Sinulle minä kuulun

Lapsenuskoni kantoi minua pitkälle aikuisikään asti. Se oli sellainen turvallisuuden tunne, oletettu vapaalippu taivaaseen. Toki rukoilin ja annoin niin sanotut kymmenykset avustuksiin. Mutta se oli uskoa vailla todellisia tekoja ja seuraamista. Kylmän sydämen kohmeista toimintaa.


Jeesuksen löytyessä elämään, kaikki muuttui. Kylmä sydän lämpeni ja usko alkoi näkyä teoissa ja muuttuneessa minässä ja ajatusmaailmassa.


Muistan, että kasteelle meno tuntui hullulta. Miten paljussa käynti tekisi minusta paremman uskovan? Mutta eihän se itsessään teekkään, Jeesus tekee. Kasteelle meno on osoitus kuuliaisuudesta ja seuraamisesta. Kasteessa haudataan vanha ihminen ja uusi, Krituksen luomus voi syntyä tilalle.


Keskellä lumikinoksia lämpöiseen paljuun astuminen tuntui samalla hullulta ja järkevältä. Olihan sitä kyllä pöllömpääkin tullut tehtyä elämän aikana.


Jälkikäteen matkatessa on ymmärtänyt, että ilman Jeesusta, ei todellista uskoa ollutkaan. Rukouselämä syveni, armolahjat ja hengellinen paasto astui kuvaan.


Mielenkiinnon kohteet vaihtui kertaheitolla toisiin. Parisuhde parani. Lapsenkasvatukseen tuli enemmän armoa. Vieläkin välillä hätkähtää sitä muutosta, minkä huomaa omassa käyttäytymisessä. Eihän se tietenkään vieläkään virheetöntä ole, kelläpä olisi.


Jossain kohtaa sitä huomasi, että rakastetusta tuli rakastava. Voi kuinka paljon voikaan sanoa rakastavansa Jeesusta nykyään. Puhdasta agape rakkautta parhaimmillaan. Niin paljon on Jeesus minua muuttanut ja voi muuttaa sinuakin, että voit aidosti Hänelle sanoa, että minä rakastan sinua! 


Tätä usko on. Rakkautta. Se löytyy ainoastaan Jeesuksen kautta. Se ei ole hienoutta tai ylellisyyttä tuovaa, se voi olla paljosta luopumista ja antamista, mutta se kaikki on sen arvoista! 


Tuo rakkaus tulee sinunkin elämäsi muuttamaan, kun otat sen vastaan. 


Tänäpäivänä voin seisoa varmana siitä, että tapahtui mitä tapahtui, Jeesus pysyy sydämessäni. Mikään tämän maailman uhka tai houkutus ei saa sitä horjumaan.


Me ihmiset usein käytämme aikamme ja rahamme asioihin, jotka ei kuitenkaan meitä ravitse. Niin minäkin ennen.


Me ihmiset saatamme toistaa asioita, kerätä omaisuutta ja kuvitella että se onni tulee sieltä, kun tarpeeksi saa ja suorittaa. Toistamme ehkä samoja asioita odottaen että ne johtaisivat jotenkin erilaiseen lopputulokseen.


Moni hylkää tänäpäivänä Jeesuksen tarjoaman rakkauden edes ottamatta siitä selvää. Siitä, mitä se voi tuoda tullessaan ja antaa. Ei haluta edes katsoa ja sitten vasta päättää.


Ehkä sinäkin olet kavahtanut pelkoa, että kaikesta kivasta täytyy luopua tai että matka Jeesuksen kanssa vie nautinnot mukanaan.


Jeesuksen seuraaja ei kuitenkaan pety matkallaan. Se rakkaus on paljon ravitsemampaa kuin maalliset ilot ja turvallisuuden tunteet. Se rakkaus lopettaa maallisessa oravanpyörässä juoksun. Turhat himot katoavat. 

Se rakkaus on vähän samanlaista kun ehkä vanhempiesi luona käydessäsi koet. Kun haluaisit olla lapsi jälleen, etkä haluaisi mennä kotiin laskujen ja arjen ympärille.


Laskut ja arkihan toki tulevat Jeesuksenkin seuraajille, mutta Jeesuksen kanssa kulkiessa elämä on paljon helpompaa.


