Isän johdatus on pettämätön

Ei niin kuin Minä tahdon, vaan niin kuin sinä, Isä”. Tämän rukouksen myötä Jeesus suostui kuolemaan ristillä, jotta me saisimme anteeksi ja saisimme ikuisen elämän.


Tänään tuli jälleen todistettua, että mikään ei ole niin pettämätön kuin Isän johdatus! 

Kun otamme suuntamerkiksemme Jeesuksen, kuljemme niin suoralla ja edeltä avustetulla tiellä, että joudumme hämmästymään jokaisessa tienhaarassa ja niiden välilläkin.


Kun kuljemme "ei Isä minä, vaan Sinä" asenteella, asiat tapahtuvat. Jos Isä tai Jeesus sinut johonkin tehtävään ohjaa, voit olla varma, että sinua siinä myös autetaan.


Jeesus on navigaattori, kompassi ja loppumaton rakkauden lähde. Jeesus ohjaa, opastaa ja auttaa. Kaikessa voit häntä pyytää avuksi! 

Hän kulkee sinua niin lähellä, että tarvittaessa Hän toimii konkreettisena navigaattorina, kun eksymme autoillessamme. Vaikka joudut sydänpelosta hakaten jonnekin kulkemaan, on Hän turvanasi, kun Häneen turvaat.


Kysyin eilen Jeesukselta ideaa seuraavaan tekstiin. Aiheeksi tuli johdatus. Sama epäilys iski ensimmäisenä tajuntaan kuin parin aiemman tekstin kanssa, en tiedä aiheesta juuri mitään.


Mutta Jeesuspa ei jätä seppäänsä vaille työkaluja.

Kun kuljemme rukouksessa eteenpäin, emmekä omavoimaisesti. Meille aukenee ovet ja mahdollisuudet.


Kuinka monta kertaa olen saanutkaan avun rukouksessa, kuinka monta kertaa olenkaan saanut konkreettisen avun paikan päällä. 


Asiat vaan tapahtuvat Jeesuksen kanssa ja sinä istut kuin auton pelkääjän paikalla vailla kaasua ja jarrua. Varustettuna hienoisella pelolla ymmärtäessäsi, että kun kyse on Isän suunnitelmasta, sitä ei kukaan voi estää eikä jarruttaa.


Vaikkakin saamme Jeesuksen matkassa kulkea ennalta pohjustettua tietä, se ei silti tarkoita helppoa elämää tai sitä, että mitään vastoinkäymisiä ei tapahtuisi.

 Raamatussa sanotaan suoraan meille: ”Monen ahdistuksen kautta teidän pitää mennä Jumalan valtakuntaan”. Kaikki elämämme vaikeudet eivät kuitenkaan useinkaan johdu Jumalasta.


Suuri kysymys onkin siinä, haluatko sinä kohdata nämä tulevat vaikeudet yksin vai yhdessä Jumalan kanssa? Otatko riskin, että matka Jeesuksen kanssa ei ole maallisilla silmillä katsottuna suosiota tai rikkautta tuova? 


Vaikka ulkoisesti, meidän monen uskovan elämä saattaakin näyttää äärimmäiseltä kurjuudelta, lähes typeryydeltä seurata jotakin näkymätöntä, voin luvata sinulle rakas sisar tai veli, ettei se sitä ole.


Mitä lähemmäs kuljemme Jeesusta, välittämättä maailman mielipiteestä, sitä enemmän siunaksia osuu matkallemme. Tuo sanoinkuvaamattoman suuri rakkaus, jota saat tuntea joka päivä, on fantastista ja käsittämätöntä. 


En pysty edes ymmärtämään, kuinka suuri on Jeesuksenkin rakkaus Hänen auttaessaan ja taluttaessaan meitä eteenpäin tiellämme. Vaikka kompuroimme ja sorrumme toisinaan epäilemään ja pelkäämään sekä joskus jopa mokaamaan, on Isällinen rakkaus silti mukana.


Askel askeleelta, kun astumme Mestarimme osoittamalle tielle, saamme huomata, että etappi etapilta rohkeus ja siunaus kasvaa.


