Morsian kaunistautuu


 Minä tulen pian, pidä kiinni siitä mitä sinulla on.


Pyhät pyhittyvät ja epäpyhät jatkavat saastumistaan. Meitä uskovia odottaa Ylkän häät taivaissa. Suurimmat juhlat mitä ihminen voi saada. Häitä odotellassaan morsian kaunistautuu. Morsian eli Kristuksen seurakunta.


Kaunistautuminen ei kuitenkaan ole ulkoista. Jumalalle ihmisessä kauniita asioita ovat kuuliaisuus, nöyryys ja uskollisuus.  


Jumala ei kaipaa omavoimaista yritystä näyttää pyhemmältä. Hän kaipaa kuuliaisuutta ja kunnioittamista, parannuksen tekoa synneistä, elämistä Hänen Poikaansa lähellä.


Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista. Näin kaunistivat itsensä entisajankin pyhät vaimot, jotka panivattoivonsa Jumalaan. 1. Piet. 3:3-5


Pyhittyvä ihminen näkee itsensä aina vain syntisempänä, mutta muut ihmiset saavat nauttia hänessä esiin tulevasta hyvästä. 


Mitä lähempänä ihminen on Kristusta, sitä selkeämmin Hän näkee omat puutteensa ja syntinsä. Ja mitä enemmän ihminen näkee oman syntisyytensä, sitä enemmän Hän kaipaa ja tarvitsee Jeesusta elämäänsä. Pyhitys on syvenevää synnin ja armon tuntoa. 


Laki kertoo, miten meidän tulee elää ja laki tarvitaan, jotta tunnistamme synnin. Mutta uskova, joka yrittää kukistaa omin voimin syntejään ja tulla paremmaksi versioksi itsestään päätyy usein epätoivoiseen kierteeseen, jossa lopputuloksena on nääntyminen.


Niin pitkään, kun me yritämme elää pyhitettyä elämää oman voimamme varassa, olemme tuomitut epäonnistumaan.


Todellisessa pyhityksessä me olemme täysin riippuvaisia Jeesuksesta. Kaikki hengellinen kasvumme on Jeesuksen ja Hänen ristintyönsä ymmärtämistä ja siihen syventymistä ja siinä kasvamista. Pyhitys on Kristuksen työtä meissä kun pysymme Hänen lähellään.


Mikä loistava uutinen niille, jotka kamppailevat oman huonommuuden tunteensa kanssa. Kuinka paljon olen itsekin päätynyt vertaamaan itseäni muihin ja näännyttänyt itseäni, kun en kovasta tahdostani huolimatta ole onnistunut olemaan virheetön. Kokenut etten ole oikeasti uskossa jollen osaa hallita kieltäni tai ajatuksiani.


Anna siis Jeesuksen tehdä sinussakin työtään. Ole valmis pyhittymään, antamaan täydet ohjat Kristukselle - äläkä soimaa itseäsi siitä, että tahdostasi huolimatta, usein kompuroit ja lankeat samoihin vanhoihin virheisiin.


Ihminen ei voi itse parantaa itseään. Parantuminen ja muuttuminen on Kristuksen työtä meissä. Kun Kristus sanoo morsiamensa kaunistautuvan, se kuvaa niiden ihmisten pyhittymistä ja eloa Kristuksessa, jotka pysyvät Hänen lähellään. Hänelle uskollisina.



Pyhittyminen tapahtuu vain Kristuksen kautta. Meissä on voima ja halu kyllä, mutta olemme synnin alaisia. Kun Jeesus pyytää pyhittymään, Hän ei jätä ketään asiassa yksin. Pyhittyminen on kasvua Kristuksessa, oman itsensä vähenemistä ja päivittäistä parannuksen tekoa.


Niin, lapseni, pysykää Kristuksessa, jotta hänen ilmestyessään voimme astua rohkeasti esiin emmekä joudu häveten väistymään hänen luotaan, kun hän saapuu.

1. Johanneksen kirje 2:28

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit