Kristityn vaatekaapilla

Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää. 

Efesolaiskirje. 4:22-24


Mitä enemmän Kristus saa meissä jalansijaa, sitä enemmän me itse vähenemme. Kristuksen seuraaminen ei voi olla omavalintaista, pohjautuen millä fiiliksellä tai kuinka kiireisiä tänään olemme, vaan se on oltava kokonaisvaltaista valintaa. Joka aamu herätessään, on päätettävä ketä tänääkin palvelen.


Kun selaamme vaatekaappiamme, monesti valitsemme vaatteet värin mukaan. Mikä mieliala tänään on?


Uskossamme emme kuitenkaan voi valita mikä mieliala tänään on. Emme voi miettiä valitsemmeko tänään armon, totuuden vai jotain muuta?


Kristuksessa hengellinen vaatteemme on aina oltava valkoinen. Se vaate on ajoittain tutkiskeltava onko siihen tullut ryppyä tai likaa ja putsattava, jos on. Armo, laupeus ja totuus on oltava joka päivä asusteenamme.


Olemme väärässä, jos kuvittelemme ettei pahan henkivalloilla olisi meihin vaikutusta. Kiljuva jalopeura pyörii ympärillämme ja etsii saalista. Siksi valppaus on hyvä lisä asuste valikoimaan.


Viimeaikoina olen saanut monenlaista tilannetta todistaa, jossa pahanhenkivalta on yrittänyt haastaa ja saada lankeamaan. Olen noissa hetkissä miltei voinut kuulla henkivaltojen sananvaihdon. Saat häiritä - tyttö ei sorru. 

Vaikka tilanteet päättyvät Jumala vastaan paholainen 1-0 niin tämän ei saa antaa vaikuttaa mieltä ylpistävästi. Tämän täytyy rohkaista riippumaan yhä enemmän pelastajassamme kiinni. 


Meillä on täällä maailmassa taistelu henkivaltoja vastaan ja siinä selviämiseen auttaa ainoa tukipylväs, Jeesus Kristus.


Siksi on tärkeää tuolla henkisellä vaatekaapilla on olla hereillä. Vankkumattomana, suunta Kristuksessa pysymme oikealla tiellä. Armo, laupeus, anteeksianto, totuus ja valppaus auttavat meitä kestämään meihin kohdistuneet vääryydet vaikeudet ja haasteet.

 

Me näemme usein Kristuksen lisääntymisen itsessämme oman käyttäytymisemme muuttumisessa. Kun emme ole samanlaisia kuin ennen. Kun löydämme itsestämme nöyryyden, pyydämme anteeksi ja osoitamme ansaitsematonta rakkautta.


Yksi pahan henkivallan opeista on  että olemme niin aikuisia uskossamme, että meidän täytyy pärjätä jo omillaankin. Tuo oppi kuitenkin etäännyttää Kristuksesta ja lisää epätoivoamme.


Meidät on kutsuttu kulkemaan Kristuksessa, olemaan Hänestä riippuvaisia! Jeesus haluaa, että sinä olet Hänessä kiinni alati, uskoudut Hänelle ja pyydät Hänen apuaan kaikessa.


Älä usko valheita, ettet voi koko ajan häiritä tai rukoilla tai roikkua lahkeessa kiinni. 


Kun me roikumme Kristuksessa kiinni, olemme avoimia Jumalan työlle. Kaikki on kauttamme mahdollista ja muistaessammme myös nöyryyden vaatteen ymmärrämme, että kaikki hyvä on Isästä ja Kristuksesta lähtöisin. Omin voimin emme mihinkään pysty, eikä meidän kuulukkaan omin voimin säheltää. 


Eikö olekin mahtavaa että saamme tällaisessa merkittävässä työssä olla mukana? 


Me olemme arvollisia olemaan itse Jumalan työmiehiä ja naisia! Me olemme arvollisia saamaan aikaan herätystä ja me olemme arvollisia lepäämään Kristuksen sylissä silloin, kun voimamme uupuvat!


 Herää, Siion, herää,

pukeudu voimaasi,

pue yllesi loistavat vaatteet,

pyhä kaupunki, Jerusalem!

Jesaja 52:1




Kristuksen morsian pukeutuu valkoiseen eli puhtauteen, pyhyyteen ja vanhurskauteen.

Kenkinään Jumalan kirkkaus, maallisen menetys, uusi elämä, ikuinen elämä, raikkaus, voima, hengellinen varallisuus, herätys ja hengellinen kasvu.







Kommentit

Suositut tekstit