Eikä meitä hylätä, kun lankeamme väärälle tielle kulkemaan. Kun yritämme omin avuin tai pyydämme rukouksessa jotain sellaista, jota ei meille ole tarkoitettu, Isä ei tällöin suinkaan käännä selkäänsä, vaan sallii sen meille toivossa, että tuon virheen jälkeen tulemme järkiimme.


Me, jotka usein olemme malttamattomia Jumalan aikataulun kanssa, päädymme usein hakkaamaan päätämme seinään, kun oma kiirehtisemme tai panikointimme johtaakin ikävään lopputulokseen.


On vain maltettava päästää irti kaikista oman elämän turvaverkoista ja suunnitelmista. Luotettava, että hyppy tuntemattomaan Kristuksen kanssa, on paras ratkaisu jonka voit tämän maailman aikana tehdä! 


Luotettava, että sinun ei tarvitse huolehtia mistään, koska kaikki on ennalta valmistettua valitsessasi Jeesuksen.


Jumalan ihmeellinen johdatus ei ole ainoastaan Isän osoittama tahto siitä, miten Hän haluaa elämämme soljuvan, vaan se on samalla todistus meille itsellemme siitä, että Jeesus on kanssamme maailman loppuun saakka! 


Sinun matkasi ei tule olemaan samanlainen kuin uskovalla ystävälläsi, se tulee olemaan yksin vain sinun tiesi. Ja jos jonkun johdatuksen olet jo kuullut, sinun tulee pitää siitä kiinni, vaikka muut sanoisivat mitä tai väittäisivät, ettei Hän tee tuollaista. Sinun on muistettava kuunnelta ainoastaan Mestariamme.


Kun olemme lähellä Kristusta ja uhraamme Hänelle aikaamme, opimme kuulemaan Hänen äänensä ja johdatuksensa. 


Se ei todellakaan aina ole sitä mitä me itse haluamme, mutta se on sitä mitä meille on tarkoitettu ja useimmiten myös parempaa kuin osaisimme edes itse kuvitella.


Jumalan johdatuksen saaminen vaatii sinulta tietenkin ehkä kipeänkin nöyrtymisen ensin. Voimme vapaasti kulkea täällä joko Jumalan valitsemalla tiellä tai maallisella tiellä, mutta siunaus ja varjelus on ainoastaan Mestarimme, Kristuksen ohjaamalla tiellä. Pojan kautta on jokaisen kuljettava Isän tykö.


Meillä ihmisillä on vapaus valita ja tuon vapaudessa tehdyn päätöksen mukaisesti, määräytyy elämämme kulku.


Se rakkauden määrä mitä sain tänäänkin kokea Jeesuksen kanssa kulkiessa, täytti sydämeni ilolla sekä katkeamattomalla ylistyksellä koko reissun ajan. 

Se vähäinenkin pelko karisi sydämessäni, ymmärtäessäni, että saan kävellä huomiseen luottaen, että Kristuksen kanssa ei ole pelkoa. 

Vaikkemme tiedäkkään, mihin tiemme vie - tiedämme ettemme kulje tuota tietä yksin. Valtava keveys ja onnenkyyneleet valtasivat sydämen.


Kiitos Jeesus, olet niin rakas 💖


Haluan toivottaa sinulle seuraavin sanoin siunattua viikonloppua sekä rohkeutta valita Jeesus ainoaksi suuntaviivaksi tästä eteenpäin. Voin luvata, ettet tule pettymään!



Jumala rakastaa sinua ehdoitta! 
Hänen rakkautensa on rajatonta ja pyyteetöntä. 
Jumalan rakkaus ilmestyy
Jeesuksessa Kristuksessa

Sinä voit kokea tämän 
rakastavan Jumalan.
Hän on todellinen 
ja Hän ei ole viemässä sinulta mitään,
vaan antamassa rakkautensa henkilökohtaisesti, 
Poikansa kautta. 
Antaen sinulle elinikäisen turvan ja suojeluksen!



-
Sinä ilmoitat minulle elämän polun; sinä täytät minut ilolla edessäsi, iankaikkisilla iloilla oikealla puolellasi. 
Psalmit 16:11





Kommentit

Suositut tekstit