Me ihmiset maksamme aikaa kovaa hintaa maailmallisen hyväksynnän hakemisesta. Taloista, kesämökeistä ja hyvien työpaikkojen korkeista viroista.


Samalla kun Jeesus tarjoaa omaa maailmaansa ilmaiseksi.


Maailma tulee kuitenkin pettämään sinutkin, sen voin luvata. Se tarjoaa kaiken ulkoisen kiillon ja glamourin, mutta se ei ikinä voi korjata sinua sisältä. Se ei ikinä voi ruokkia sitä tyhjyyden tunnetta sisälläsi, jota epätoivoisesti yrität täyttää.


Sen voi täyttää vain Jumalan luomistyön huipennus, ristillä puolestasi kuollut Jumalan Poika.


Meidän on aika tuoda tuota rakkautta yhä näkyvimmin esille, me suomalaiset tuppaamme olemaan hiljaisia, onnemme ja tunteemme piilottavia ihmisiä. Synkkyys ja melankolia ei vedä ketään puoleensa.


Ilo ja rakkaus sen sijaan vetää. Ja maailma tarvitsee rakkautta kipeämmin kuin koskaan. Me emme saa tuota rakkautta piilottaa sisällemme. Sen kuuluu loistaa ja tarttua ihmisiin, vaikka se samalla tekisi meistä maailman silmissä hulluja.


Tuo ihana hullu rakkaus on sinullekkin tarjolla. Se rakkaus kuuluu kaikille. Jokainen on haluttu Jumalan valtakuntaan. Meistä kukaan ei kuitenkaan ole Jumalan erikoissuosiossa. Sanomamme, näkymme, todistuksemme on tarkoitettu kaikille jaettavaksi. Jokainen on niihin osallinen ja jokainen niitä voi niitä saada. Sinä olet rakas siskoni tai veljeni kutsuttu tähän rakkauteen ja autuuteen 💝


Seuraavien Juha Vähäsarjan kauniiden ja niin totta olevien lauseiden myötä tahdon toivottaa sinulle siunattua alkanutta viikkoa 💖



_

Ihmeellinen on sinun armosi, Herrani. Sinä kutsut jokaista luoksesi: tulkaa ja juokaa ilmaiseksi: tulkaa ja syökää ilman rahaa. 

Ottakaa kaikkea lahjaksi, kaikki on jo etukäteen maksettu. Sinä kutsumalla kutsut terveitä ja sairaita, työn ja tekojen raskauttamia, kuten niitäkin, joilla kaikkea on jo mielestään tarpeeksi. 

Sinä kutsut nälkäisiä, kurjia ja kodittomia ja Sinä kutsut rikkaita, yltäkylläisyyden kyllästämiä ja hyväosaisia. Ilman mitään rajaa, sinä Jeesus kutsut armosi osallisuuteen. Haetutat viimeiset teiltä ja aitovieriltä, puetutat köyhät rääsyläiset juhlapukuun ja laitat heidän sormiinsa perillisten sormukset. Kaikki saavat tulla, kuka ikinä vähänkään tahtoo.


Miksi niin moni kääntää Sinulle selkänsä, niin moni kieltäytyy kutsusta? Kuinka he eivät näe minkä aarteen tahdot heille ojentaa? Kuinka syvä voikaan olla pimeys, joka estää näkemästä armoasi ja rakkauttasi?

Mutta Sinun siipiesi suojaan rientävät ne ihmislapset, jotka ovat kaikkea vailla. Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta. 

Sinun valostasi he saavat he saavat elämäänsä valon, Sinun luonasi heidän janonsa tulee tyydytetyksi. 


Ja yhä vielä, sinä, Herrani, katselet tiellä ja toivot, että kotinsa jättäneet tulisivat takaisin. Herra, anna tuhlaajalasten nähdä sinun rakkautesi syvyys ja armosi ihmeellisyys.

Auta minua välittämään lähellä eläville Evankeliumi.

_


_

 Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa! 

Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. 
Herra on lähellä. 
 
Älkää mistään murehtiko, 
vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, 
on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. 
_

Filippiläiskirje 4:4-7









Kommentit

Suositut tekstit