee läpi tämän psalmin. 

Meidän tulee muistaa Jumalan auttamiset ja anteeksiannot, Jumalan armo ja uskollisuus. Unohtaessamme saamamme asiat, se usein johtaa epäilyyn ja epävarmuuteen, joka kääntyy meissä epäuskoon ja kapinaan vaikeuksissamme.

Meidän on pysyttävä uskollisina Jumalalle, varsinkin niinä vaikeina aikoina. On tärkeätä muistaa, kuinka kaikkivoipa Jumala on ja kaikki, mitä Hän on tehnyt meidän hyväksemme. Psalmi on samalla myös oppitunti. 


Se, mikä psalmista loistaa kautta linjan, on Jumalan uskollisuus kansalleen heidän uskottomuudestaan ​​huolimatta. Jumala osoittaa myös, että heidän toistuva kapinansa johtui suurelta osin heidän kyvyttömyydestään muistaa aiempia tekoja.


Toinen pääteema lienee, että jokaisen sukupolven on velvollisuus opettaa seuraaville Jumalan tekoja ja sanoja. 


Vaikka itse en tietoista uskottomuutta olekaan osoittanut Jumalalle, niin minäkin, Herrassa vahva, mutta vajavainen ihminen tuppaan välillä unohtamaan. Lannistumaan vaikeuksien edessä. Unohtamaan kuinka paljon minua on kannettu ja autettu. Unohtamaan, ettei minun tarvitse enää taistella. Unohtamaan, että kaikki asiani saan luovuttaa Kristukselle kannettavaksi. 


Tuntuu joskus jopa naurettavan ihanalta ja uskomattomalta huolenpidolta se, mitä meille tarjotaan. Pienissäkin asioissa saan pyytää, puhua ja anoa. Ja tiedän että minua kuunnellaan.


Tämä toki on vaatinut opettelua. Vahvaa ja intensiivistä rukouselämää. Jumala on antanut Pojan meille sovitukseksi. Hän haluaa, että elämme tuon Pojan kautta. Kaikessa ja kaikkialla, arkipäivänkin asioissa. Turvaa Poikaan, Kristukseen; et sinä omin avuin saa matkaasi taivallettua ja miksi pitäisi edes yrittää? Meillä on parhaista parhain opettaja matkassamme 💝













Kommentit

Suositut tekstit