Lapseksi jälleen

Uskova veli jakoi videon, jossa parantumatonta sairautta sairastanut pikkutyttö halusi antaa munuaisensa sairaalassaan tapaamalle, surulliselle ja sairastavalle miehelle. Mies oli rikollinen ja vanhempiensa vastustelusta huolimatta, tyttö sai tahtonsa läpi. Tyttö ui tuon yksinäisen miehen sydämeen, niin kuin Jeesuskin tekisi. Kohtasi vertaisenaan, toi iloa ja turvaa Evankeliumista. Rakasti vailla ehtoja ihmistä, jota kukaan ei enää rakastanut.


Jumalan edessä kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Jumala ei katso ihmisen muotoa eikä historiaa, Hän katsoo sydämeen. Isä rakastaa kaikkia. Hänen armahtava olemuksensa halajaa luokseen sellaisia, jotka ovat valmiita kääntymään ja tulemaan lapsenkaltaisiksi.


Kun katsomme Kristukseen ja Isän sanaan, saamme tietää, että kaikki on jo sovitettu. Olen armahdettu, olen Jumalalle rakas lapsi, olen turvassa, minulla on Hänessä uusi elämä! Iänkaikkinen elämä!


Taivasten valtakunnan sanotaan olevan lastenkaltaisten. Lapsen usko on luja, se ei kyseenalaista, eikä epäile vaikka kyselee. Se ei katso ihmiseen, se rakastaa aidosti. Meillä ihmisillä olisi lapsilta niin paljon opittavaa.


Me aikuiset tuppaamme kyseenalaistamaan, epäilemään, asettamaan ehtoja ja itse määrittelemään millaisen Evankeliumin ja Jumalan haluamme ottaa vastaan. Haluamme määritellä, paljonko annamme sille sijaa elämässämme, ja kuin varkain, me aikuiset jätämme Jeesuksen oven taakse yksinään kolkuttamaan, kun meillä on parempaa tekemistä. Emme päästä muukalaista sisään. Meiltä katoaa kasvaessamme lasten aitous ja vilpitön rakkaus. Halu olla läsnä.


Jumalan sana, Raamattu ja Evankeliumi on kuitenkin otettava vastaan sellaisena, kuin se on ilmoitettu. Se ei ehkä ole ihmismielenmukaista, mutta se on ainoa totuus, joka vie perille asti eikä jätä aitovierelle.


Lasten tavoin sana on uskottava ja otettava todeksi. Sitä on jaettava ja siihen on kasvettava kiinni, sellaisena kuin se on.


Isän siunaukset tulevat niille, jotka ovat kuuliaisia. Kuuliaisia Hänelle ja Hänen sanalleen. Ja Pojalle. Joka on tullut meitä jokaista varten, jokaista haluavaa noutamaan.


Meistä jokainen saa jälleen palata rakastetuksi pikkutytöksi tai pojaksi. Isän rakkauden alla olemme Hänen lapsiaan. Rakastettuja omina itsenämme, vikoinemme päivinemme.


Kiitos Isä, kiitos Jeesus. Kiitos vapaudestamme valita tämä rakkaus, joka kantaa 💖





Sinä pidät minusta huolta kuin ainoastasi. Kannat, tuet, nostat ja autat. 

Pyyhit kyyneleeni poskiltani ja iloitset kanssani. 

Sinun kanssasi olen turvassa ja rakastettu jälleen.

Kuin pieni lapsi, saan haparoidenkin kulkea, Sinä pidät minua pystyssä, kun meinaan kaatua.

Sinä annat tutkia ja kysellä. Kuljet tielläni kädestä kiinni pitäen. Kun lähden harhailemaan omille teilleni, kutsut luoksesi takaisin.

Sinussa saan levätä, omana itsenäni. 

Saan olla rakastettu ja hyväksytty. Sinä tuot sen lapsenmaailmani takaisin, jossa sain olla vielä vailla pelkoa ja huolia.

Sinuun saan käpertyä, kun voimani uupuvat.

Sinun kanssasi saan olla lapsi jälleen. Lapsi, jota rakastetaan ehdoitta.

- Sinä olet kaikkeni Jeesus -



_

Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

Luukas 18:16

 Ei minulla ole suurempaa iloa kuin se, että minä kuulen lapseni totuudessa vaeltavan.

3. Joh. 1:4

Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

Room. 8:16

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit